«تو زندگی یکسری فرصتها ایجاد میشه، اما این فرصتها محدودن، از این فرصت استفاده کنید به خانواده ۸۰ میلیونی همستر بپیوندید» بعید است که در پیامرسان تلگرام فعال باشید و با این پیام، در این روزها مواجه نشده باشید.
همستر کامبت جدیدترین بازی در دنیای بازیهای کریپتویی تلگرامی است که کاربران میتوانند فقط با ضربهزدن روی نمایشگر دستگاه خود، سکهی مجازی کسب کنند، اما اینکه آیا واقعا در آینده این امکان وجود داشته باشد که این سکهها به پول واقعی تبدیل شود هنوز مشخص نیست.
بازی همستر قانونی است؟
بستر بازی Hamster Kombat تلگرام است، به همین خاطر مجبور هستید که فیلترشکن خود را روشن کنید؛ بنابراین این بازی را نمیتوان منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران دانست چرا که «طبق مصوبه مرکز ملی فضای مجازی استفاده از ابزارهای پالایششکن ممنوع است، مگر مواردی که دارای مجوز قانونی باشند.» و بعید است که بازی همستر جزو موارد استثنا قرار گیرد؛ پس ورود شما به این بازی اگر نگوییم مجرمانه است حداقل می توان گفت که قانونی نیست.
همستر؛ فیشینگ یا بدافزار؟
آیا این بازی نرم افزار مخرب یا بدافزار است؟ خبرنگار تابناک با چندین مقام مسئول در این باره صحبت کرد، اما هیچ یک پاسخ روشنی به این سوال ندادند، اما با توجه به سخنان این مقامهای مسئول به نظر میرسد آنچنان نباید از این جهت به این نرم افزار بدبین بود، هرچند، به خاطر اینکه برای استفاده از این برنامه نیاز به فیلترشکن دارید شاید در این میان، اتفاقات تلخ دیگری برایتان رقم بخورد.
تنها نکته قطعی همستر!
باید منتظر ماند و دید که آیا درآمدزایی این نرم افزار واقعی است یا نه! و آیا ممکن است با کلیک بر روی لینک همستر، حسابتان خالی شود یا نه؛ اما یکی از مسئولین در پاسخ به پیگیریهای متعدد خبرنگار تابناک تنها به گفتن این جمله بسنده کرد: « تا این لحظه تنها نکته قطعی و گفتنی درباره این نرم افزار این است که وقت افراد را تلف میکند اینکه آیا ممکن است اطلاعات یاحسابهای کاربران مورد دستبرد قرار گیرد و یا اینکه اصلا این نرم افزار قابلیت درآمدزایی دارد یا نه را بعدها می توان درباره آن با قطعیت سخن گفت»/ تابناک
ماجرای بازی کریپتویی همسترکامبت چیست؟
کمتر از یک ماه است که دوباره موضوع رمز ارزها با همهگیر شدن بازی کریپتویی همسترکامبت سر زبانها افتاده و سئوالهای بسیاری را در این زمینه ایجاد کرده است.
بهگزارش تسنیم، حدود یک ماه قبل بود که خبر لیست شدن نات کوین تلگرام، بار دیگر موجی از گفتگوها درمورد رمز ارزها و کوینهای دیجیتال را در فضای مجازی کشور ایجاد کرد.
اگر بخواهیم خیلی ساده و سریع به خلاصه موضوع بپردازیم باید بگوییم، تلگرام در رقابت با سایر پلتفرمها، از رمز ارز مخصوص به خود رونمایی کرد و مدتی بعد موضوع رسمیت گرفتن مبادله این رمز ارز سر و صدای زیادی ایجاد کرد.
در واقع وقتی یک پروژه ایردراپ (ارز دیجیتال رایگان توزیع شده) در صرافیهای رمز ارز لیست میشود امکان خرید و فروش پیدا کرده و دارای ارزش میگردد.
همین جرقه کافی بود تا پروژههای مشابه نات کوین در قالب یک سری بازیهای کریپتویی در بستر کانالهای تلگرامی کلید بخورند و “همسترکامبت” یکی از این پروژهها در قالب یک ربات تلگرامی بود که ظرف کمتر از 10 روز با یک فضای سازی غیر منتظره طیف گسترده ای از دنبال کنندگان را به سمت خود کشاند.
این تبلیغات غیر متمرکز در فضای مجازی و واقعی تا جایی پیش رفت که در یکی دو روز گذشته پیامهای متعدد JOINED TO TELEGRAM برای کاربران سنتی تر تلگرام تعجب برانگیز شد.
به نظر میرسد تحت تاثیر فضای تبلیغاتی بسیاری از کاربران برای کسب درامدهای نجومی و ساده متقاضای استفاده از این فضای جدید و ناشناخته شده اند.
به صورت خلاصه اینکه، بعد از ملحق شدن به ربات تلگرامی همستر کامبت ، گزینه های متنوعی از کلیک مستقیم تا بازیهای معمایی ساده برای جمع اوری کوینها بی ارزش در اختیار کاربر قرار میگیرد.
به نظر میرسد انگیزه اصلی حضور اقشار مختلف در این فضا کسب درامد ساده به واسطه تبلیغاتی وسیعی باشد که از سمت کانالهای تلگرامی آغاز شده است.
هرچند مدل درامد زایی این سازکار فعلا مبهم است اما تحت تاثیر یک فضای روانی همه گیر تقاضای چشم گیر برای عقب نماندن از کسب کوینهای رایگان فعلا بی ارزش ایجاد شده است.
همانطور که مشخص است، این موضوع در کنار درآمد مبهم و نامعلوم هزینههایی هم به کاربران تحمیل میکند.
فعلاً با توجه به فیلتر بودن تلگرام در کشور تقاضای فیلتر شکن ها بار دیگر صعودی شده و زمینه ای تازه برای سودجویی صاحبان این کسب کارها ایجاد شده است.
همچنین نباید از اتلاف وقتی که این بازی های کریپتویی به کاربران برای بازدهی که آینده ان مشخص نیست تحمیل میکند غافل شد، از سوی دیگر به نظر میرسد جدای از استهلاک گوشیهای تلفن همراهی که سالیانه تا 3 میلیارد دلار صرف واردات انها میشود از هزینه های سر سام اور اشغال پهنای باند اینترنت کشور نیز غافل شد.
به نظر میرسد با توجه به اهمیت ابعاد اجتماعی و اقتصادی موضوع دستگاههای مرتبط در دولت هم بایستی در این خصوص شفاف سازی کنند.
بر همین اساس وزارت ارتباطات، مرکز ملی فضای مجازی و سایر دستگاههای تخصصی بایستی با تشریح ابعاد مختلف موضوع برای مردم در مورد پدیده های جدیدی که در حوزه فضای مجازی ایجاد میشود اقدام کنند.