آنچه می خوانید گزارش سایت مرآة البحرین «آینه بحرین» در سال 2022 ، از روند تولید سرودی است که امروز بر کفن شهید نصرالله نقش بسته بود. برخی از اطلاعات لازم در این گزارش بروز رسانی شده است.
به نقل از سایت مرآة البحرین، شعر «السلام علیک مهدی» و شعر «نوح الرعبیه» از مهمترین آثار هنری مذهبی در سال 2022 در بحرین بودند. خواننده ی بحرینی، محمد غلوم، شعر اول را با همکاری مؤسسه تلاوت و تولید امام حسین (ع) اجرا کرد و به ویژه مورد توجه قرار گرفت. شعر دوم نیز توسط قاری سید عصام الهاشمی و با همکاری شبکه میدان اهل بیت ارائه شد.
از زمان انتشار شعر «سلام الله علیها» در ژوئن 2022، تا همین امروز، پنجم اسفند، این اثر در سایت یوتیوب بیش از56میلیون بازدید داشته است.
این شعر از سرود «سلام الله علیک» که توسط ابوذر روحی در ایران اجرا شده، الهام گرفته و به سرعت در کشورهای مختلفی مانند ترکیه، افغانستان، بحرین و عراق پخش شده است.
پس از انتشار سرود «صلوات یا مهدی»، دستگاههای امنیتی بحرین به پیگیری فعالیتهای مرتبط با این سرود پرداختند. مقامات مسجد دیراز را احضار و تهدید کردند که در صورت برگزاری مراسم مرتبط، به زندان خواهند افتاد. همچنین، فعالیتهای مرتبط با سرود در مناطق سیترا و الدیر ممنوع شد. بسیاری از روستاها از قاری غلوم دعوت کردند تا با کودکان آواز بخواند، که این موضوع برای مقامات نگرانکننده بود.
اداره راهنمایی و رانندگی نیز به تعقیب خودروهایی که در حال گوش دادن به سرود بودند، پرداخت و برخی شهروندان از یدککشی خودروهایشان شکایت کردند. این سرود همچنین در روزنامههای دولتی مورد انتقاد قرار گرفت.
آقای عبدالله الغریفی، عالم دینی برجسته، در خطبهای گفت: «این سرود کاملاً اعتقادی است و مردم حق دارند عقاید خود را بیان کنند.»
فعالیت های شاعران مذهبی
این تولید محلی فراتر از مرزها رفته و به کشورهای همسایه، به ویژه عراق، که مورد تحسین گسترده قرار گرفت، گسترش یافت و به عنوان یکی از بهترین تولیدات هنری در روز عاشورا شناخته شد. شعر «نوائه» که همزمان توسط آقای عصام الهاشمی تولید شد، نیز مورد توجه قرار گرفت، اما با تولید اول همخوانی نداشت.
قاری عصام الهاشمی، که ارتباط نزدیکی با این شاعر داشت، سه اثر «نوح الرعبیه»، «نوائه» و «لقاء الحسین علیه السلام» را بر اساس اشعار وی تولید کرد. همچنین، شیخ حسین الاکرف شعر «دروغگو» و قاری کویتی محمد الحجیرات شعر مشترک «روزی وفاداری» را تولید کردند.
مناسبتهای «عاشورا» و «اربعین» در سال 2022 با حضور شاعر قاضی الحداد و خوانندگان مذهبی همراه بود و آثار زیادی بر اساس اشعار او تولید شد.
قاری عبدالامیر البلدی نیز اثر «رعالعین» را ارائه کرد. تمامی این آثار الهام گرفته از اشعار شاعر فقید بودند. اما تولید 14 دقیقهای «نوح الرعبیه» بیشترین توجه را در بازار تولیدات هنری و عزاداری حسینی به خود جلب کرد.
شایان ذکر است که سه پیشکسوت از بحرین و کویت در ساخت شعر «روز وفاداری» که از ریتمهای دریایی استفاده کرده و سبکی جدید در شعر حسینی ایجاد کرده بودند، شرکت کردند. ماجرای مشارکت قاری کویتی محمد الحجیرات در این اثر به دلیل اخراج او از کشور به دستور وزیر کشور شکل گرفت. مقامات بحرینی به حجیرات اطلاع دادند که برگزاری مراسم عاشورا مختص شهروندان و ساکنان است و او از شرکت در مجالس عزاداری محروم است.