به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ نشست خبری «تبلیغات نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی» با حضور پیمان جبلی؛ رئیس سازمان صدا و سیما روز یکشنبه ۲۰ خرداد ماه در سالن کوثر، صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حسین قرایی؛ مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما گفت: در سال جاری این دومین نشستی است که در سازمان صدا و سیما برگزار میکنیم. امروز برای تشریح برنامههای ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خدمت شما هستیم.
سپس پیمان جبلی ضمن خیرمقدم به حضار گفت: حماسه بزرگی که ملت ایران در بدرقه رئیس جمهور شهید آفریدند، آزمون بزرگی بود که پشت سر گذاشته شد. سرمایه اجتماعی واقعی نظام به صورت واضح و آشکار به نمایش درآمد. این برای ما آزمون بزرگی در رسانه ملی بود که صحنه های تاریخی مردم عزیز ما به نمایش گذاشته شد، مردمی که خدمتگزاریشان را در قاب تصویر منعکس کردیم و با تلاش عزیزان در سازمان صدا و سیما موفق شدیم که با سربلندی از این آزمون بیرون بیاییم.
وی افزود: ۷۶ درصد مردم از عملکرد رسانه ملی در انعکاس مراسم تشییع قدردانی کردند. این حماسه حضور در تشییع و بدرقه رئیس جمهور محترم و همراهانشان مقدمهای بر یک حماسه بزرگتر (که انتخابات است)، بود. در روزهای آینده در انتخابات، ما شاهد حماسه خواهیم بود. در نظر سنجیهایی که انجام دادیم با افزایش مشارکت ۱۲ درصدی در انتخابات رو به رو شدیم و عدم مشارکت قطعی حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
کاهش ۲۳ درصدی عدم مشارکت در انتخابات نسبت به ۱۴۰۰
رئیس رسانه ملی تصریح کرد: حماسه پرشکوه بدرقه مقدمه ای بر حماسه حضور در انتخابات شد. نسبت به سال ۱۴۰۰ ما ۱۳ درصد مشارکت قطعی داریم، آن هم تا امروز که هنوز تبلیغات آعاز نشده و ۲۳ درصد کاهش قطعی در عدم مشارکت نسبت به سال ۱۴۰۰ داریم. بخشی از این آمار و واقعیت ها میتواند به خاطر انعکاس مناسب رویداد بدرقه شهدای خدمت باشد.
جبلی افزود: تبیین ابعاد شخصیت و اقدامات و روحیه خدمتگذاران به مردم نیز در مشارکت و تعیین رئیس جمهور آینده مهم و موثر بوده است. این مساله و حادثه تلخ شهادت رئیس جمهور و انتخابات آتی که آزمون بزرگتری است، تنها سنجش ما در ماه های اخیر نبوده است ما از بهمن ماه سال گذشته چند آزمون بزرگ همچون ادامه عملیات طوفانالاقصی، عملیات وعده صادق و … را پشت سر گذاشتیم. ما در انتخابات مجلس در یک بازه سه ماهه ۲۰۰ کانال به حوزههای انتخاباتی اضافه کردیم. از خطوط قرمز مراقبت کردیم اما از خطوط سبز هم نگذشتیم.
به گفته جبلی فایده پوشش گسترده انتخابات مجلس در اسفند ماهی که گذشت، برای مردم مناطق دور دست این بود که توانستند از این ظرفیت با دیدگاه ها و برنامه های نامزدها آشنا شوند. برای نامزدهای انتخابات هم که بدون هزینه بود و توانستند خودشان و برنامههایشان را معرفی کنند. تجربه خوبی را در انتخابات مجلس آموختیم که رضایت ارزشمند رهبر انقلاب را در پی داشت.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه تجربیات موفق انتظارات را از رسانه ملی در انتخابات رباست جمهوری افزایش داده است، بیان کرد: یک سند تحولی وجود دارد که عناوین اصلی آن گسترش محوری و هویت پروری است. رسانه ملی تمام تلاش خود را میکند که هویت جمهوری نظام را به خوبی تببین کند. در فصل عدالت گستری، رعایت حق برای همه کاندیداها و قراردادن امکان برخورداری دیدگاه و رویکرد آن ها برای آحاد ملت ایران وجود دارد.
وی افزود: اصول رویکردهای کلی مبتنی بر سند تحول است. در رویکردهای ما در انتخابات؛ تعهد و تلاش برای مشارکت حداکثری، برابری فرصت های تبلیغاتی، فرصت سازی برای نامزدهای محترم، محور قرار دادن اساسی برای واقعه حکمرانی، توجه ویژه به برنامه هفتم در طراحی برنامه ها و محورها، مشارکت مردم، نخبگان و کارشناسان ارشد چه در حوزه های دانشگاهی وچه اجرایی برای تبیین میز گردها، مقابله جدی با تخریب ها و لجن پراکنی و ترویج اخلاق حسنه انتخاباتی، میدان دادن به خطوط سبز به جای تفکر در خطوط قرمز، ترسیم شده است.
