مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم افتتاح کارگاه آموزشی «آشنایی با روشهای کنترل کیفی سموم و کاربرد آن ها» در شیراز اظهار کرد: ماحصل اقدامات نظارتی باید رضایتمندی تولیدکننده و مشتری باشد از این رو پیشنهاد میشود در حوزه نظام توزیع سموم و نظام پایش سموم کشاورزی یک بازنگری صورت گیرد.
او بیان کرد: واقعیت این است که کشاورزان و باغداران از قیمت و کیفیت برخی از سموم نارضایتی دارند از این رو باید کاری کرد که سم و نهاده با قیمت منطقی و کیفیت مناسب به دست کشاورز برسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ساز و کارهای اجرایی را باید طوری دید که کشاورز یک اطمینان خاطر داشته باشد که از او حمایت میشود، تصریح کرد: سمومی که تولید میشود هزینه تمام شده آن باید با هزینهها و درآمد کشاورز همخوانی داشته باشد و یک اطمینان خاطری برای کشاورز ایجاد شود.
او با اشاره به اینکه کیفیت محصولات کشاورزی ناظر به ایمنی و سلامت غذاست، اضافه کرد: غذایی ایده آل است که باقی مانده سموم در آن نباشد، اما غذای سالم و با کیفیت میتواند دارای حداقل مجاز باقی ماندههای سموم بوده و از سمهایی در تولید آن استفاده شده باشد که دوره کارنس کمتری دارند و با محیط زیست سازگارند.
دهقان پور با بیان اینکه در استان فارس شاهد برخی از آفات و بیماریهای نو ظهور و نو پدید مانند سوسک سرخرطومی حنایی خرما و زوال مرکبات هستیم، اضافه کرد: باید یافتههایی که در حوزه تحقیقات انجام میشود به تولیدکنندگان ما منتقل شود تا آنها هم بتوانند استفاده کنند.
او با بیان اینکه ما میتوانیم با انجام یک مسئله یابی خوب به حوزههای تخصصی کمک کنیم.
افزود: باید در کنارش یک کنشگری هم داشته باشیم و با انجام یکسری اقدامات جدید خلاءها را برطرف کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه آنچه که به لحاظ علمی کارشناسان حفظ نباتات تشخیص داده اند و به صورت دستورالعملها و نسخههای کاربردی مشخص میشود باید انتقال داده شود، افزود: برای انتقال این مباحث باید از مروجان و مسئولان پهنه استفاده کنیم.
کارگاه آموزشی «آشنایی با روشهای کنترل کیفی سموم و کاربرد آن ها» با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در شیراز به مدت ۴ روز در حال برگزاری است.