۰۷:۰۱ – ۱۵ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان پاک منش – لرستان ظرفیتهای بسیاری برای توسعه بخش کشاورزی داشته و یکی از ظرفیتهای متماز و قابلتوجه این بخش باغهای انار استان است.
نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فراوری انار در لرستان
هرساله در فصل برداشت بوی یاقوت سرخ کوهدشت و لرستان با بوی ناامیدی پرورشدهندگان این محصول ناب پیوند میخورد، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فراوری انار، ضعف بستهبندی، چوب حراج دلالان بر پیکر انار خوشرنگ لرستان، نداشتن برند و ارزانفروشی این محصول تنها بخشی از مشکلاتی است که انار لرستان را رنج میدهد.
یک باغدار کوهدشتی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: محصول باغات انار امسال پربار است، اما نبود صنایع تبدیلی و فراوری دغدغه باغداران این منطقه است.
وی با بیان اینکه بیش از هزار هکتار باغ انار در منطقه «تنگ سیاب» کوهدشت وجود دارد، عنوان کرد: از میزان برداشت محصول خود از باغات خدا را شکر راضی هستیم.
محمدحسن کیانی فر، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نبود اتحادیه باغداران انار در استان سبب افزایش دست دلالان و وارد شدن خسارت به باغداران میشود.
وی افزود:لرستان توسعۀ صنایع فراوری خانگی را بهدنبال داشته و این اتحادیه محصولات را با شناسایی بازارهای صادراتی با یک برند مشخص صادر میکند.
کیانی فر اظهار کرد:یکی از مهمترین برنامههای سازمان جهاد کشاورزی ایجاد تشکلها و اتحادیه انارکاران است که این هم منجر به قانونمندی قیمت گذاری توسعه صنایع تبدیلی و ساماندهی صادرات خواهد شد.
قسمت عمده انار تولیدی لرستان در داخل کشور مصرف میشود
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه سطح باغات انار لرستان را ۳۵۰۰ هکتار دانست و افزود: در سطح این باغات ۳۱۰۰ هکتار بارور و ۴۰۰ هکتار غیر بارور است.
کیانی فر با اشاره به اینکه قسمت عمده انار تولیدی لرستان در داخل کشور مصرف میشود و بیان کرد: برای امسال تولید حدود ۷۵۰۰۰ تن انار پیش بینی شده است.
وی بزرگترین سایت مجتمع انار کشور را در تنگ سیاب کوهدشت با بیش از ۱۰۰۰ هکتار دانست و افزود: بیشترین سطح باغات انار لرستان در ۱۸۰۰ هکتار از انارستانهای شهرستان کوهدشت است.
کیانی فر گفت: هر هکتار انار در استان، حداقل دو خانوار بهره بردار را شامل میشود.
ظرفیت انار در منطقه «تنگه سیاب» کوهدشت باید برندسازی شود
سیدعماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: محصول انار استان دارای ظرفیتهای خوبی برای صادرات در بازارهای جهانی است.
وی گفت: یکی از مهمترین ابزارهای توسعه اقتصادی در کشورها، صادرات محصولات کشاورزی است که میتواند درآمد قابل توجهی را برای تولیدکنندگان و کشور به ارمغان آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه میزان باغهای استان ۱۴ درصد افزایش یافته است، گفت: سطح باغهای انار در لرستان ۱۱ درصد و در زیر تنگ سیاب ۱۵ درصد افزایش یافته است و باید برندسازی شود.
صادرات انار به عنوان یکی از ستونهای اصلی توسعه اقتصادی لرستان که ۵ درصد تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده نقشی حیاتی در افزایش درآمد و ایجاد اشتغال داشته و میتواند فرصتی بینظیر برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد.