ملتهای جهانصف خود را از دولتهای حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست جدا کرده اند
وی افزود: امروز هم از نسلکشی و جنایات جنگی در غزه ظهور و بروز دارد، هرچند ملتهای جهان نشان دادهاند که صف خود را از برخی دولتهای حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست در کشورهایشان جدا کردهاند.
بهادری جهرمی یادآور شد: امروز هم آینده حمایت از ترورسیم و نسلکشی و حمایت از کودککشی و قتل خبرنگاران در غزه روشن است و از این موارد باید درس گرفته شود.
تامین نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان از اعتبارات برای مصوبات سفرهای استانی
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به در پیش رو بودن سفر رئیسجمهوری به کردستان، گفت: این سومین سفر رئیسجمهوری به کردستان است. تا امروز قریب به ۶ هزار میلیارد تومان از اعتبارات برای مصوبات سفرهای استانی تامین شده است.
مشارکت بالای مردم در انتخابات سیاست کلی نظام است
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دولت چه اقداماتی برای پیشبرد امر انتخابات و راهبردهای چهارگانه رهبری انجام داده است، گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات سیاست کلی جمهوری اسلامی است و دولت هم مثل دیگر موضوعات که نقش و جایگاه اصلی برای مردم قائل بوده و هست تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده است.
بهادری جهرمی یادآور شد: آییننامهای برای دسترسی برابر همه کاندیداها جهت بهرهگیری از ظرفیتهای نهادهای عمومی و دولتی تصویب شد که بر اساس آن کاندیداها میتوانند از رسانهها، سامانهها و درگاههایی که در اختیار دستگاههای دولتی است، استفاده کنند.
وی افزود: اما جز این اقدامات، دولت معتقد است مهمترین کمکی که میتواند به هرچه بالاتر رفتن مشارکت داشته باشد، برطرف کردن مشکلات پیشروی مردم است. هرچه مشکلات و مسائل مردم کمتر شود این امر به حضور و مشارکت مردم کمک بیشتری میکند.
برنامههای رئیسی در سفر به کردستان
سخنگوی دولت همچنین با تشریح برنامههای رئیسجمهوری در سفر به کردستان، گفت: این سومین سفر رئیس جمهوری به کردستان است. سفر اول در دور اول سفرهای استانی و سفر دوم افتتاح پروژه سامانه آبرسانی سنندج بود. سفر اول 178 مصوبه با اعتبار بیش از 15 هزار میلیارد تومان داشت. اعتبارات استان در سال ۱۴۰۱ دو هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان بوده است. از این میزان حدود هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان تخصیص یافت و خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ جهش اعتبار زیاد بود و با ۴۶ درصد رشد، مجموع اعتبارات به سه هزار و ۶۲۸ میلیارد تومان رسید.
بهادری جهرمی یادآور شد: در دولت سیزدهم ۱۶ طرح در استان کردستان با بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد ریال به پایان رسیده که مهمترین آن راه آهن تهران-همدان- سنندج بود؛ طرحی که ۱۷ سال پیش عملیات اجرایی آن آغاز شد.
وی ادامه داد: در مجموع ۳۲ هزار میلیارد تومان پروژه های ریلی، فرودگاهی، تصفیه خانه آب، شهرک صنعتی، و … به ارزش روز در این سفر به بهرهبرداری خواهد رسید. نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به کردستان تأمین اعتبار شده و در اختیار استان قرار گرفته است. استان کردستان جزو استان های برتر در تخصیص اعتبارات بوده است تا پیشرفت استان و رفع محرومیت ها با شتاب بیشتری دنبال شود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: 26 هزار میلیارد تومان به صندوق های پیشرفت و عدالت استانی پرداخت شده است. سازمان برنامه و بودجه کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال موضوع تبصره ۱۸ قانون و بودجه سال ۱۴۰۲، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون مبلغ ۲۶۰۰۰ میلیارد تومان را تخصیص داده است.
وی ادامه داد: همچنین از محل حقوق دولتی معادن نیز مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان به این تبصره تخصیص داده شده است. ۲۶ هزار میلیارد تومان طی ۳ مرحله انجام شده و 20 هزار میلیارد تومان آن دیروز تخصیص داده شد.
مردم هنوز آمار فوتیهای چندصدتایی کرونا در دولت گذشته را فراموش نکردهاند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه حزب اعتدال و توسعه در زمینه وضعیت اقتصادی کشور و دفاع از عملکرد دولت قبلی، تصریح کرد: طبیعی است که جریانهای سیاسی خصوصا منتقدان دولت در ماه های منتهی به انتخابات مجلس با ادبیات اینچنینی سعی در جلب مخاطب داشته باشند؛ اما حافظه تاریخی مردم ما به خوبی گواه نادرستی دادههای ارائه شده توسط این افراد است.
وی افزود: مردم هنوز آمار فوتیهای چندصدتایی در روز ناشی از کرونا را در دولت گذشته فراموش نکردهاند. کسری بودجه، تورم 60 درصدی و سایر آمارهای منفی از یاد مردم نخواهد رفت.
