8 آذر 1403
Search
Close this search box.
جدیدترین اخبار

فری مینت NFT چیست؟ مینت رایگان یا فری مینت NFT

بعد از شرکت در نظرسنجی نتیجه نمایش داده خواهد شد.

مالک هستید یا مستاجر؟

فری مینت NFT چیست؟ مینت رایگان یا فری مینت NFT

فری مینت NFT چیست؟ مینت رایگان یا فری مینت NFT


فری مینت (Free Mint) روشی برای ایجاد NFT ‌است که به افراد این امکان را می‌دهد تا NFT‌های خود را به‌صورت رایگان ایجاد و توزیع کنند. به‌طور کلی مینت (Mint) کردن در ادبیات کریپتو به‌معنای تولید است و فری مینت NFT (همان طور که از نامش پیداست) به تولید و البته توزیع رایگان NFTها اشاره دارد.

البته این توضیحی مختصر از مفهوم فری مینت است. این مفهوم در دنیای کریپتو مزایا و کارکردهای جالبی دارد که در این مطلب آنها را بررسی خواهیم کرد. برای اینکه بدانید فری مینت NFT دقیقاً چیست و چرا اهمیت دارد، با ما همراه باشید.

فری مینت NFT چیست؟

فری مینت (Free Mint) به‌معنای ایجاد یک مجموعه یا کلکسیون NFT جدید است که به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. افراد برای دریافت این NFTها باید تنها کارمزد شبکه یا همان گس فی (Gas Fee) را پرداخت کنند. ممکن است این سؤال برایتان ایجاد شود که چرا باید NFTها به‌صورت رایگان بین کاربران توزیع شوند. حقیقت این است که این کار برای جذب کاربر و بزرگ‌تر کردن جامعه پروژه انجام می‌شود و بیشتر جنبه مارکتینگی دارد.

در حالت کلی وقتی یک NFT مینت می‌شود، یعنی روی شبکه بلاک‌ چین قرار می‌گیرد. بنابراین خالق NFT برای ایجاد آن گس فی (Gas Fee) یا همان کارمزد شبکه را پرداخت می‌کند. اما در فری مینت نیاز به این کار نیست. یعنی NFTای که قرار است فری مینت شود، به‌هنگام ایجاد توسط تولیدکننده آن وارد شبکه بلاک‌ چین نمی‌شود، بلکه هنگام خرید است که روی بلاک چین قرار می‌گیرد و کارمزد نیز در همان زمان خرید توسط خریدار به شبکه پرداخت می‌شود.

فری مینت NFT چگونه کار می‌کند

ان‌اف‌تی‌هایی که فری مینت می‌شوند از یک مفهوم به نام لیزی مینتینگ (Lazy Minting) استفاده می‌کنند. این یعنیNFT‌ها در زمان ایجادشان توسط خالق روی بلاک‌ چین قرار داده نمی‌شوند، بلکه تنها زمانی که کسی آنها را خریداری کند در شبکه قرار می‌گیرند.

در فری مینت، خالق به‌جای اینکه NFT را روی بلاک‌ چین قرار دهد آن را روی یک پلتفرم یا بازار مخصوص فری مینتِ ان‌اف‌تی آپلود می‌کند و از آن بازار یک لینک دریافت می‌کند که مختص پروژه NFT او است. این لینک به‌عنوان یک گواهی اصالت و مالکیت برای NFT عمل می‌کند و شامل اطلاعات و متادیتای NFT، مانند نام، توضیحات، تصویر، قیمت و حقوق فروش است.

اگر کلکسیونری بخواهد یک NFT فری مینت را تهیه کند، می‌تواند به این لینک مراجعه کرده و جزئیات و پیش‌نمایش ان‌اف‌تی را ببیند تا برای خرید آن تصمیم بگیرد. پس از خرید و تأیید تراکنش، NFT بر اساس تقاضای او روی بلاک‌ چین ایجاد و به کیف پول کلکسیونر منتقل می‌شود.

