در حالی که انتخابات شوراها قرار است در ۳۰ خرداد سال آینده برگزار شود، رئیس شورای عالی استانها نظر دیگری دارد.
«طرح 7 ساله شدن شوراها در دوره فعلی، در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد»، این را رئیس شورای عالی استانهای حاجی بگلو به فارس میگوید اما معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه اصرار بر اجرای قانون داریم میگوید که «انتخابات در 30 خرداد سال آینده برگزار میشود».
از 11 سال پیش بر اساس قانون، قرار شد انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها همزمان برگزار شود اما با شهادت رئیسجمهور، مجلس در مصوبه 3 خرداد امسال برگزاری همزمان انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای دوره هفتم را از این قاعده مستثنی کرد.
قرار است دوره بعدی شوراها 3 ساله شود تا با انتخابات ریاست جمهوری در سال 1407 همزمان برگزار شود اما شورای عالی استانها مصوبه جدیدی به مجلس برده و در صورت تصویب دوره بعدی 7 ساله خواهد شد.
اگر نمایندگان هفتمین دورهی شوراهای اسلامی شهر و روستا، عملکرد خوب و سازندهای داشته باشند، مردم بار دیگر در انتخابات دوره هشتم به آنها رای میدهند.
کارشناس اجتماعی ناصر حمیدی میگوید که کاهش عمر شوراها ممکن است بر عملکرد اعضا که برای یک دوره چهار ساله برنامهریزی کرده بودند، اثرات منفی داشته باشد.
در مقابل کارشناسان اجتماعی دیگر محمدرضا یاوریان با بیان اینکه مردم باید پس از یک دوره چهارساله، امکان ارزیابی عملکرد شوراها را داشته باشند، میگوید که افزایش طول عمر شوراها، سه سال فرصت رجوع به آرای مردم را به تأخیر میاندازد.
بر اساس اصل ششم قانون اساسی که بر صراحت از حق رای مردم تاکید دارد، آمده است: «در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکای آرامی عمومی اداره شود». کارشناسان هم میگویند که این امر باید از مسیر برگزاری انتخابات صورت گیرد نه تعطیلی انتخابات.