آیا میدانستید میانگین نمرات امتحان نهایی سال 1402، 02/10 بوده است؟
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی کشور، در نشست خبری با موضوع ارائه گزارش امتحانات نهایی سال 1402، میانگین نمرات امتحان نهایی امسال را، 02/10 اعلام کرد!
طبیعی است والدین با مشاهده این آمار، دچار تشویش و اضطراب در خصوص آینده تحصیلی و آموزشی فرزندان خود شوند.
سئوال اینجاست:
مشکل از کجاست؟ (سیستم آموزشی معیوب؟ مشکلات ناشی از تعطیلات کرونا؟ آموزش مجازی؟ سبک زندگی؟ نحوه تدریس؟ و …)
چاره چیست؟ (مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی؟ معلم خصوصی ؟ کلاسهای فوق برنامه و تدریس خصوصی؟ و…)
پر واضح است که وضعیت فعلی ناشی از عوامل مختلفی است که بایستی با نگاهی علمی، دلسوزانه و جامعه شناسی به آن پرداخت). تغییر عقاید و سلایق نسل جدید، امری اجتناب ناپذیر است که بایستی با اتخاذ تصمیمات درست و آگاهانه مسیر را برای آینده آموزشی فرزندان هموارتر کرد.
در سطح کلان و مدیریتی، مباحث مربوط به جامعه شناسی و ارتباط آن با موضوعات آموزش، مساله ای بسیار حائز اهمیت است که باید توسط مسئولان و متولیان امر، مورد توجه قرار گیرد. اما در سطح خانواده قطعا توجه به مواردی از قبیل دقت در انتخاب مدرسه و نظارت مستمر بر روند آموزشی مدرسه با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان، میتواند تا حدودی از دغدغه های مربوطه بکاهد.
همچنین استفاده از معلم خصوصی و سامانه های تدریس خصوصی ، قطعا تاثیر بسیار مطلوب بر عملکرد تحصیلی دانش آموز خواهد داشت.
نکته قابل توجه بعدی، نحوه تدریس و روش های آموزشی است. توجه داشته باشید، هر روش تدریس بصورت قطعی خوب یا بد نیست و امری نسبی است. بعنوان مثال آموزش آنلاین برای شخصی که از لحاظ امکانات سخت افزاری از قبیل اینترنت، سیستم کامپیوتری و … دچار مشکل می باشد، به طور حتم اثر بخش نمی باشد ولی همین روش آموزش مجازی با امکانات سخت افزاری مناسب، قطعا دارای مزایایی از جمله نظارت بیشتر والدین بر نحوه تدریس و عملکرد معلم خصوصی می باشد و اثرات مطلوبی خواهد داشت.
در نتیجه توصیه می شود، در انتخاب شیوه تدریس و آموزش، جمیع جوانب را سنجیده و سپس معلم توانمند را انتخاب کنید. تدریس خصوصی در منزل، تدریس آنلاین، تدریس گروهی و … روش های مناسبی هستند که باید بر اساس نیاز و شرایط موجود خانواده و شاگرد انتخاب شود. (نمونه ای از سامانه های تدریس خصوصی )