خالق نیز حق فروش خود را دریافت می‌کند و پلتفرم نیز درصد کوچکی از تراکنش صورت‌گرفته را دریافت می‌کند. پس از این، خالق به‌ازای هر بار که این NFT به فروش می‌رسد و از کیف پولی به کیف پول دیگر جابه‌جا ‌شود حق فروش خود را دریافت خواهد کرد.

مزایای فری مینت چیست

حال که دانستیم فری مینت چیست و چرا به وجود آمده است، بد نیست نگاهی هم به مزایای آن داشته باشیم. فری مینت مزایای بسیاری دارد که مهم‌ترین آنها از این قرار هستند:

  • دسترسی همگانی: چون خالق نیازی به پرداخت هزینه گس برای فروش NFT‌های خود ندارد، افراد و هنرمندان مختلف، حتی با سرمایه نه‌چندان زیاد می‌توانند در این بازار شرکت کنند و آثار خود را به دید تعداد وسیع‌تری از مخاطبین برسانند.
  • سهولت استفاده: پلتفرم‌های فری مینت طراحی کاربری ساده‌ای دارند و افراد از جمله خالقان و خریداران می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده کنند؛ حتی اگر هیچ دانش فنی در زمینه NFT و دنیای کریپتو نداشته باشند! افراد می‌توانند در این پلتفرم‌ها ویترینی از فروشگاه خود بسازند، در آن کلیه NFT‌های خود را برای خریداران به نمایش بگذارند و در مزایده‌ها شرکت کنند تا آثارشان دیده شود.
  • تنوع بالا: امکان ایجاد و فروش یک مجموعه NFT بدون هزینه اولیه و عدم نیاز به دانش فنی، کلیه موانع برای ورود به این عرصه را از سر راه افراد برمی‌دارد. این امر سبب جلب همگانی به حوزه فری مینت و تنوع بالای آثار، خالقان و کلکسیونرها می‌شود. این مدل همچنین فرصت‌هایی برای هنرمندان برجسته ایجاد می‌کند تا بتوانند پروژه‌های خود را خارج از پلتفرم‌های همیشگی‌شان به نمایش بگذارند.
  • سودآوری: پروژه‌های فری مینت متعددی هستند که در زمینه فری مینت شگفت‌انگیز عمل کرده‌اند و به سود هنگفتی دست یافته‌اند. مثلاً در سال ۲۰۱۸ فری مینت کریپتو پانک (CryptoPunk) به قیمت ۴۴۳ دلار خریداری شد و تنها ۳ سال بعد، در سال ۲۰۲۱ با قیمت ۴.۴ میلیون دلار به فروش رفت!

بیشتر بدانید: آموزش ساخت ان اف تی؛ چگونه NFT خود را بفروشیم؟

هرچند فری مینت موقعیت فوق‌العاده‌ای برای به‌دست‌آوردن دارایی‌های دیجیتال به نظر می‌رسد؛ اما ریسک‌هایی نیز به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

ریسک‌های فری مینت چیست

پیش از اینکه نسبت به تهیه فری مینت اقدام کنید بهتر است از مهم‌ترین ریسک‌های آن آگاه باشید:

