۱۴:۰۰ – ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
دریادار دوم «محمدعلی احمدی» بنیانگذار پدافند هوایی سپاه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در سالروز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا اظهار کرد: تشکیل قرارگاه پدافند هوایی در کل کشور تصمیم ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح است و واگذاری ماموریت پدافند هوایی به قرارگاه خاتم الانبیا، یعنی ارتش و سپاه در چارچوب قرارگاه خاتمالانبیا به کل کشور خدمت برساند.
وی ادامه داد: مسئولیت این قرارگاه در این سالها بر عهده ارتش جمهوری اسلامی گذاشته شد و بعد از آن، هم چهارمین نیروی ارتش به عنوان نیروی پدافند هوایی تشکیل شد.
دریادار دوم احمدی افزود: توان سپاه پاسدارن در تقویت این قرارگاه به کار گرفته شده و مسئولیت پدافند به عهده ارتش گذاشته است، اما کماکان، بعضی از نقاط حساس و حیاتی کشور مستقیما مسئولیتش بر عهده فرماندهی پدافند هوایی نیروهای هوافضای سپاه است که هر کدام وظایف خود را انجام میدهند.
وی درباره شرایط پدافند هوایی کشورمان در زمان جنگ اظهار کرد: در زمان دفاع مقدس پدافند هوایی سپاه مستقل بود، این پدافند در ابتدا با گرفتن غنایم از عراقیها در نیروی زمینی سپاه شکل گرفت، یعنی تا ۱۳۶۴ این گونه بود. در آن سالها پدافند هوایی سپاه مسئولیت پدافند هوایی در ارتفاع کم و یا ارتفاع پست را بر عهده داشت و سال ۱۳۶۴ پدافند هوایی سپاه وارد بحث موشک شد و توانست در ارتفاع بلند فعال شود با به کارگیری موشکهای HQ ۲ آن هواپیمای معروف میگ ۲۵ در اصفهان را مورد اصابت قرار دهد و سرنگون کند.
بنیانگذار پدافند هوایی سپاه گفت: هر آن چه لازم بوده در این حوزه و در پیشرفت پدافند هوایی در سه سطح ارتفاع پست و میانی و بالا هم در سپاه پاسداران و هم در ارتش جمهوری اسلامی ایران با بالاترین تکنولوژی وجود دارد و قادر است با تهدیدهای دشمنان در سه سطح متفاوت مقابله و برخورد کند.
دریادار دوم احمدی افزود: اکنون در سطحی هستیم که بتوانیم از تمامیت کشور در مقابل تهدیدات هوایی دفاع کنیم، پیشرفتهای موشکی در بخش پدافند هوایی و در بخش موشکهای زمین به زمین در هوافضا در حال انجام است. به صورت کلی از تکنولوژی جهانی نه تنها عقب نیستیم، بلکه جلوتر هم هستیم.
وی گفت: همه امور پدافند هوایی به صورت نسبی انجام میگیرد، ما این توانایی را داریم که مقابل تهدیدات هوایی دشمن و انواع و اقسام هواپیماهای پیشرفته دنیا بایستیم. پدافند ما قادر است که مقابله کند. اینکه یک بار هواپیمایی بتواند از سد پدافند هوایی عبور کند، در همه دنیا وجود دارد و در کشور ما نیز ممکن است پیش آید، اما واقعیت این است که پدافند هوایی کشور در حد اطمینان بخشی قادر به انجام ماموریتهای خود در چارچوب قرارگاه پدافند هوایی است و خواهد بود.
دریادار دوم احمدی گفت: در زمان جنگ پدافند هوایی سپاه مستقل بود و پدافند هوایی ارتش هم مستقل بود و پس از پایان جنگ ضرورت احساس شد و مقامات نظامی کشور به این نتیجه رسیدند که بهتر است در قرارگاهی مشترک اقدامات را انجام دهیم.
خبرنگار:محمدحسین نیک خوی متین