به گزارش خبر فوری، 9 هزار و 293 صاحب امتیاز و 10 هزار و 284 مدیر مسئول در کشور فعالیت رسانهای دارند. در عین حال که 25 موسسه مطبوعاتی و دو هزار و 463 دفتر نمایندگی رسانه دایر است، سه هزار و 131 مجوز نیز در نوبت هیئت نظارت بر مطبوعات است. آماری که سامانه جامع رسانههای کشور به آن اذعان دارد. اما با تغییر در مدیریت مطبوعات داخلی قرار است چه اقداماتی در ماههای آینده تجربه شود.
سرپرست اداره کل مطبوعات داخلی در گفتگو با خبر فوری و در پاسخ به این سوال که آیا صدور مجوزها با وجود خیل عظیم نشریات ادامه دارد یا نه، گفت: در دو سال گذشته صدور مجوز به مراتب کمتر بود اما به دلیل حمایت از متقاضیان، صدور مجوز ادامه خواهد داشت.
هومن عظیمی تصریح کرد: در عین حال ساماندهی مجوزها و بررسی وضعیت نشریات غیرفعال نیز به مانند سابق برقرار است. در همین راستا اعمال ماده 16 صورت گرفته اما در مقاطعی از جمله دوران کرونا و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، نشریات مراعات شدهاند.
وی در پاسخ به اینکه آیا همچنان به دلیل وضعیت اقتصادی با نشریات غیر فعال برخورد نخواهد شد، افزود: در حال حاضر به وضعیت متعادلی رسیدهایم و این مهم هم در نشریات و هم در پایگاههای خبری قابل لمس است.
به گفته عظیمی در صورتی که نشریهای به دلیل هزینهها قادر به چاپ نباشد میتواند به صورت برخط منتشر شود تا هزینههای چاپ حذف شود.
همه نهادها به معافیت مالیاتی نشریات اذعان دارند
سرپرست اداره کل مطبوعات داخلی همچنین در خصوص احتمال حذف معافیت مالیاتی نشریات گفت: بحثهایی در خصوص حذف معافیت مطرح شده بود و به عنوان مثال گفته میشد به دلیل بی توجهی به اظهارنامه مالیاتی باید معافیت حذف شود یا اینکه تبلیغات در نشریات نباید معافیت مالیاتی داشته باشد.
وی افزود: معاونت مطبوعاتی حامی رسانهها بوده و معتقد به معافیت مالیاتی نشریات است و رایزنیهای مختلفی در خصوص تداوم معافیت مالیاتی نشریات صورت گرفته است و همیشه این نگاه بوده که معافیت برقرار باشد.
عظیمیهمچنین در پاسخ به روند تخصیص کاغذ یارانهای گفت: کاغذ به نشریاتی که کیفیت و نظم در انتشار داشته باشند، تخصیص مییابد و نشریهای که به دنبال دریافت آن است در ابتدا باید کیفیت خود را نشان دهد.
وی افزود: طی هماهنگیهایی که با وزارت ارشاد صورت گرفته، کاغذهای وارداتی به منظور تخصیص به نشریات پیش بینی شده است.