مزایا و معایب نورالینک چیزی است که با توجه به اهمیت این فناوری می بایست بدانید. نورالینک، شرکتی که توسط ایلان ماسک در سال 2016 تأسیس شد، در حال ساخت دستگاهی است که مغز شما را به اینترنت متصل می کند. البته این دستگاه مته نیست! Neuralink در حال کار روی رابط های مغز و ماشین با پهنای باند فوق العاده بالا برای اتصال انسان و کامپیوتر است. ماموریت این شرکت ساختن آینده ای بهتر برای بشریت با ایجاد محصولاتی است که زندگی دیگران را بهبود می بخشد. در این مقاله ما به معرفی مزایا و معایب نورالینک برای انسان پرداخته ایم. با خبرنامه همراه باشید!
مزایا و معایب نورالینک
هدف اصلی Neuralink این است که با اتصال مستقیم مغز انسان به رایانه، آزادی بیشتری برای انسان فراهم کند تا بتواند سریعتر و واضح تر از همیشه فکر کند. آنها می خواهند این امکان را برای افرادی که فلج یا نابینا هستند، از طریق کنترل ذهنی مستقیم رایانه، بخشی از توانایی های از دست رفته را به دست آورند.
ایده پشت Neuralink جدید نیست. دانشمندان دهها سال است که در تلاش برای ایجاد ایمپلنتهای عصبی بودهاند، اما همیشه با چالشهای بزرگی برای یافتن مواد مناسب برای این دستگاهها مواجه بودهاند – تا همین اواخر. آخرین تحولات در فناوری نانو به دانشمندانی مانند ایلان ماسک (مدیرعامل تسلا) و برایان جانسون (مدیر عامل کرنل) این امکان را داده است تا در نهایت نانوموادی ایجاد کنند که قادر به هدایت الکتریسیته بدون اتلاف انرژی در فواصل طولانی هستند – دقیقاً همان چیزی که ما برای ایمپلنت های مغزی خود نیاز داریم.
این چه معنایی برای جامعه بشری خواهد داشت؟ و مزایا و معایب نورالینک چیست؟ با ادامه خواندن متوجه خواهید شد.
مزایای نورالینک
در مقاله معرفی مزایای و معایب نورولینک ابتدا به معرفی مزایا می پردازیم:
بهبود توانایی یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات جدید
فناوری Neuralink میتواند به ما کمک کند تا با اتصال مستقیم مغز به رایانهها، باهوشتر شویم و به ما این امکان را میدهد که در هر زمان به حجم وسیعی از اطلاعات دسترسی داشته باشیم. همچنین میتواند با ضبط خاطرات و پخش آنها در آینده، یادآوری حافظه را بهبود بخشد. همچنین میتواند مانع از دست دادن خاطرات افراد با بالا رفتن سن شود و به آنها اجازه میدهد تا خاطرات خود را در یک سیستم هوش مصنوعی ذخیره شده در یک سرور ابری آپلود کنند تا هرگز گم نشوند.
افراد دارای معلولیت کیفیت زندگی بالاتری خواهند داشت
نورالینک قادر خواهد بود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت را بهبود بخشد. این مزیت به افرادی که فلج هستند اجازه می دهد دوباره بدن خود را کنترل کنند. حتی به افرادی که نابینا هستند اجازه می دهد دوباره ببینند و این امکان را برای افرادی که ناشنوا هستند دوباره بشنوند.
ارتباطات و همکاری انسان و هوش مصنوعی بهبود می یابد
این فناوری به انسان این امکان را میدهد که آزادانه با ماشینها ارتباط برقرار کند، بدون اینکه به هیچ وسیله خارجی مانند صفحهکلید یا صفحهنمایش لمسی تکیه کند. این بدان معناست که انسان ها می توانند ماشین ها را بدون استفاده از دست یا صدای خود کنترل کنند. تنها چیزی که آنها نیاز دارند افکارشان است که به راحتی می توانند از طریق ایمپلنت عصبی در مغزشان به آنها دسترسی پیدا کنند.
اتصال بهتر به اینترنت و سایر دستگاه ها
با Neuralink، میتوانیم انتظار اتصال بهتر بین دستگاهها و انسانها را داشته باشیم، به این معنی که دیگر نگران سرعت پایین اینترنت یا قطع شدن شبکهها در مناطق دورافتاده نخواهیم بود.
معایب نورالینک
معایت نورالینک نیز به شرح زیر است:
ریسک بالای آسیب مغزی یا عفونت
یکی از نگرانی های اصلی در مورد Neuralink که باید در فهرست مزایا و مهایب نورالینک قید شود، این است که ممکن است باعث آسیب به بافت مغز شود. مغز انسان بسیار حساس است، حتی یک آسیب کوچک می تواند باعث آسیب دائمی یا مرگ شود. اگر Neuralink به اشتباه کاشته شود، می تواند منجر به عفونت و التهاب در مغز شود که ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالاتر شود.
