۰۰:۰۰ – ۳۰ تير ۱۴۰۳
همزمان با اتمام عاشورا و تاسوعای حسینی، کم کم سفرهای زائران اربعین شروع شده و تمامی دستگاه ها تدارک لازم برای انجام سفرهای اربعین را انجام داده اند. یکی از دستگاه هایی که نقش مهم و مؤثری در انجام این سفرها دارد وزارت راه وشهرسازی و بخش هوایی آن است.
با توجه به فصل گرما و افزایش دمای هوا بسیاری از زائران ترجیح می دهند که سفر به کربلا در ایام اربعین را از طریق هوایی انجام دهند. بنابراین در این زمینه هم وزارت راه و شهرسازی همانند سال گذشته اقدامات و ظرفیت لازم را برای بخش هوایی کشور در دستور کار خود قرار داده است.
افزایش پروازها در شهرهای مرزی در اربعین
در همین زمینه پیش از این سردار سیدکمال هادیانفر معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد هماهنگی اربعین امسال اعلام کرده بود: یکی از مهمترین مسائل وزارت راه و شهرسازی برنامه ریزی برای رفع ناترازی ناوگان نسبت به زائرین در ایام اربعین است که طبق پیشبینی ها امسال بالغ بر ۴ میلیون زائر در این مراسم شرکت می کنند.
در این جلسه موضوعاتی همچون پیگیری موضوع تردد خودروهای شخصی ایمن به داخل خاک عراق از ساعت ۵ صبح تا ۵ بعدازظهر در مذاکرات با طرف عراقی، برنامهریزی برای انجام ۳۰۰ پرواز از فرودگاه نجف و بغداد به ایران برای انتقال زائران طبق مذاکرات صورت گرفته با طرف عراقی و پیگیری موضوع پذیرش زائران در پایانههای مرزی بهصورت ۲۴ ساعته به تصویب رسید.
وی افزود: در همین زمینه از طرف عراقی درخواست شده، خودروهای زائران ایرانی بتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته شده وارد خاک عراق شوند. همچنین ۱۵۰ میلیون یورو به واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس با کارکرد زیر ۵ سال اختصاص داده شد.
هادیانفر اظهار کرد: در این ایام سعی خواهد شد ظرفیت بخش هوایی برای انتقال زائران به مقصد شهرهای مرزی ایلام، کرمانشاه و اهواز افزایش یابد و بر ممنوعیت فروش بلیت چارتری از ۱۱ مرداد تا ۱۴ شهریور تاکید شده و برنامهریزی برای استفاده از ظرفیت ۳۶۰۰۰ تاکسی ون توسط سازمان راهداری و حملونقل جادهای و انجام صحیح مدیریت زمان سفر و اطلاعرسانی مناسب آن به زائران اقدامات لازم صورت گرفته است.
در همین زمینه مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی هم در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرده است که نرخ گذاری برای بلیت پروازهای اربعین در دستور کار قرار گرفته است و به زودی نرخ مصوب آن اعلام می شود.
وی افزود: به مسافران توصیه می شود که بلیت پروازهای اربعین را به صورت رفت و برگشت تهیه کنند تا در ایام برگشت با مشکل نبود بلیت و وسیله حملونقل مواجه نشوند.
فروش بلیت هواپیما در اربعین ققط اینترنتی خواهد بود
بر اساس این گزارش یکی از مهم ترین شرکت های هواپیمایی که نقش موثری در جابهجایی زائران اربعین دارد شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است که امسال هم بخش عمده ای از جابهجایی زائران را برعهده دارد که در همین رابطه شمس الدین فرزادی پور مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امسال همزمان با پروازهای اربعین پروازهای حج عمره را هم شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در دستور کار خود دارد. ایران ایر در پروازهای اربعین امسال همانند سال های گذشته از تمامی ظرفیت های خود استفاده خواهد کرد و نسبت به عرضه صندلی های خود سعی می کند برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: در پروازهای اربعین سال گذشته با توجه به برنامه ریزی که داشته ایم عرضه فروش بلیت پروازها را به صورت گروهی نداشته ایم و فروش بلیت به صورت اینترنتی بوده است. امسال هم سعی کرده ایم تغییری در عرضه بلیت پروازهای اربعین نداشته باشیم تا مشکلی برای زائران ایجاد نشود.
او گفت: تعداد صندلی که در سال گذشته برای پروازهای اربعین داشته ایم ۶۲ هزار صندلی بود که امسال هم سعی خواهیم کرد از تمامی ظرفیتهای خود در این بخش استفاده کنیم.
فرزادی پور بیان کرد: به تمامی مسافران پروازهای اربعین توصیه میشود که بلیت را به صورت رفت و برگشت خریداری کنند تا مشکلی در هنگام برگشت نداشته باشند و مسافران به راحتی بتوانند از پیاده روی اربعین استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: جلسات رسمی پروازهای اربعین هنوز از سوی سازمان هواپیمایی کشور اعلام نشده است و در صورت اعلام رسمی اقدامات و برنامه ریزیهای لازم برای انجام پروازهای اربعین صورت خواهد گرفت.
او بیان کرد: به تمامی مسافران توصیه می شود که بلیت پروازهای اربعین را به صورت رفت و برگشت و از طریق سایت خود شرکت های هواپیمایی خریداری کنند تا مشکلی برای جابهجایی و بازگشت نداشته باشند. فعلا نرخ قطعی برای پروازهای اربعین مشخص نشده است.
نرخ بلیت اربعین حدود ۶ میلیون تومان است
همچنین محمد محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه رایزنی ها با کشور عراق برای جابهجایی زائران اربعین شروع شده است، گفت: فرودگاه نجف یک فرودگاه کوچک است که ظرفیت پذیرش و نشست و برخاست زیاد همانند سایر فرودگاه های کشورهای مختلف را ندارد. از سوی دیگر گرمای هوا روند انجام پرواز و نشست و برخاست را کند می کند که در این زمینه هم برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.
وی افزود: فرودگاه نجف در اختیار بخش خصوصی بوده است که بخش عمدهای از هزینه های بلیت پروازها بابت هزینه های این فرودگاه صرف می شود که در این مدت هم رایزنیها صورت گرفت اما اقدامی انجام نشد.
او گفت: پیش بینی می شود که امسال هم با توجه به هزینه های فرودگاه نجف و هزینه های شرکت های هواپیمایی برای افزایش ظرفیت خود نرخ بلیت حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان در هر مسیر باشد. شرکت های هواپیمایی هم همانند سال گذشته از تمامی ظرفیت های خود برای پذیرش مسافر استفاده می کنند.
براساس این گزارش حال با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته امیدواریم امسال برنامه ریزی لازم برای جابه جایی زائران اربعین در بخش هوایی به خوبی صورت گیرد و زائران بتوانند به راحتی اقدام به خرید کنند چراکه در سال های گذشته کمتر مسافر عادی توانسته بود بلیت پرواز اربعین با نرخ مصوب را خریداری کند.
خبرنگار: محبوبه کباری