بهادری جهرمی یادآور شد: مردم بهانهگیریهای مستمر مقامات ارشد دولتی سابق در محقق نشدن وعده ها و حواله دادن امورات کشور به برجام و رفع تحریم و اف ای تی اف را فراموش نکرده اند. اینها همه بیانگر عملکرد نامطلوب متولیان وقت و منتقدان فعلی است.
دبیر هیئت دولت درباره اقدامات دولت برای مدیریت آسیبهای اجتماعی، گفت: رئیسجمهوری خود میزبان تشکیل شورای اجتماعی فعال شده و تمامی دولت در این زمینه بصورت مستمر پیگیر است. از جمله چند اقدام مهم دولت برای کاهش آسیبهای اجتماعی یکی برنامه یاریگران زندگی در محیطهای هدف به منظور پیشگیری از آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان اجرا شده است.
وی افزود: بهرهگیری حداکثری از مشارکت مردمی در زمینههای پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان که به ساماندهی و حمایت از بیش از ۲ هزار سازمان مردمنهاد انجامید و آموزش مهارتهای شغلی و شایستگیهای فنی و حرفهای به ۲۲ هزار معتاد بهبود یافته، ایجاد زمینه بهرهمندی جوانان و خانوادهها از خدمات مشاورهای در سراسر کشور، بخشی از این اقدامات است.
بهادری جهرمی یادآور شد: ساماندهی تعداد 61 هزار 258 نفر از متکدیان، توانمندسازی ۲ هزار خانواده کودکان کار، بررسی و تصویب 279 برنامه در راستای ترویج ازدواج و کنترل طلاق و راهاندازی ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بخشی دیگر از اقدامات دولت برای مدیریت آسیبهای اجتماعی است. سایر دستگاهها نیز در این زمینه فعال هستند.
منتظر پاسخ مصر برای کمک به غزه هستیم
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره امدادرسانی به مردم غزه، اظهار کرد: از همان روزهای ابتدایی هدف قراردادن مردم غزه، خبرنگاران، امدادگران هلال احمر و کادر درمان، توسط رژیم صهیونیستی، از سوی وزیر امور خارجه، وزیر بهداشت و رئیس جمعیت هلال احمر گفتوگو و رایزنی با مقامات مصری و سایر کشورهای منطقه برای کمکرسانی به مردم غزه آغاز شد.
وی تاکید کرد: تلاشهای زیادی جهت هماهنگی و اخذ مجوزهای پرواز هواپیمای حامل کمکهای هلال احمر صورت گرفته و منتظر پاسخ دولت مصر هستیم. مجددا آمادگی جمعیت هلال احمر ایران را برای اعزام نیروی امداد و نجات و ارسال محموله بشردوستانه (غذا و دارو)، اعلام شد.
بهادری جهرمی یادآور شد: تاکنون بیش از ٥٠ هزار امدادگر و کادر درمان در جهت اعزام به غزه ثبتنام کردهاند. کمکهای مردمی نیز از مبادی مربوطه جمعآوری میشود. خیل عظیمی از مردم کشورمان مشتاق کمک به مردم مظلوم غزه هستند. نهادهای بینالمللی باید پاسخگو باشند که چه میزان برای جلوگیری از نسلکشی مردم فلسطین اقدام موثر داشتهاند.
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره آییننامه وام مسکن روستایی، گفت: این آییننامه روز گذشته ابلاغ شد. وام ۳۵۰ میلیونی با نرخ سود ۵ درصد مطابق با این آییننامه برای مسکن روستایی پرداخت میشود. پیش از این وام مسکن روستایی ۲۰۰ میلیون تومان بود که اکنون ۷۵ درصد رشد داشته است و امیدواریم کمک خوبی برای ساخت مسکن روستاییان باشد.
علت کمبود شیر خشک
وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود شیر خشک و اقدامات دولت در این زمینه، اظهار کرد: این مشکل چند علت دارد از جمله اینکه بانکهایی که برای انتقال ارز با شرکتهای شیرخشک کار میکنند، بانکهای اروپاییاند که متاسفانه در خردادماه امسال دو بانک باقیمانده نیز تحت تاثیر تحریمهای ظالمانه با ایران قطع همکاری کرده و ۱۰ میلیون یورو را که از سوی بانک مرکزی برای تامین ماده اولیه شیرخشک تامین شده بود بلوکه کردند و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتا پول واریزی برگشت داده شد.
بهادری جهرمی یادآور شد: براساس توافق با تولیدکنندگان، مقرر شد که مجوزهای وارداتی تا سقف چهار میلیون قوطی برای هر محموله صادر شود و هر زمان که تولیدکنندگان اعلام کردند مشکلی در تامین بازار ندارد، قابلیت کاهش و قطع واردات بلافاصله وجود داشته باشد.
سخنگوی دولت ادامه داد: براین اساس در حال حاضر اولین محموله شیرخشک به تعداد ۲۰۰ هزار قوطی در گمرک و در حال نمونهبرداری و انجام آزمایشهای کیفی است و پس از تایید کیفی نهایتا تا دو هفته آینده ۴ میلیون قوطی شیرخشک وارداتی برای تامین نیاز نوزادان در داروخانهها توزیع میشود.