سازمان تامین اجتماعی سورپرایز بزرگی برای زوج های جوان دارد. در واقع سازمان تامین اجتماعی مبلغ حدود 8 میلیون تومان کمکهزینه ازدواج را به این زوج های جوان خواهد داد.
سازمان تامین اجتماعی کمکهزینه ازدواج را به بیمهشدگانی که برای اولین بار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میکند.
کمکهزینه ازدواج که از سوی سازمان تامین اجتماعی به بیمهشدگان واجد شرایط پرداخت میشود، هدیه و شادباشی است که این سازمان به بیمهشدگانی که تشکیل خانواده جدید میدهند پرداخت میکند.
این کمکهزینه به بیمهشدگانی که برای اولینبار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میشود.
میزان کمک هزینه پرداختی، معادل یک ماه متوسط مزد یا حقوق بیمهشده (مزد مبنای کسر حق بیمه) است و در صورتی که طرفین عقد ازدواج (زن و مرد) بیمه شده و واجد شرایط باشند، کمکهزینه ازدواج به هر دو نفر پرداخت خواهـد شد.
این خدمت در گذشته با مراجعه حضوری مشمولان واجد شرایط به شعب سازمان تامین اجتماعی برای ارائه مدارک موردنیاز و تکمیل فرمهای درخواست انجام میشد، اما با الکترونیکی شدن فرآیندهای ارائه این خدمت در قالب طرح ۳۰۷۰ و از طریق ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات ثبت احوال، علاوه بر اینکه پس از ثبت ازدواج در پایگاه ثبت احوال، این کمک هزینه خودکار حساب واریز میشود، بیمهشدگان واجد شرایط خود نیز میتوانند درخواست دریافت آن را در سامانه خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی ثبت کنند.
وام ازدواج / نحوه ثبتنام و دریافت کمک هزینه ازدواج
نحوه ثبتنام برای دریافت کمکهزینه ازدواج به اینگونه است که با ورود به صفحه تامین اجتماعی، در قسمت بیمهشدگان- حمایتهای کوتاه مدت و درخواست هدیه ازدواج نسبت به ثبت مشخصات اقدام کنید.
پس از احراز شرایط دریافت کمکهزینه ازدواج، کاربر با انتخا کلید «تایید و ادامه» نسبت به ثبت درخواست اقدام میکند به محض انتخاب کلید تأیید و ادامه درخواست کمک هزینه ازدواج نامبرده در سامانه متمرکز تعهدات کوتاهمدت ایجاد شده و به اداره کل امور مالی ارسال میشود.
چنانچه موفق به درخواست کمک هزینه ازدواج نشده و در این رابطه با پرسش مواجه هستید، میتوانید از طریق ثبت درخواست خود اقدام کنید تا مورد بررسی قرار گیرد./ایسنا
وام ازدواج 800 میلیونی بانک دی به زوج های جوان
وام ازدواج فرزندان ایثارگران و رزمندگان از طریق سامانه ve.cbi.ir بوده و میزان مبلغ آن دو برابر افراد عادی است که با توجه به شرایط سنی تا مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان می توانند دریافت نمایند. نحوه بازپرداخت وام ازدواج فرزندان رزمندگان به صورت بازپرداخت ۱۰ ساله می باشد.
علیرضا قیطاسی مدیرعامل بانک دی به تشریح فعالیتها و خدمات این بانک به جامعه ایثارگری پرداخت و افزود: از آنجایی که جامعه هدف بنیاد شهید حقوق خود را از بانک دی دریافت میکنند و تامین مالی این عزیزان از طریق این بانک راحتتر است، میان بانک دی و اداره کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید، تفاهمنامهای به منظور ارائه تسهیلات منعقد شد.
بر این اساس سهمیه تسهیلات در ابتدای هر سال مشخص و به بنیاد شهید اعلام می شود که توزیع استانی این سهمیه توسط بنیاد شهید صورت میگیرد.
مدیرعامل بانک دی در ادامه گفت: برای ارائه این تسهیلات شرایط مناسبی در نظر گرفته شده تا متقاضیان بتوانند به آسانی به این تسهیلات دسترسی داشته باشند.
وی بیان کرد: از سال گذشته در بانک دی تفاهمنامههایی با بنیاد شهید منعقد شد و از سویی دستورالعملهایی برای ارائه خدمات به ایثارگران تهیه گردید.