  • رعایت نشدن کپی رایت: برخی NFT‌های فری مینت‌ ممکن است بدون اجازه خالق اثر در پلتفرم قرار گرفته باشند. برخی فری مینت‌ها نیز ممکن است کپی یا تقلید از NFT‌های محبوب باشد که از اصالت و ارزش آنها می‌کاهد. وقوع هر یک از این موارد ممکن است در آینده منجر به ایجاد برخی مسائل حقوقی گردد.
  • فیک بودن NFT‌ها: بسیاری از NFT‌های فری مینت ممکن است فیک، بی‌کیفیت و بی‌ارزش باشند و خریداران ناآگاه برای تهیه این فری مینت‌ها گس‌فی‌های بالایی می‌پردازند و سرمایه زیادی از دست می‌دهند.
  • خطر کلاهبرداری: هم‌زمان با رشد محبوبیت فری مینت، نگرانی‌ از کلاهبرداری‌ها هم روبه‌افزایش است. در بیشتر این کلاهبرداری‌ها از قراردادهای هوشمند دست‌کاری شده استفاده می‌شود که سبب می‌شود سرمایه‌گذاران در انتقال NFTها، دارایی‌های خود را از دست بدهند.
  • از یک کیف پول موقت (Burner Wallet) برای مینت کردن استفاده کنید. کیف پول موقت جدا از کیف پول اصلی و دائمی شماست و تنها مقدار محدودی از سرمایه خود را در آن ذخیره می‌کنید. به این ترتیب، حتی اگر پروژه‌ای به کلاهبرداری تبدیل شود، دارایی‌های ارزشمند شما امن باقی خواهد ماند.
  • دارایی‌های ارزشمند خود را در یک کیف پول سخت‌افزاری نگه دارید و هرگز از آن برای مینت استفاده نکنید!
  • اصول قرارداد هوشمند NFT را یاد بگیرید تا بتوانید موارد کلاهبرداری در قرارداد را شناسایی کنید.
  • توصیه می‌کنیم برای تهیه فری مینت سراغ پروژه‌های معتبر و شناخته‌شده‌ای بروید که امتحانشان را پس داده‌اند.
  • پیش از تهیه فری مینت، به دقت تحقیق کنید و بر روی هیچ لینک مشکوک و تأییدنشده‌ای کلیک نکنید.
  • کیف پول خود را تنها به سایت‌هایی وصل کنید که از امن بودنشان اطمینان دارید.

اینها نکاتی است که رعایتشان امنیت شما را در بازار فری مینت تضمین می‌کند. در ادامه خواهید دید که چگونه می‌توانید یک فری مینت ایجاد کنید.

بهترین روش ایجاد فری مینت چیست

ایجاد یک فری مینت می‌تواند از طریق پلتفرم یا بازار فری مینت انجام شود. پلتفرم‌های مختلفی به شما این امکان را می‌دهند تا یک NFT فری مینت ایجاد کنید. اوپن سی (OpenSea)، نیفتی گِیتوی (Nifty Gateway)، مینتبل (Mintable) و رریبل (Rarible) از معروف‌ترین این پلتفرم‌ها هستند.

بعد از انتخاب پلتفرم، باید آیتم دیجیتال موردنظر خود را روی این پلتفرم تبدیل به NFT فری مینت کنید. هر پلتفرمی که انتخاب کنید ایجاد فری مینت در آن مراحل ساده و سرراستی دارد.

به‌‌عنوان‌ مثال نحوه ایجاد فری مینت در پلتفرم اوپن سی به این صورت است که ابتدا باید وارد سایت اوپن سی (opensea.io) شوید و آنجا یک حساب کاربری بسازید. سپس باید کیف پولتان را به این پلتفرم متصل کنید. گزینه‌های مختلفی برای این کیف پول دارید؛ اما ما متامسک (Metamask) را به‌عنوان بهترین گزینه به شما توصیه می‌کنیم.

پس از اتصال کیف پول، اوپن‌سی از شما می‌خواهد که برای ادامه، قراردادی را امضا کنید. بعد از آن می‌توانید حساب خود را با واردکردن نام کاربری، عکس پروفایل و بایو تکمیل کنید. حال می‌توانید کالکشن NFT خود را در این پلتفرم ایجاد کنید.

برای ایجاد یک کالکشن، باید روی آیکن حساب کاربری خود در منوی بالای صفحه کلیک کنید و سپس گزینه “My collections” را انتخاب نمایید و بعد از آن روی گزینه “Create new collection” کلیک کنید. حالا اطلاعات مربوط به کالکشن موردنظرتان نظیر لوگو، نام، لینک، توضیحات، دسته‌بندی و لینک وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی‌تان را وارد کنید.

در قسمت “Percentage Fee” باید حق امتیاز (Royalty) را تعیین کنید –به این معنی که هر بار که شخصی NFTای که شما در ابتدا ایجاد کرده‌اید را مجدداً بفروشد، درصدی از حق فروش را دریافت می‌کنید که به‌صورت ماهیانه به کیف پول شما واریز می‌شود.

حداکثر حق امتیازی که می‌توانید تعیین کنید ۱۰ درصد است. برای ایجاد فری مینت بدون هزینه گس‌، گزینه بلاک‌ چین را روی پالیگان (Polygon) تنظیم کنید. اگر از شبکه اتریوم استفاده کنید باید هزینه تراکنش شبکه را بپردازید.

