28 آذر 1403
Search
Close this search box.
جدیدترین اخبار

آلت کوین چیست؟ آشنایی با مفهومی به اسم Altcoin در ارزهای دیجیتال

بعد از شرکت در نظرسنجی نتیجه نمایش داده خواهد شد.

مالک هستید یا مستاجر؟

آلت کوین چیست؟ آشنایی با مفهومی به اسم Altcoin در ارزهای دیجیتال

آلت کوین چیست؟ آشنایی با مفهومی به اسم Altcoin در ارزهای دیجیتال


نمی‌شود با مفهوم بیت کوین آشنا باشید،‌ ولی ندانید که آلت کوین چیست. در واقع این اصطلاح یکی از مهمترین بخش‌های اکوسیستم ارزهای دیجیتال به حساب می‌آید و اگر اهمیتش از بیت کوین بیشتر نباشد، کمتر نیست.

اگر شما هم می‌خواهید درک بهتری از مفهوم آلت کوین داشته باشید و تمام زیر و بم این اصطلاح پرکاربرد را یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ارزدیجیتال همراه باشید.

آلت کوین (Altcoin) چیست؟

آلت کوین (Altcoin) یعنی سکه جایگزین یا کوین جایگزین و به هر ارز دیجیتال بلاک چینی گفته می‌شود که بعد از بیت کوین عرضه شده است. به عبارت دیگر، هر ارز دیجیتالی که بیت کوین نباشد، یک آلت کوین به حساب می‌آید. این اصطلاح از دو بخش Alt، به‌معنای جایگزین که نسخه کوچک‌شدهٔ Alternative است و Coin، به‌معنای سکه و ارز تشکیل شده است. 

می‌توان گفت که ارزهای دیجیتال به‌دسته‌بندی کلی «بیت کوین»‌ و «آلتکوین» تقسیم می‌شوند. در حال حاضر ده‌ها هزار آلت کوین در بازار وجود دارند. مثلاً لایت کوین (Litecoin) با نماد LTC اولین آلت کوین بازار است که فورک بیت کوین به حساب می‌آید. اتریوم، ریپل، پولکادات، سولانا و تتر جزو معروف‌ترین آلتکوین‌های بازار به حساب می‌آیند.

برخی از افراد هم معتقدند چون تمام ارزهای دیجیتال به‌نوعی از روی بیت کوین و اتریوم ساخته شده‌اند، هر چیزی جز اتریوم و بیت کوین را می‌شود آلت کوین نامید. 

تفاوت آلت کوین و بیت کوین چیست؟

به‌طور کلی بیت کوین و آلتکوین‌ها از سه جنبه دارای تفاوت‌های اساسی هستند:

  • هدف: در حالی که بیت کوین قرار است پول و سیستم پرداخت غیرمتمرکز باشد، بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، هدفی متفاوت دارند. برای مثال، بعضی از آلت کوین‌ها مانند اتریوم، به‌دنبال آن هستند که نه‌تنها پول،‌ بلکه سایر فرایندها را هم غیرمتمرکز کنند یا برخی دیگر از آلت کوین‌ها مانند پالیگان تمرکزشان روی مقیاس‌پذیری است.
  • فناوری و زیرساخت: آلت کوین‌ها به‌طور کلی به‌دنبال تمرکززدایی و استفاده از فناوری‌های زیرساختی توزیع‌شده مانند بلاکچین هستند؛ اما برای اینکه به هدف‌های متنوع خود برسند، ممکن است از فناوری‌ها و زیرساخت‌های متفاوت استفاده کنند؛ مثلاً اتریوم هم از بلاکچین استفاده می‌کند؛ اما برای پشتیبانی بهتر از قراردادهای هوشمند، زیرساخت متفاوتی دارد.
  • شاخص‌های بازار: به‌طبع، آلت کوین‌ها در شاخص‌هایی مانند نماد بازار، ارزش بازار، قیمت بازار و… متفاوت هستند. نباید فراموش کرد که مثل بیت کوین، اصل عرضه‌ و تقاضا برای این ارزهای دیجیتال هم صادق است و در نهایت قیمت‌ها را چنین اصلی تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید: قرارداد هوشمند (Smart Contract) چیست؟

انواع آلت کوین چیست؟

تا دلتان بخواهد می‌شود آلت کوین‌ها را به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم‌بندی کرد. عمومی‌ترین دسته‌بندی انواع آلت کوین‌ها را در ادامه خواهید شناخت.

انواع آلت کوین‌ها

توکن‌های پرداختی (Payment Tokens)

توکن‌های پرداختی همان طور که از اسمشان مشخص است، ارزهای دیجیتال هستند که می‌شود با استفاده از آنها پرداخت‌های روزمره را انجام داد و عملاً‌ یک پول دیجیتال به حساب می‌آیند. لایت کوین، بیت کوین کش و ارزهای دیجیتالی که شبیه به آنها هستند را می‌شود جزو پیمنت توکن‌ها یا توکن‌های پرداختی به حساب آورد.

استیبل کوین‌ها (Stablecoins)

استیبل کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال با ارزش ثابت، ارزهایی هستند که ارزششان تحت تأثیر بازار نیست و از آنجایی که پشتوانه‌ای از یک دارایی دیگر دارند، قیمتشان همیشه ثابت است.

به‌عنوان مثال تتر (USDT) به‌عنوان بزرگترین و مشهورترین استیبل کوین بازار قیمتش همیشه یک دلار است؛ چراکه به ازای هر تتر یک دلار آمریکا در خزانه این شرکت نگهداری می‌شود.

توکن‌های سهام (Security Tokens)

این توکن‌ها عملکردی شبیه به سهام دارند و هر کدام شکل توکنیزه‌شده‌ای از یک دارایی هستند. مثلاً شما می‌توانید از خانه خودتان یک توکن درست کنید و این توکن در صورتی که در مراجع قضایی پذیرفته شود، می‌تواند به‌عنوان یک سند کاربرد داشته باشد.

توکن‌های 

توکن‌های کاربردی (Utility Tokens)

این توکن‌ها به‌عنوان ابزاری خدماتی در شبکه‌های بلاک چینی استفاده می‌شوند. مثلاً‌ فانتوم (FTM) آلت کوینی است که کاربران با داشتنش می‌توانند در تصمیمات بلاک چینی مشارکت داشته باشند و به‌نوعی حق رأی آنها روی شبکه است. 

میم کوین‌ها (Memecoins)

شاید بتوان گفت میم کوین‌ها معروف‌ترین آلت کوین‌های بازار باشند. این ارزهای دیجیتال در واقع یک شوخی هستند و کاربرد خاصی در این حوزه ندارند. قیمت میم کوین‌ها را چرخه‌های عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌کنند و قیمتشان ربط چندانی با کاربردشان ندارد. 

مزایا و معایب Altcoin ها

مزایای آلت کوین‌ها

  • این ارزهای دیجیتال نسخه بهبودیافته بیت کوین و اتریوم هستند؛ چراکه هر کدامشان یکی از اشکالاتشان را حل کرده‌اند.
  • آلت کوین‌ها نسبت به بیت کوین کاربرد بیشتری دارند و بسیاری از آنها صرفاً یک ابزار پرداخت نیستند.
  • تنوع آلت کوین‌ها بسیار بالاست و سرمایه‌گذاران می‌توانند بین گزینه‌های مختلف انتخاب کنند.

معایب آلت کوین‌ها

  • بازار سرمایه‌گذاری آلت کوین‌ها کوچکتر از بیت کوین است و همین موضوع یک نقطه ضعف به حساب می‌آید.
  • تعداد سرمایه‌گذاران آلت کوین‌ها باعث می‌شود که نقدینگی آنها گاهاً اختلاف بسیاری زیادی با بیت کوین داشته باشد.
  • آلتکوین‌های مرده بسیاری در بازار وجود دارند و این مسئله می‌تواند باعث ضررهای هنگفت سرمایه‌گذاران شود.
  • یکی دیگر از معایب آلت کوین‌ها این است که پروژه‌های کلاهبرداری در میان آنها به وفور یافت می‌شود.

سرمایه‌گذاری روی آلت کوین‌ها

برای آن‌هایی که بخواهند در سبد سرمایه‌گذاری خود تنوع ایجاد کنند، سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها می‌تواند فرصتی عالی باشد و شاید منطقی هم نباشد که دنیای ارزهای دیجیتال را محدود به بیت کوین کنیم. با این حال، بدون اغراق برای بیش از ۸۰‌درصد آلت کوین‌ها هیچ آینده‌ای را نمی‌توان متصور شد و بعضاً پروژه‌هایی کلاهبرداری هستند که هدفی ندارند جز پرکردن جیب تیم توسعه.

چند نکته که قبل از سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها باید مدنظر داشته باشید:

  • آلت کوین‌ها به‌طور کلی نوسانات شدیدتری را تجربه می‌کنند؛ مثلاً‌ اگر قیمت یکی از آن‌ها در بازه یک ماهه ۵۰‌درصد بالا و پایین شود، جای تعجب ندارد؛
  • درباره بعضی آلت کوین‌ها، این احتمال بیشتر است که هرگز به قیمت اولیه خود نرسند و به‌مرور توجهات را از دست بدهند و نابود شوند؛
  • درباره بعضی آلت کوین‌های نامعتبر و ناشناخته، آنقدر نقدشوندگی پایین است که وقتی می‌خرید ممکن است دیگر هرگز نتوانید بفروشید.

آینده آلت کوین ها چطور است؟

ذات این بازار به‌نوعی است که می‌شود در عرض چند دقیقه یک آلت کوین ساخت و وارد بازار کرد. به همین خاطر است که آینده این نوع ارزهای دیجیتال قطعی نیست. به علاوه، بازار این ارزهای دیجیتال تنوع بسیار زیادی دارد و همین موضوع یک ریسک بزرگ است،‌ از طرف دیگر اما، فرصت‌های بی‌شماری هم پیش روی شما به‌عنوان یک سرمایه‌گذار قرار دارد.

همان طور که قبل‌تر اشاره کردیم، آلت کوین‌ها برای متنوع‌سازی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاران گزینه بسیار خوبی هستند. ولی فراموش نکنید که بازار کریپتو یک بازار بسیار پرنوسان است و باید با تحقیقات کاملی وارد آن شوید. 

بیشتر بخوانید: متنوع سازی سبد دارایی چیست؟

‌آموزش سرمایه گذاری روی آلت کوین ها

۱. کیف پول ارز دیجیتال نصب کنید: قبل از خرید و سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها، نیاز به جایی دارید که آن‌ها را ذخیره کنید. محبوب‌ترین کیف پول برای ذخیره آلت کوین‌ها که رایگان هم است: تراست والت (Trustwallet).

۲. به صفحه خرید ارزدیجیتال: مثلاً از صفحه خرید تتر، خرید اتریوم یا خرید بایننس کوین می‌توانید آلت کوین مدنظران را بخرید. 

۳. واریز پول: به محض احراز هویت که در عرض یک دقیقه انجام می‌شود، به صحفه پرداخت راهنمایی می‌شوید و می‌توانید خیلی راحت آلت کوین مدنظرتان را بخرید.

۴. برداشت به کیف پول: قصد دارید بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید؟ بهتر است آلت کوین‌هایتان را به کیف پول شخصی برداشت کنید تا از خطرات احتمالی صرافی‌ها در امان بماند.

سؤالات متداول

آیا خرید آلت کوین‌ها منطقی است؟

اگر در آلت کوینی که آینده درخشانی دارد سرمایه‌گذاری شود، پتانسیل سودآوری مناسبی وجود دارد. با این حال، فراموش نکنید بیش از ۸۰‌درصد آلت کوین‌ها هیچ آینده‌ای ندارند.

معروف‌ترین آلت کوین های بازار کدامند؟

اتریوم، تتر، سولانا، پولکادات و بایننس کوین مشهورترین آلتکوین‌ها هستند.

سرمایه‌گذاری روی آلت کوین بهتر است یا بیت کوین؟

سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال یک کار پرخطر به حساب می‌آید؛ از همین رو پیش از اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری روی هر ارزی، به‌خوبی تحقیق کنید.



منبع: ارز دیجیتال

آیا این مطلب مفید بود؟

بله
خیر
از بازخورد شما متشکریم! نظر شما ثبت گردید.

قیمت اصلی 6,000,000تومان بود.قیمت فعلی 1,690,000تومان است.

قیمت اصلی 2,000,000تومان بود.قیمت فعلی 610,000تومان است.

قیمت اصلی 1,218,000تومان بود.قیمت فعلی 649,000تومان است.

قیمت اصلی 299,000تومان بود.قیمت فعلی 99,000تومان است.

قیمت اصلی 4,850,000تومان بود.قیمت فعلی 2,990,000تومان است.

قیمت اصلی 3,300,000تومان بود.قیمت فعلی 1,790,000تومان است.

قیمت اصلی 3,390,000تومان بود.قیمت فعلی 1,990,000تومان است.

قیمت اصلی 5,690,000تومان بود.قیمت فعلی 2,890,000تومان است.

قیمت اصلی 4,800,000تومان بود.قیمت فعلی 3,200,000تومان است.

اشتراک مطلب در :
بند انگشتینام و قیمت
اشتراک یکماهه نماوا
قیمت اصلی 119,000تومان بود.قیمت فعلی 95,200تومان است.
اشتراک سه ماهه نماوا
قیمت اصلی 349,000تومان بود.قیمت فعلی 244,300تومان است.
اشتراک سه ماهه فیلیمو
قیمت اصلی 420,000تومان بود.قیمت فعلی 294,000تومان است.
ساعت هوشمند مدل K59 – Pro (ویدئو معرفی)
قیمت اصلی 6,000,000تومان بود.قیمت فعلی 1,690,000تومان است.
شامپو نانو بدنه خودرو براق کننده و تمیز کننده تکرو 1.5 لیتر
قیمت اصلی 73,000تومان بود.قیمت فعلی 50,990تومان است.
مایع تمیز کننده شیشه خودرو تیزرو صنعت 4 لیتر
قیمت اصلی 43,600تومان بود.قیمت فعلی 30,660تومان است.
کیسه فریزر پلانگتون بسته 1000 عددی
قیمت اصلی 185,000تومان بود.قیمت فعلی 106,000تومان است.
تونر لافارر مدل مولتی اکتیو مناسب پوست های خشک و حساس حجم 170 میلی لیتر
قیمت اصلی 169,850تومان بود.قیمت فعلی 76,800تومان است.
قرص جوشان ویتامین ث 1000 میلی گرمی یوروویتال بسته 20 عددی
قیمت اصلی 65,420تومان بود.قیمت فعلی 19,460تومان است.
قرص جوشان ویتامین C 1000 میلی گرم‌ های هلث بسته 20 عددی
قیمت اصلی 65,000تومان بود.قیمت فعلی 15,870تومان است.
بند انگشتینام و قیمت