قرعه کشی مناظرهها بلافاصله بعد از تائید صلاحیتها انجام میشود/ ۵ مناظره ۴ ساعته
جبلی در خصوص برنامه مناظره های انتخاباتی ریاست جمهوری گفت: از عقل جمعی و کمک پژوهشی استفاده کردیم. از اندیشکده ها و دانشمندان استفاده کردیم و از آنها خواستیم که در طراحیهای سوالات به ما کنند. مهمترین برنامه، برگزاری مناظره ها است که ۵ مناظره حدود سه و نیم ساعته الی ۴ ساعت خواهد بود. همچنین از ظرفیت کارشناسان و مدیران ارشد متنوع استفاده کردیم که سوالات مرتبط با هر محور انجام خواهد شد. فرصتی هم برای جمع بندی و اظهار نظر برای نظرات باقی نامزدها وجود خواهد داشت.
پخش برنامه مناظرهها بعد از مغرب
وی افزود: نظارت بر مناظره بر عهده کمیسیون نظارت بر انتخابات خواهد بود و آئین نامهها در دسترس قرار دارند. طراحی مناظرهها به اینگونه است که برنامه بعد از مغرب شروع خواهد شد. اما میزان زمان چهار ساعته بستگی به تعداد نامزدها دارد. همچنین بلافاصله بعد از اعلام اسامی نامزدها مراسم قرعه کشی برگزار خواهد شد.
برنامه تحلیل مناظرهها از شبکه سه پخش میشود/ عدم انتخاب مجری مناظرهها
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه محورهای مناظره برای آمادگی بیشتر قبل از برنامه در اختیار ستاد نامزدها قرار میگیرد، گفت: بعد از مناظره طراحی شده که برنامهای در تحلیل مناظره ها پخش شود البته در شبکه های دیگر. اما خود مناظره ها از شبکه یک پخش می شوند. البته مجری هنوز انتخاب نشده و آنجه که در رسانهها اعلام شده گمانه زنی است.
وی ادامه داد: کارشناسان و نخبگان دانشگاهی نامزد را در معرض پرسش و پاسخ قرار می دهند. این نخبگان به لحاظ فکری و گرایشی متنوع هستند. این مسائل در سه میزگرد برگزار و مطرح می شود که برنامه ای زنده است. هر کدام از نامزدها در این میزگردها می توانند دو مشاور خود را همراه داشته باشند. برنامه دیگری با عنوان «صف اول» بازخوانی کارنامه نامزدها را نشان خواهد داد. برنامه گفتگوی ویژه خبری هم مطابق آنچه در دوره های قبل بوده، پابرجاست البته شیوه اجرا هنوز قطعی نشده است. هر نامزد در یک برنامه «بدون تعارف» هم شرکت خواهد کرد. دو مستند ۳۰ دقیقه ای و دو مستند رادیویی ۳۰ دقیقه ای هم از نامزدها پخش خواهد شد. یک برنامه رو به دوربین داریم که در روزهای اول است که نامزد به معرفی خود می پردازد و می توانند ۳۱ برنامه رو به دوربین برای استان های دیگر کشور پخش شود. پیشنهاد ما این است که با توجه به مدت زمان کوتاه نامزدهایی که احتمال حضور خود را جدی تر می دانند از الان مستندهای خود را تهیه کنند.
مجری دو روز قبل از مناظرهها معرفی میشود
جبلی تصریح کرد: ضوابط اجرایی و محتوایی برگزاری مناظره ها و برنامههای تبلیغاتی اعلام شده و روی سایت نیز قرار گرفته است، حتما ستاد نامزدها، آیین نامه ها را مورد توجه قرار می دهند و براساس مصوبات عمل خواهند کرد. امیدواریم نامزدها هم کمک کنند که محورها به درستی مطرح شود. خوشبختانه ظرفیتهای رسانه ملی ارزشمند است و همکاران زیادی در رسانه ملی داریم که قابلیت برگزاری مناظره ها را دارند اما اعلام مجری قطعی را به یکی دو روز قبل از مناظرهها موکول میکنیم.