در نهایت دکمه “Create” را بفشارید تا کالکشن شما ایجاد شود. با فشردن دکمه “Add Item” می‌توانید آثار موردنظرتان را به کالکشن اضافه کنید. اطلاعات مربوط به هر آیتم نظیر نام، لینک و توضیحات را وارد کنید و دکمه “Create” را بزنید تا NFT خود را مینت کنید.

اکثر پلتفرم‌های NFT اجازه می‌دهند ان‌اف‌تی را به‌صورت رایگان برای فروش لیست کنید. بعد از ایجاد فری مینت می‌توانید به‌سادگی دکمه “Sell” را برای هر NFT فشار دهید و قیمت محصول موردنظر را تعیین کنید. اگر دکمه “Complete Listing” را بفشارید محصول شما برای فروش در پلتفرم اوپن‌سی لیست می‌شود.

از این‌ پس، خریداران در این پلتفرم به NFT شما دسترسی دارند و می‌توانند برای خرید آن اقدام کنند. البته همان‌طور که می‌دانید ایجاد فری مینت، فروش آن را تضمین نمی‌کند و بهتر است شما خودتان نیز با اقدامات بازاریابی به فروشتان کمک کنید.

مثلاً می‌توانید لینک پروژه خود را در وبلاگ‌ها، انجمن‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، تلگرام یا گروه‌های دیسکورد مرتبط با علاقه‌مندان ارزهای دیجیتال تبلیغ کنید تا کمک کنید پروژه شما بیشتر دیده شود و دسترسی افراد مختلف به آن افزایش یابد.

راه دریافت فری مینت چیست ؟

فری مینت چیست؟

برای پیداکردن فری مینت می‌توانید از راه‌های مختلفی استفاده کنید.

یکی از این راه‌ها پیداکردن فری مینتِ مربوط به استفاده از پلتفرم‌هایی مانند NFT Calendar است که زمان‌بندی NFTdropهای آینده و در حال برگزاری از جمله فری مینت‌ها را به شما نشان می‌دهد. برای اینکه در جریان جدیدترین NFTdropها باشید بهتر است مشترک خبرنامه آنها شوید و اکانت توییتر آنها را دنبال کنید.

همچنین می‌توانید افراد تأثیرگذار حوزه NFT را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. برخی از اینفلوئنسرهای معروف NFT مانند Pranksy، Gary Vee، Beeple و 3LAU، اغلب درباره پروژه‌ها و NFT‌های جدید و جذاب توییت می‌کنند و گاهی اوقات میزبان یا شرکت‌کننده فری مینت‌ها هستند. با پیوستن به جمع‌های مرتبط با NFT در دیسکورد یا تلگرام با سایر علاقه‌مندان به NFT تعامل کنید و از تجربیات و پیشنهادهای آن‌ها بهره‌مند شوید.

علاوه بر این، می‌توانید بازارهای NFT که گزینه‌های فری مینت را نیز ارائه می‌دهند چک کنید، یعنی بازارهایی نظیر OpenSea، Rarible، Binance NFT یا Mintable. در این پلتفرم‌ها می‌توانید پروژه‌های NFT جدیدی را کشف کنید که به برخی صاحبان ویژه خود فری مینت ارائه می‌دهند. به‌عنوان‌مثال، برخی از پروژه‌های NFT ممکن است به شما اجازه دهند که یک NFT رایگان مینت کنید؛ به این شرط که تعداد خاصی از توکن‌ها یا NFTهای آن‌ها را نگه داشته باشید یا در پیش‌فروش یا رویداد راه‌اندازی آن‌ها شرکت کنید.

