به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، به زعم بسیاری از کارشناسان، مالیاتهای بالای تولید، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد به عنوان مانعی بر سر راه جهش تولید و سرمایه گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد کشور عمل میکنند. در همین ارتباط، لازم است اصلاحاتی در مالیاتهای مستقیم صورت بگیرد. به نحوی که معافیتهای مالیاتی بالایی برای تولیدکنندگان در نظر بگیریم و از جذابیت رکود سرمایه و فعالیتهای واسطه گری بکاهیم.
دولت در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم، پیشنهاد کاهش مالیات عملکرد تولید را از ۲۵ به ۱۵ درصد مطرح کرده است. یکی از جنبههای اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیتهای تولیدی، دولت میتواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیتهای خود ایجاد کند.
دولت لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را با هدف تقویت تولید و ترویج سرمایه گذاری در اقتصاد مولد کشور ارائه داده است. نیاز است این لایحه مهم و حیاتی به سرعت در مجلس تصویب شود تا از مزیتهای آن بهرهمند شویم.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره پیشنهادات مطرح شده در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم که دولت به مجلس ارائه کرده است، تصریح کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته نتوانسته ایم سرمایهها را در کشور به سمت سرمایه گذاریهای مولد سوق دهیم. متاسفانه سرمایههای ما موجب رونق اقتصاد کشورهای همسایه شده است و در استفاده حداکثری از این پتانسیلها عملکرد خوبی نداشته ایم.
وی ادامه داد: روند فعلی قابل دفاع نیست. ما باید با اعمال سیاست گذاریهای منسجم و صحیح مردم را به مشارکت در اقتصاد کشور سوق دهیم و از پتانسیلهای بالقوه در داخل کشور بهره ببریم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: به کار افتادن سرمایهها در بخشهای غیرتولیدی برای کشور مضرات فراوانی دارد. از این رو، پیشنهادهای مطرح شده در لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد و افزایش معافیتهای مالیاتی شرکتهای صادرات محور مثبت ارزیابی میشود.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی که سرمایهها راکد باقی مانده، اقتصاد کشور با مشکل مواجه شده است. از طریق اعمال سیاستهای صحیح مانند حمایت همه جانبه از تولید و کاهش جذابیت واسطه گری میتوانیم به رونق اقتصادی کشور کمک کنیم.
قادری گفت: پیشنهاداتی که در راستای کاهش خام فروشی و توسعه زنجیره ارزش محصولات در قالب لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم مطرح شده است، به نفع کشور است. این امر به افزایش سرمایه گذاری و اشتغال منجر میشود که در شرایط فعلی کشور به شدت مورد نیاز است.
وی ادامه داد: خام فروشی به این معناست که ارزش افزوده را تقدیم کشورهای دیگر میکنیم و خودمان از این منافع بی نصیب میمانیم. هر اقدامی که بتواند به گسترش توسعه زنجیره ارزش منجر شود، مطلوب است.
قادری گفت: اگر میخواهیم سهم دولت از فعالیتهای اقتصادی کشور کاهش پیدا کند، مردم در اقتصاد مشارکت فعال داشته باشند و شاهد رشد اقتصادی باشیم، باید به سمت کاهش مالیات بخش تولید و افزایش معافیتهای مالیاتی برای سرمایه گذاری بخش مردمی اقتصاد گام برداریم. در همین راستا نیز ارکان اصلی لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم با تمرکز بر کاهش مالیات تولید و افزایش جذابیت سرماهی گذاری تولید در جهت تحقق شعار سال و حضور بیشتر مردم در جهش تولید بسیار موثر است.
وی ادامه داد: نیاز است لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم در مجلس سریعا مورد بررسی قرار بگیرد و با توجه به پیشنهادهای مناسبی که در آن وجود دارد، تصویب شود تا به صورت قانون در آید و کشور از مزیت هایش بهرهمند شود. به ویژه در مورد معافیت مالیاتی بخش تولید باید با جدیت به بررسی موضوع بپردازیم و اجازه ندهیم ظلمی به این قشر بشود.
انتهای پیام/