۲۳:۳۳ – ۱۴ شهريور ۱۴۰۳
محمدانور بجارزهی در جمع مردم زلزله زده بخش مرکزی نیکشهر اظهار کرد: در طول ۴۰ روز اخیر مرتب و بصورت شبانه روزی پیگیر مشکلات مردم زلزله زده در مرکز کشور و استان بودم و مسئولان شهرستان نیکشهر حضور میدانی داشته و مشکلات را بررسی کردهاند.
وی با قدردانی از تلاش مسئولان برای خدمت در مناطق محروم، بیان کرد: در تماس تلفنی که با مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان برقرار شده اعلام کردند تشکیل پرونده بیش از ۴۰۰ متقاضی ساخت مسکن روستایی مناطق زلزلهزده انجام شده و هفته آینده معرفی به بانک میشوند.
وی ادامه داد: در زمین لرزه و پس لرزههای اخیر، به بیش از یکهزار منزل مسکونی غیراستاندارد و خشتی و گلی مردم روستاهای زلزله زده بخش مرکزی نیکشهر آسیب جدی وارد شده و طبق اعلام بنیادمسکن هیچ محدودیتی در ساخت مسکن روستایی وجود ندارد.
نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی از مسئولان محلی، استانی و کشوری خواست تمام ابعاد این زلزله و خسارتهای آن را بصورت دقیق و کارشناسی بررسی و در مرحله اول با ساخت واحدهای مسکونی مقاوم موجب رضایت قشر محروم و کارگر این مناطق شوند.
وی افزود: علاوه بر اقدامات جمعیت هلال احمر در تحویل چادر به مردم زلزله زده با هماهنگی و تماس تلفنی با دبیرکل جمعیت هلال احمر و مسئولان حوزه امداد و نجات استان سیستان و بلوچستان و مرکز کشور قرار شد بزودی ۲۰۰ تخته چادر دیگر برای اسکان موقت مردم زلزله زده تحویل داده شود.
وی گفت: با حضور فرماندار و مسئولان در روستاهای کوچینک، آبگاه، تیسروک، وانان و نسپوران بسیاری از مشکلات حوزه راه، برق، تلفن، طرح هادی، آب، تلفن و اینترنت، بهداشت و سایر حوزههای زیرساختی در دستور پیگیری قرار گرفت و مشکلات مطرح شده توسط مردم براساس اولویت پیگیری و حل خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اثر این زمین لرزه بیش از ۹۰ درصد خانههای مردم در روستای آبگاه آسیب دیده بطوریکه نه میتوان کل ساختمان را تخریب کرد و نه قابلیت ترمیم دارد.
بجارزهی تصریح کرد: در روستاهای آبگاه، کوچینک، تیسروک، نسپوران بیشتر مردم آسیب دیده اند، نیاز است که تعداد بیشتری چادر برای اسکان موقت مردم اختصاص داده شود چرا که این تعداد کمک فعلی مسئولان در روزهای گذشته جوابگوی خسارات مردم نیست.
وی با اشاره به اینکه زلزله ۴.۶ ریشتری روستای آبگاه نیکشهر جنوب سیستان و بلوچستان در هشتم مرداد گرچه به نظر کم است ولی به دلیل فقر مردم و نداشتن سرپناه استاندارد با اصول مهندسی ساختمان و وجود خانههای خشتی و گلی و بدون استحکام، آرامش زندگی را از مردم گرفت و بیشتر مردم به دلیل وارد شدن خسارت ۹۰ درصدی به واحدهای مسکونی، سرگردان و در این روزهای گرم تابستانی در دمای ۴۵ درجه روزگار را در چادر و یا سایبانها سپری میکنند.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: جوانانی که با کارگری و زنانی که با سوزن دوزی سرپناهی برای خودشان ساخته بودند در شبی که دیگر زندگی به روال عادی برنگشت آمال و آرزوهایشان را خشم زمین از بین برد و سرپناهی که ساخته بودند بر اثر زلزله سست و ضعیف شده و دیگر برای زندگی امن نیست.
بجارزهی با اشاره به اینکه مدرسه روستای آبگاه به شدت آسیب دیده است، افزود: هماهنگی و پیگیری لازم انجام شده تا اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان قبل از مهرماه تعمیرات لازم را انجام دهد تا دانشآموزان بتوانند از آن استفاده و از تحصیل عقب نمانند.
وی کفت: مدرسه ۱۲ کلاسه در روستای آبگاه نیکشهر ساخته میشود تا موجب توسعه علمی و آموزشی شود و دانش آموزان زلزله زده با آسوده خاطر تحصیل کنند.
وی بر تحویل زمین ارزان قیمت به زلزله زدگان نیکشهر تاکید و اظهار کرد: برای همین منظور زمینهایی که قرار بود در روستای کوچینک به مردم واگذار شود فقط یک چهارم قیمت زمین اخذ شود تا همه اقشار بتوانند زمین خریدار و سرپناه ایمن بسازند.