معروف‌ترین پروژه‌های فری مینت

پروژه‌های متعددی در زمینه فری مینت موفق عمل کرده‌اند، افراد زیادی را جذب نموده و به سود سرشاری رسیده‌اند. ۴ مورد از معروف‌ترین پروژه‌های فری مینت عبارت‌اند از:

  • پروژه گابلین تاون (Goblintown)
  • پروژه WAGDIE
  • پروژه For the Culture
  • پروژه اوکتاگون (Octagon)

پروژه گابلین تاون (Goblintown.wtf)

گابلین تاون از موفق‌ترین پروژه‌های فری مینت اخیر است. این پروژه توسط افراد ناشناس راه‌اندازی شد و اکنون شامل یک مجموعه از ۱۰٬۰۰۰ گابلین با ظاهر وحشتناک بر روی بلاک‌ چین اتریوم است. تیم این پروژه ناشناس است و حتی در سایتشان (Goblintown.wtf) هم چیز زیادی دستگیرتان نمی‌شود؛ زیرا همه چیز در آنجا به زبان گابلین‌هاست.

در حال حاضر، گابلین تاون جایگاه اول را در رتبه‌بندی پلتفرم اوپن‌سی از نظر حجم معاملات ۳۰ روز گذشته دارد. این پروژه با قیمت حداقلی ۵ اتر، بیش از ۳۵٬۴۰۰ اتر حجم فروش جذب کرده است.

پروژه WAGDIE

پروژه We Are All Going to Die) WAGDIE) یک پروژه موفق دیگر در زمینه فری مینت است که در کارش از گابلین تاون الگو گرفته است و شامل مجموعه‌ای ۶۶۶۶ تایی از NFT‌های فری مینت است که افرادی را در لباس‌های قرون وسطی با فضایی تیره‌وتار نشان می‌دهند. پروژه (WAGDIE) حتی وب‌سایت ندارد و مانند گابلین تاون تاکنون درباره مسیر یا نقشه راه خود هیچ توضیحی ارائه نداده است.

البته اخیراً این پروژه متهم به دزدیدن آثار هنری از بازی محبوب مجیک (Magic: The Gathering) شده است و به همین دلیل قیمت فروش متوسط ​​آن در اوپن‌سی از زمان اوجش در اوایل انتشارش کاهش یافته است. با این حال، قیمت حداقلی آن در حال حاضر ۰.۲۹ اتر است که بهتر از اکثر مجموعه‌های NFT در بازار خرسی (نزولی) است.

پروژه For the Culture

For the Culture یک پروژه فری مینت با شعار «بدون نقشه راه، بدون وب‌سایت. فقط برای فرهنگ» است. این پروژه نه‌تنها اجازه فری مینت کردن را به افراد می‌دهد؛ بلکه به هر مینت کننده ۰/۰۱ اتریوم نیز پرداخت می‌کند.

نقطه آغاز این پروژه زمانی شکل گرفت که آرتچیک (Artchick)، اینفلوئنسر حوزه (NFT)، درباره ایده پروژه جدیدی توییت کرد که در آن به افراد مینت‌کننده ۰/۰۱ اتریوم پرداخت شود. پس از آن این توئیت توجه خالقی با نام سیبل (Sibel) را به خود جلب کرد که سبب شد پروژه (For the Culture) را کلید بزند.

این مجموعه شامل ۵٬۰۰۰ NFT است و تاکنون ۲٬۱۰۰ اتر فروش تولید کرده است.

پروژه اوکتاگون (The Octagon)

اوکتاگون از پروژه‌های موفق در زمینه فری مینت است که توسط شرکت دکا در ماه مه ۲۰۲۲ راه‌اندازی شد و برای شروع، ۱۰ هزار NFT را به‌صورت رایگان منتشر کرد. NFT‌های ارائه‌شده توسط اوکتاگون می‌توانند به‌عنوان توکن‌های عضویت برای دکاورس (Decaverse) عمل کنند که یک متاورس منحصربه‌فرد مختص دکا (Deca) است.

دکا یکی از پروژه‌های پیشرو در زمینه هنر بلاک‌ چینی و یک پلتفرم تولید آثار هنری است که از طریق بلاک‌ چین انواع آثار هنری را ایجاد و معامله می‌کند و توجه بسیاری از هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر را به خود جذب کرده است.

جمع‌بندی

در این مطلب توضیح دادیم که فری مینت چیست و چه کاربردی دارد. در پایان باز هم خاطر نشان می‌کنیم که فری مینت روشی نوآورانه و جذاب برای دستیابی به NFTها ست. این روش مزایای متعددی از جمله دسترسی آسان‌تر به NFTها، افزایش محبوبیت پروژه‌ها و ایجاد جامعه‌ای از طرفداران را ارائه می‌دهد.

