افزایش قابلتوجه تقاضا برای ETFهای اسپات بیت کوین در ایالات متحده، بههمراه پیشبینی کاهش نرخ عرضه این دارایی پس از هاوینگ، منجر به شکلگیری یک شوک عرضه بزرگ شده است که اساساً میتواند روند آینده قیمت بیت کوین را متحول کند.
به گزارش بیاینکریپتو، با افزایش حدسوگمانها، تحلیلگران به بحث در مورد نظریههای منطقی برای پیشبینی روند آینده قیمت بیت کوین و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی پرداختهاند.
نظریه اول: افزایش تقاضا با ورود نقدینگی به ETFهای بیت کوین
مارک ون در چیس (Marc van der Chijs)، یک کارآفرین هلندی و سرمایهگذار جهانی که نگاهی دقیق به بازار ارزهای دیجیتال دارد، با توجه به تحولات اخیر ناشی از عرضه ETFهای اسپات و اثرات هاوینگ بر بیتکوین، تحلیلی دقیق از روند قیمت ارائه داده است. تحلیل او بر مبنای مشاهده دقیق تقاضای بازار، محدودیتهای عرضه و مسیر احتمالی قیمت است.
ون در چیس بر اثر قابلتوجه ورود نقدینگی به ETFهای اسپات بر قیمت این ارز دیجیتال متمرکز است. او با اشاره به همبستگی میان این سرمایهها و روند قیمت، دلیل افزایش ۲درصدی روزانه قیمت بیت کوین به رشد تقاضا برای ETFهای اسپات نسبت میدهد. این مسئله بهویژه در طول دورههای تسویه پیش گشایش بازار در ایالات متحده قابلتوجه است، زمانی که گزارش ورود نقدینگی تمایل دارد که قیمت را پیشاپیش افزایش دهد.
یکی از جنبه های جالب تحلیل ون در چییس، شناسایی نقطه ناکارآمدی بازار است. این ناکارآمدی از ماهیت قابل پیشبینی افزایش قیمت ها به دنبال اعلام میزان سرمایه ورودی به ETFها ناشی میشود. او با تأکید بر تأثیر ETFها بر روند قیمت بیت کوین، پتانسیل کسب سود از انجام معاملات بر اساس این الگو را تصدیق کرد.
ون در چیس، بیشتر به بررسی ناهمترازی عرضه و تقاضا پرداخته است که توسط ورود نقدینگی به ETFهای اسپات تشدید شده است. وی خاطرنشان کرد که تقاضای برای ETFها بهمیزان قابلتوجهی از نرخ عرضه بیت کوینهای استخراخشده بیشتر است. بنابراین، شرایطی ایجاد میکند که موجب افزایش قیمت میشود؛ زیرا فروشندگان منتظر فروش با قیمت بالاتر میمانند.
انتظار میرود این ناهمترازی با اجرای هاوینگ تشدید شود. در این شرایط، نرخ عرضه روزانه بیت کوینهای جدید به نصف کاهش مییابد که خود باعث تشدید شوک عرضه خواهد شد.
من فکر میکنم وارد قلمروی ناشناختهای شدهایم، اما معتقدم که افزایش ۱٬۰۰۰ دلاری قیمت بهطور میانگین در هر روز معاملاتی در هفتههای آینده بسیار محتمل است… این بدان معنی است که جز در شرایطی که یک رویداد قوی سیاه رخ دهد، قیمت پیش از هاوینگ به رکودی جدید و طی ۲ تا ۳ ماه آینده احتمالاً به ۱۰۰٬۰۰۰ دلار خواهد رسید.
نظریه دوم: دستکمگرفتن جریان جهانی ثروت
اندرو کانگ (Andrew Kang)، یکی از بنیانگذاران مکانیسم کپیتال، دیدگاهی وسیعتر نسبت به روند احتمالی رشد قیمت بیت کوین دارد. او به نادیدهانگاشتن مقیاس ثروت جهانی و ورود نقدینگی از آن به بازار ارزهای دیجیتال اشاره کرد. تحلیل کانگ افزایش تقاضا در بلندمدت برای بیت کوین را پیشبینی میکند که ناشی از ورود بخشی از درآمد و ثروت کلان جهانی است.
کانگ از میانگین درآمد یک خانوار در ایالات متحده بهعنوان نقطه شروع برای تخمین درآمد کل جهانی استفاده کرد. او به وجود ۵۲تریلیون دلار قدرت سرمایهگذاری بالقوه در سراسر جهان اشاره کرد. این رقم بر حجم عظیم نقدینگی تأکید میکند که میتواند به بازار ارزهای دیجیتال سرازیر شود و بسیار فراتر از آن چیزی است که بسیاری از سرمایهگذاران کنونی تصور میکنند.