سوء استفاده و استفاده نادرست امکان پذیر است
یکی دیگر از معایب Neuralink این است که ممکن است توسط افرادی که می خواهند دیگران را کنترل کنند یا اطلاعات آنها را سرقت کنند مورد سوء استفاده قرار گیرد. محتملترین سوء استفاده توسط دولتها، آژانسهای امنیتی و موسساتی است که ممکن است بخواهند از آن برای دستکاری افراد یا شرکتهایی استفاده کنند که میخواهند تمام ایمیلهای شما را بخوانند و بدانند که شما چه فکر میکنید، که خطرات امنیت سایبری جدیدی را ایجاد میکند. کسانی که به دنبال اطلاع از مزایا و معایب نورالینک هستند، این مورد را می بایست بدانند.
تحقیقات کمی در مورد اثرات بلند مدت BCIs انجام شده است
فناوری Neuralink می تواند اثرات جدی بر مغز و بدن انسان داشته باشد. برخی از این اثرات ممکن است مثبت باشند، اما برخی دیگر می توانند منفی یا حتی خطرناک باشند. تاکنون، تحقیقات بسیار کمی در مورد اثرات بلندمدت رابط های مغز و کامپیوتر (BCI) بر روی انسان انجام شده است. فقدان تحقیق به این معنی است که نمی توان میزان کامل این عوارض جانبی را دانست.
تجاوز به حریم شخصی: مزایا و معایب نورالینک
مشکل دیگر Neuralink این است که می تواند با خواندن افکار و ضبط خاطرات افراد به حریم خصوصی فرد حمله کند. این بدان معناست که اگر تراشه را در مغز خود کار گذاشته باشید، هر کسی که به آن دسترسی داشته باشد میتواند افکار شما را بخواند و آنچه را که به یاد میآورید ببیند. همچنین می تواند توسط دولت ها یا شرکت های خصوصی برای نظارت بر افکار و اعمال افراد بدون اطلاع یا رضایت آنها استفاده شود.
بی سی آی ها می توانند پیامدهای منفی ناخواسته ای مانند اعتیاد داشته باشند
یکی دیگر از اشکالات BCI ها، احتمال اعتیاد است. اگر افراد بتوانند با رابط مغز و کامپیوتر خود به توانایی های فوق بشری دسترسی پیدا کنند، به آن معتاد خواهند شد. این تجربه می تواند آنقدر قدرتمند باشد که باعث شود آنها علاقه خود را نسبت به تجربیات واقعی از دست بدهند و احساس کنند که از پتانسیل کامل خود استفاده نمی کنند. این نوع اعتیاد میتواند باعث ایجاد احساس افسردگی در افراد به دلیل عدم توانایی خود در درک پتانسیل واقعی خود شود و در صورت عدم دسترسی مجدد به ایمپلنتهای عصبی، ممکن است منجر به خودکشی شود.
فناوری BCI گران است
همانطور که در مورد سایر دستگاههای BCI دیدهایم، هزینه این دستگاهها میتواند برای اکثر افراد بسیار بالا باشد. این ممکن است مخصوصاً برای سختافزار BCI Neuralink صادق باشد زیرا در مقایسه با سایر محصولات موجود در بازار احتمالاً بسیار پیشرفته (و بنابراین گرانتر) خواهد بود.
مشکل در حذف یا تعمیر BCI ها در صورت خرابی
این خطر وجود دارد که BCI ها در مقطعی از زمان بدون هیچ راه حلی برای رفع آن شکست بخورند. به دلیل قرار دادن الکترودهایی برای قرار دادن در بافت مغز ممکن است آسیب به مغز رخ دهد. ایمپلنت ها همچنین ممکن است باعث ایجاد زخم در اطراف محل کاشت خود شوند که در صورت عدم درمان مناسب می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی مانند تشنج یا فلج شود.
کلام پایانی: مزایا و معایب نورالینک؛ کدام یک بیشتر است؟
مزایا و معایب نورالینک را دیدیم. هدف Neuralink ایجاد رابط های مغز و کامپیوتر (BCIs) است که به انسان اجازه می دهد تا بدون استفاده از هیچ وسیله ای مانند تلفن همراه یا رایانه، در فواصل طولانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری مزایای زیادی دارد، مانند کمک به افراد پاراپلژیک برای بازیابی تحرک از طریق پروتزهای روباتیک که توسط سیگنال های الکتریکی ارسال شده از مغز آنها کنترل می شود. این پروژه هنوز در مراحل اولیه خود است، اما در حال حاضر توجه بسیاری از سرمایه گذاران و مشتریان بالقوه را به خود جلب کرده است.
اگر نورالینک موفق به توسعه این فناوری شود، تأثیری باورنکردنی بر زندگی ما و کل جامعه خواهد داشت. از طرفی خطرات زیادی در ارتباط با این پروژه وجود دارد که قبل از هر گونه اجرا باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.