با این حال، مهم است که به خطرات ذاتی مرتبط با پروژه‌های فری مینت، از جمله احتمال کلاهبرداری و کاهش ارزش، توجه شود. بنابراین، قبل از مشارکت در هر پروژه فری مینت، تحقیق و ارزیابی دقیق ریسک، ضروری است. با توجه به رشد مداوم بازار NFT، انتظار می‌رود که فری مینت در آینده محبوبیت بیشتری پیدا کند و این پتانسیل را دارد که دسترسی به NFTها را گسترش داده و پذیرش این فناوری را افزایش دهد.

در مجموع، فری مینت روشی هیجان‌انگیز برای مشارکت در فضای NFTهاست؛ اما مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری، با ریسک‌هایی همراه است. با انجام تحقیقات کافی و درک واضح از خطرات احتمالی، می‌توانید تصمیم آگاهانه‌ای درباره مشارکت در پروژه‌های فری مینت بگیرید و از فرصت‌های بالقوه این بازار نوظهور بهره‌مند شوید.

به مطلب “” رای دهید:



منبع: ارز دیجیتال

آیا این مطلب مفید بود؟

بله
خیر
از بازخورد شما متشکریم! نظر شما ثبت گردید.

قیمت اصلی 6,000,000تومان بود.قیمت فعلی 1,690,000تومان است.

قیمت اصلی 2,000,000تومان بود.قیمت فعلی 610,000تومان است.

قیمت اصلی 1,218,000تومان بود.قیمت فعلی 649,000تومان است.

قیمت اصلی 299,000تومان بود.قیمت فعلی 99,000تومان است.

قیمت اصلی 4,850,000تومان بود.قیمت فعلی 2,990,000تومان است.

قیمت اصلی 3,300,000تومان بود.قیمت فعلی 1,790,000تومان است.

قیمت اصلی 3,390,000تومان بود.قیمت فعلی 1,990,000تومان است.

قیمت اصلی 5,690,000تومان بود.قیمت فعلی 2,890,000تومان است.

قیمت اصلی 4,800,000تومان بود.قیمت فعلی 3,200,000تومان است.

اشتراک مطلب در :
بند انگشتینام و قیمت
اشتراک یکماهه نماوا
قیمت اصلی 119,000تومان بود.قیمت فعلی 95,200تومان است.
اشتراک سه ماهه نماوا
قیمت اصلی 349,000تومان بود.قیمت فعلی 244,300تومان است.
اشتراک سه ماهه فیلیمو
قیمت اصلی 420,000تومان بود.قیمت فعلی 294,000تومان است.
ساعت هوشمند مدل K59 – Pro (ویدئو معرفی)
قیمت اصلی 6,000,000تومان بود.قیمت فعلی 1,690,000تومان است.
شامپو نانو بدنه خودرو براق کننده و تمیز کننده تکرو 1.5 لیتر
قیمت اصلی 73,000تومان بود.قیمت فعلی 50,990تومان است.
مایع تمیز کننده شیشه خودرو تیزرو صنعت 4 لیتر
قیمت اصلی 43,600تومان بود.قیمت فعلی 30,660تومان است.
کیسه فریزر پلانگتون بسته 1000 عددی
قیمت اصلی 185,000تومان بود.قیمت فعلی 106,000تومان است.
تونر لافارر مدل مولتی اکتیو مناسب پوست های خشک و حساس حجم 170 میلی لیتر
قیمت اصلی 169,850تومان بود.قیمت فعلی 76,800تومان است.
قرص جوشان ویتامین ث 1000 میلی گرمی یوروویتال بسته 20 عددی
قیمت اصلی 65,420تومان بود.قیمت فعلی 19,460تومان است.
قرص جوشان ویتامین C 1000 میلی گرم‌ های هلث بسته 20 عددی
قیمت اصلی 65,000تومان بود.قیمت فعلی 15,870تومان است.
بند انگشتینام و قیمت