بر این اساس مقرر شد تا برای ایثارگران و جامعه هدف بنیاد که در سامانه «ایثار من» ثبت درخواست تسهیلات خرد مینمایند، ابتدا درخواست ها به تایید بنیاد شهید رسیده و پس از آن به بانک دی معرفی نامه بصورت سیستمی ارسال میشود و تکمیل پرونده توسط شعب این بانک انجام میگیرد.
مدیر عامل بانک دی همچنین گفت: اگر ایثارگران حقوقبگیر بانک دی باشند و یا اینکه حقوق خود را از سایر نهادها و وزارتخانه ها دریافت کنند درصورت ارائه گواهی کسر از حقوق از سازمان خود می تواند برای تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن ، تسهیلات دریافت کند.سلام نو
به گفته مدیر عامل بانک دی هر یک از اعضای جامعه هدف اگر متقاضی دریافت تسهیلات با مبلغ بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشند، برای مازاد آن نیاز به معرفی ضامن دارند.
وی تاکید کرد: برای ضامن، شرایط اعتبار سنجی دریافت تسهیلات خرد که پیش از این اعلام شده اعمال خواهد شد.
مدیر عامل بانک دی گفت: باید توجه داشت که این بانک علاوه بر بنیاد شهید با مراکز دیگری نیز طرف قرارداد است. از آنجایی که بیش از ۶۵۰ هزار نفر از سهامداران این بانک ایثارگران هستند و بیش از ۴۰۰ هزار نفر از حقوق بگیران ما را جامعه هدف بنیاد شهید تشکیل می دهد، تفاهمنامه خاصی مابین بانک دی و بنیاد شهید برقرار شده تا تمامی افراد ثبت نام شده در سامانه «ایثار من» پس از معرفی و تایید از سوی بنیاد شهید بتوانند اقدام به تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات کنند.
جامعه ایثارگری دو برابر افراد عادی امکان دریافت وام ازدواج دارند
مدیرعامل بانک دی درباره میزان تسهیلات فرزندآوری و ازدواج جامعه معزز ایثارگران توضیح داد.
علیرضا قیطاسی، مدیر عامل بانک، خاطر نشان کرد: اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزند آوری برای افرادی که از طریق سامانه بانک مرکزی درخواست خود را ثبت کرده باشند قابل پرداخت می باشد
به گفته قیطاسی شرایط دریافت وام قرضالحسنه ازدواج برای افراد عادی با ایثارگران متفاوت بوده به نحوی که ایثارگران دو برابر فرد عادی امکان دریافت تسهیلات در این حوزه را طبق قانون خواهند داشت.
در صورتی که سن زوجه از ۲۳ سال کمتر و زوج از ۲۵ کمتر باشد، سقف بیشتری از تسهیلات را طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ دریافت خواهند کرد ، دریافت این تسهیلات در تمام شعب بانک دی برای افرادی که از طریق سامانه اقدام کردهاند در صورت معرفی یک ضامن انجام خواهد شد.
قیطاسی با بیان اینکه روند ارائه تسهیلات فرزندآوری و ازدواج در بانک دی رضایتبخش است، افزود: بانک دی در چهارماه اول سال تمام سهمیه تسهیلات ازدواج باقی مانده از سال گذشته را مصرف و تمامی سهمیه خود را در خصوص ارائه این تسهیلات پرداخت کرده است. در هر کدام از شعب ما حداکثر یک یا دو نفر در صف انتظار بهسر میبرند و افرادی که برای دریافت تسهیلات در مرداد ماه نیز اقدام کرده بودند، سهمیه خود را دریافت کردهاند.
شرایط دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران ۱۴۰۲
فرزندان ایثارگران گرچه از وام دو برابری ازدواج برخوردار می شوند اما باید در نظر داشت که همچون زوج های عادی باید به ثبت نام در سامانه وام ازدواج اقدام کنند. همچنین این وام فقط به ازدواج اول فرزندان ایثارگران تعلق گرفته و از تاریخ عقد به مدت دو سال، فرصت برای استفاده از این وام وجود دارد. همچنین تاریخ عقد باید بعد از اول فرودین سال ۱۳۹۸ باشد. نکته دیگر پرداخت وام به خانواده های ایثارگران و جانبازان این است که بدون در نظر گرفتن درصد جانبازی و یا مدت اسارت، این وام به ایشان و فرزندانشان پرداخت می شود.
مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران
یکی از مراحل اولیه برای دریافت تسهیلات، تحویل مدارک لازم است تا در صورت تطابق شرایط متقاضی با شرایط وام مورد نظر، مراحل پرداخت آغاز شود. به صورت کلی مدارکی که برای دریافت وام های مختلف درخواست می شود، شامل مدارک هویتی و اطلاعات فردی است. در برخی از وام ها، مدارک خاصی از سوی نهاد پرداخت کننده درخواست می شود. مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران عبارتند از:
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی زوج متقاضی و ضامنین آن ها
اصل و کپی سند ازدواج
کد پستی و آدرس محل سکونت زوج متقاضی
کد رهگیری دریافت شده از سایت ثبت نام وام ازدواج
مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران
در بخش قبلی ذکر شد که فرزندان ایثارگران نیز مانند سایر زوجین باید برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سایت اعطای وام ازدواج ثبت نام کرده و کد رهگیری دریافت کنند. این کد رهگیری به عنوان یکی از مدارک و اطلاعات لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران در نظر گرفته می شود.
میزان وام ازدواج فرزندان ایثارگران ۱۴۰۲
طبق مصوبات مربوطه، میزان پرداخت وام ازدواج فرزندان ایثارگران دارای شرط سنی است. به این معنی که بر اساس سن زوجین، مبلغ مشخصی وام به آن ها تعلق می گیرد. همچنین نکته ای که باید برای دریافت وام ازدواج ایثارگران در نظر داشت این است که این وام تنها به خانواده های شاهد و جانبازان و اسرا تعلق گرفته و فرزندان رزمندگان شامل پرداخت این وام نخواهند شد. در جدول زیر میزان وام ازدواج فرزندان ایثارگران ۱۴۰۲ ارائه شده است.سلام نو
مبلغ شرط سنی ردیف
۳۶۰ میلیون تومان آقایان بالای ۲۵ سال ۱
۳۶۰ میلیون تومان بانوان بالای ۲۳ سال ۲
۴۴۰ میلیون تومان آقایان زیر ۲۵ سال ۳
۴۴۰ میلیون تومان بانوان زیر ۲۳ سال ۴
شرط سنی لحاظ شده جهت تشویق جوانان به ازدواج در جامعه است و در کنار سایر شروط برای پرداخت وام ازدواج فرزندان ایثارگران دارای اهمیت است. قابل توجه است مبلغ ذکر شده در جدول بالا مختص وام ازدواج فرزندان ایثارگران بوده و برای زوج های دیگر نصف این مبلغ در نظر گرفته شده است.
نحوه ثبت نام وام ازدواج فرزندان ایثارگران
نحوه ثبت نام وام ازدواج فرزندان ایثارگران مانند ثبت نام سایر زوج ها از طریق سامانه وام ازدواج به آدرس ve.cbi.ir است بنابراین ثبت نام اولیه وام ازدواج به صورت اینترنتی انجام می شود و سپس بعد از بررسی ثبت نام، زمانی برای مراجعه حضوری به شعب بانک و تحویل مدارک مشخص می شود. در قسمت پایین نحوه ثبت نام در سامانه وام ازدواج نمایش داده شده است.
ابتدا باید آدرس اینترنتی ve.cbi.ir را در مرورگر جستجو کرده و وارد اولین لینک نمایش داده شد و در صفحه اول سایت بر روی گزینه ثبت نام جدید کلیک کرد.
در صفحه باز شده باید اطلاعات لازم را در قسمت های مشخص شده وارد کرده و با انتخاب گزینه ادامه، باقی مراحل لازم را تکمیل کرد. در مراحل بعد گزینه ای تحت عنوان وضعیت ایثارگری وجود دارد که فرزندان ایثارگران باید نسبت به انتخاب این گزینه اقدام نمایند.
پس از انجام این مراحل یک کد رهگیری ده رقمی به شماره همراه ثبت شده متقاضی ارسال می شود که فرزندان ایثارگران می توانند با ورود مجدد به سامانه ثبت نام وام ازدواج و از طریق بخش مشاهده وضعیت، روند بررسی درخواست وام خود را مشاهده کرده و در صورت تغییر وضعیت به مراجعه حضوری برای تکمیل سایر مراحل به صورت حضوری اقدام نمایند.