سوالات مناظرهها توسط نخبگان طراحی شده است
رئیس سازمان صدا و سیما درخصوص شبهه جانبداری تلویزیون از یک کاندیدای خاص گفت: مصادیق تخلفات انتخابات در قانون مشخص شده ضمن اینکه تمام تخلفات با نظارت کمیسیون انجام می شود. در بررسی فعالیت تبلیغاتی تمام تلاش ما این است که حب و بغض هایی که احتمال تاثیرگذاری دارند، در رسانه ملی نفوذ نکند. سعی کردیم ساختار طرح سوالات را به گونهای قرار دهیم که امکان رسیدن به حواشی به حداقل برسد اما ممکن است خارج از اقدامات طراحی شده، اتفاقاتی در برنامه زنده رخ دهد اما نامزدها موظف اند که همه سوالات پاسخ دهند. در طراحی دقیق سوالات که توسط نخبگان انجام شده تلاش شده از حداکثر ظرفیت برای پاسخ نامزدها استفاده شود و از کلی گوییها جلوگیری شود. هر وقت انحرافی رخ دهد کمیسیون نظارت که در پشت صحنه است، می تواند به مناظره دخالت کند.
رسانه ملی موظف است که نماینده رسانهها را با نامزدها در تعامل قرار دهد
وی در خصوص حضور اصحاب رسانه در برنامه ها نیز گفت: اینکه خبرنگاران در برنامهها حضور داشته باشند در حال بررسی است اما هنوز قطعی نیست اما رسانه ملی موظف است که نمایندگان رسانهها را با نامزدها در تعامل قرار دهد.
به گفته جبلی شبکه های برون مرزی نقش مهمی در انعکاس رویکردها به مخاطبان خارج از کشور دارند. یکی از میزگردهای سه گانه به سیاست خارجه اختصاص دارد. در مناظره ها هم نامزدها باید رویکرد خود را در مورد سیاست های خارجی بیان کنند. در مدت زمان فشرده ۱۴ روز هم کار برای ما و هم برای نامزدها سخت است. مناظره ها را از سه مناظره دوره های قبل به ۵ مناظره افزایش دادیم و در این بین چند روز را برای آنها آزاد گذاشتیم که به تبلیغات میدانی بپردازند.
رئیس رسانه ملی ادامه داد: به صورت طبیعی چون یک رقابت سنگین بین چند نامزد است که میخواهند نظر مردم را جلب کنند، چالش در نقد نظر نامزدها اتفاق خواهد افتاد. زمانی که نوبت صحبت یک نامزد میشود، او این امکان را دارد که سوال را خودش انتخاب کند و یا خودش سوال جدیدی مطرح کند. مدت زمانی در پایان مناظره داریم که می توانند در مورد دیگر نامزدها جمع بندی داشته باشند. همچنین مناظرههای رو در رو را نیز داریم.
در صورت رسیدن به دور دوم انتخابات نیز برنامههایی را طراحی خواهیم کرد
وی افزود: این احتمال را طراحی کرده ایم که اگر انتخابات به دور دوم برسد برای دور دوم نیز برنامه مناظره داشته باشیم. پیشنهادات خود را آماده کردیم که در صورت قطعی شدن اطلاع رسانی می کنیم.
جبلی افزود: ما فراتر از قانون انتخابات که ضوابط را تعیین کرده نمیتوانیم پیش برویم. دخالت شخصی و سلیقه ای انجام نمی دهیم. هر بگو مگوی میان نامزدها تخلف و بداخلاقی نیست. کمیسیون بررسی به لحظه ناظر است و هر تصمیم که اتخاذ شود، اجرا خواهد شد. نقش مجری را نیز تعیین میکنیم.
رئیس رسانه ملی گفت: یکی از کارهایی که در دست اجرا داریم، این است که مجموعهای از مطالبات و درخواستهای مردمی را انتخاب میکنیم و در اختیار نامزدها می گذاریم که خودشان تصمیم بگیرند به کدام یک پاسخ دهند. البته نامزدها اطلاع دقیقی از مطالبههای مردمی دارند. ما از نامزدهای محترم به عنوان نمایندگان افکار عمومی میخواهیم که بگویند مثلا برنامهیشان برای اجرای برنامه هفتم چیست و تدابیر خود را شفاف برای اجرای قانون بگویند.
رای اولیها هم برنامه انتخاباتی خواهند داشت
وی افزود: شبکههای مخاطب جوان ما مثل شبکه امید هم برنامههایی برای نوجوانانی که رای اولی هستند، دارند. علاوه بر این شبکه، شبکههای دیگر هم در قالب برنامههای دیگر دارند.
جبلی با اشاره به اینکه اعطای وقت اضافه به نامزدها در مناظرهها به تشخیص کمسیون انتخابات است، گفت: این کمسیون تصمیم میگیرد که اگر لازم باشد تا نامزدی به صحبت نامزد دیگری بخواهد واکنش و یا توضیحی بدهد، وقت اضافه ای به او داده شود.
انتهای پیام/