حتی با برآورد محافظهکارانه از تخصیص سالانه یک درصدی درآمد جهانی به بیت کوین، این به معنای تقریباً ۵۲میلیارد دلار قدرت خرید برای بیت کوین در سال معادل ۱۵۰میلیون دلار در روز است. البته، این تحلیل تخصیص بیشتر سرمایه را که سرمایهگذاران نهادی احتمالاً متعهد میشوند، در نظر نمیگیرد.
کانگ، همچنین به تأثیر تحولآفرین ETFهای بیت کوین در بازار اشاره کرد. پیش از تأیید این ETFها، تقاضای ثابتی برای بیت کوین وجود داشت که به افزایش قیمت آن بهعنوان دارایی با ارزش بازار تریلیون دلاری کمک میکرد. اکنون انتظار میرود که عرضه ETFها این تقاضا را بیشتر افزایش دهد. بهویژه که جریان نقدینگی ورودی روزانه از تخمین های اولیه فراتر رفته است.
من هنوز معتقدم که عرضه ETFهای اسپات با رویدادهای قبلی مانند راهاندازی معاملات آتی در بورس کالای شیکاگو و عرضه اولیه سهام کوینبیس قابل مقایسه نیست و قیمت به زیر ۴۰٬۰۰۰ دلار باز نخواهد گشت. در ماه فوریه (بهمن) شاهد بیت کوین ۵۰٬۰۰۰ تا ۶۰٬۰۰۰ دلاری خواهیم بود و قیمت در ماه مارس (اسفند) به بالاترین حد خود خواهد رسید.
نظریه سوم: ورود سرمایهگذاران نهادی در بلندمدت
ریک ادلمن (Ric Edelman)، بنیانگذار «شورای داراییهای دیجیتال متخصصان مالی»، دیدگاهی آیندهنگرانهتر در مورد هجوم سرمایهگذاریهای نهادی و فردی به بیتکوین، بهویژه از طریق ETFها ارائه دارد. تحلیل بر محور پیشبینی یک تغییر قابلتوجه در حوزه مشاوره مالی، با تمرکز بر نقش داراییهای دیجیتال استوار است.
ادلمن تأکید کرد که مشاوران مالی مستقل که مجموعاً حدود ۸تریلیون دلار دارایی را مدیریت میکنند، بهطور فزایندهای علاقهمند به تخصیص بخشی از سبد سرمایهگذاری خود به ETFهای بیت کوین هستند. این تغییر بیانگر پذیرش و شناخت گستردهتر پتانسیل داراییهای دیجیتال برای تنوع بخشیدن به سبدهای سرمایهگذاری و افزایش بازدهی آنها است.
ادلمن با استناد به نتایج نظرسنجیهای انجامشده توسط شورای داراییهای دیجیتال متخصصان مالی و بیتوایز، خاطرنشان کرد که سهچهارم مشاوران مایل به سرمایهگذاری در ETFهای بیت کوین هستند. این اتفاقنظر در میان آنها نشاندهنده اعتماد فزاینده به ثبات داراییهای دیجیتال و رشد آن در آینده علیرغم نوسانات ذاتی آنها و نوپابودن چهارچوبهای قانونی حاکم بر آنها است.
با انجام محاسباتی ساده بر اساس نتایج این نظرسنجیها، ادلمن تخمین میزند که ارزش سرمایه ورودی به بازار ارزهای دیجیتال تا پایان سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۵۰میلیارد دلار خواهد بود. این رقم از میانگین تخصیص ۲.۵درصدی از کل ارزش داراییهای تحت مدیریت توسط این ۷۷درصد از مشاوران مالی مستقل به دست آمده است.
چنین ورود قابلتوجهی از سرمایه، به بازار ارزهای دیجیتال بهعنوان یکی از پایههای اصلی در سبدهای سرمایهگذاری اعتبار میبخشد و بهطور بالقوه قیمت و نقدینگی بیت کوین را افزایش قابلتوجهی میدهد.
پیشبینی میکنم تا زمانی که به پایان سال ۲۰۲۵ میرسیم، سرمایه ورودی بیش از ۱۵۰ یلیارد دلار را شاهد خواهیم بود. این رقم درحالحاضر فقط ۵میلیارد دلار است.
در مجموع، این سه نظریه بر اساس ایجاد شوک عرضه بر رشد قابلتوجه قیمت بیت کوین در آینده تأکید دارند که خود بازتابی از برهمکنش نیروهای اقتصادی کلان است.