سهام عدالت | شرکت سرمایهگذاری استان فارس، با انتشار اطلاعیهای در سامانه کدال و بدون ذکر دلیلی از لغو جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده سهامداران این شرکت که قرار بود روز پنج شنبه 29 شهریورماه جاری برگزار شود، خبر داد.
در اطلاعیه این شرکت آمده است: پیرو آگهی منتشره در تاریخ 29/05/1403 در خصوص دعوت به مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده راس ساعت 16:00 روز پنج شنبه مورخ 29/06/1403 به اطلاع میرساند مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در تاریخ مذکور برگزار نمیگردد و تصمیم گیری در خصوص دستور جلسات به مجامع بعدی که تاریخ آن متعاقبا اعلام میگردد موکول شد.
شایان ذکر است استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال(دوره) مالی منتهی به 31/6/1402، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، انتخاب اعضای هیئت مدیره، تعیین حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره و سایر موارد در دستور کار این مجمع قرار داشت./ تسنیم
استعلام سهام عدالت
اگر جزو کسانی هستید که نمیدانید مشمول دریافت این سهام هستید یا خیر به سامانه سهام عدالت و یا به سایت سمات قسمت درگاه یکپارچه ذینفعان مراجعه کنید.
در هر دو سایت بعد از ورود به پنل کاربری خود میتوانید تعداد اوراق سهام و ارزش آن را مشاهده نمایید. در صورتی که مشمول دریافت این سهام دولتی نشدهاید، پیام «امکان ورود به سامانه با کدملی موجود، وجود ندارد» نشان داده میشود.
چه عواملی میتوانند بر ارزش سهام عدالت دولتی تأثیر بگذارند؟
ارزش روز این سهام براساس پرتفوی آن مشخص میشود. بررسی تاثیر عوامل مختلف بر آن کار پیچیدهای است. با این حال، برخی از عوامل مهمی که میتواند بر ارزش سهام دولتی تاثیر بگذارد عبارتند از:
درآمد و سودآوری شرکت: شرکتهایی با درآمد و سودآوری بیشتر، معمولاً ارزش سهام بالاتری دارند. انتخاب این شرکتها در پرتفو باعث افزایش ارزش آن میشود.
رشد شرکت: شرکتهایی که با سرعت رشد میکنند، سودآوری خوبی نیز کسب میکنند.
شرایط بازار: از آنجایی که پرتفوی این سهام متشکل از شرکتهای بزرگ بورسی است، شرایط بازار بورس میتوانند بر ارزش سهام تأثیر بگذارند.
تغییرات در ساختار شرکت: در صورت ایجاد تغییرات در ساختار شرکتها مانند ادغام، جداسازی و فروش بخشی از شرکت میتوانند بر سودآوری شرکت و در نهایت ارزش سهام تاثیر بگذارد.
عوامل خارجی: عواملی مانند شرایط اقتصاد کلان، تغییرات قوانین و مقررات، رویدادهای جهانی و … نیز میتوانند بر بورس و در نهایت ارزش سهام شرکت تأثیر بگذارند.
لازم به ذکر است که پرتفوی موجود در ارزش سهام عدالت قابل تغییر توسط دارندگان سهام نیست و لیست سهام از سوی دولت انتخاب شده است.
امکان افزایش سهام عدالت وجود دارد؟
امکان خرید سهام عدالت جهت افزایش دارایی وجود ندارد اما در صورت فوت دارندگان سهام عدالت، امکان انتقال آن به وراث وجود دارد. در این صورت پس از گذراندن مراحل قانونی، سهام عدالت متوفیان به وراث انتقال مییابد.
واریز سود سهام عدالت
سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان آن واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.
سود سهام عدالت علیرغم وعده ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.
ولی الله جعفری، مدیر نظار بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.
او افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکتها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکتها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیریهای خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.
وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.
این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.
یکی از ویژگیهای برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانکها و کارگزاریها انجام میشود و هیچ هزینهای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانکهای ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانکهایی هستند که این خدمات را ارائه میدهند.
در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن برای متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.
سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود آن واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکردهاند، بهتر است هر چه سریعتر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون بهصورت رایگان و بدون هزینه انجام میشود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.
می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود.
واریز سود سهام عدالت در تابستان واریز می شود؟ این روزهابسیاری از افراد پیگیر زمان واریز سود سهام عدالت هستند و از این رو ما در چه خبر به دو تاریخ قطعی برای واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ پرداخته ایم و در انتها نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان را بررسی خواهیم کرد.
سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.در حالی که اعلام شده بود مرحله سوم سود سهام عدالت باقیمانده سال ۱۴۰۱ در خرداد امسال واریز می شود، در نیمه مرداد هنوز خبری از سود سهام عدالت نیست.
با توجه به بدعهدی برخی از شرکت ها، این احتمال وجود دارد که واریز سود سهام عدالت تا ماه ها به تعویق بیفتد.