به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری برنا، مؤسسه خیریه انگلیسی آکسفام در بیانیه ای اعلام کرد: تا زمانی که فروش اسلحه از سوی انگلیس به اسرائیل ادامه پیدا کند، لندن شریک جرم جنایات تل آویو در غزه است.
این موسسه همچنین خواستار “اقدام قاطع و فوری” برای جلوگیری از کشتار هزاران نفر دیگر توسط رژیم صهیونیستی شد و هشدار داد که هزینه انسانی ادامه یافتن جنایات اسرائیل در رفح، فاجعه بار خواهد بود.
طبق گزارش نشریه انگلیسی گاردین، یک سخنگوی این موسسه همچنین در این باره گفت: «اجماع در جامعه بینالملل واضح است: از آنجایی که بمبهای اسرائیل بر سر فلسطینیهای بیخانمان، گرسنه و مجروح فرود میآیند، دیگر هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد، بیمارستانهای فعالی وجود ندارد و کمکهای بسیار محدودی در دسترس است، ما از انگلیس میخواهیم همین امروز روند ارسال سلاح و فروش تسلیحات نظامی به اسرائیل را متوقف و سهم خود را برای جلوگیری از کشتار «بی معنای» جان های بیگناه انجام دهد.
وی در ادامه گفت: دولت بریتانیا تا زمانی که به فروش اسلحه به اسرائیل ادامه دهد، در این قتل عام شریک خواهد بود، با علم به اینکه احتمالاً از آنها برای کشتن و معلول کردن مردم غزه استفاده می شود.
اما اسرائیل علاوه بر حمایت های نظامی، از کمک های سیاسی انگلیس، بخصوص در سازمان ملل نیز برخوردار است.
بطوریکه دیروز سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل با رای ممتنع به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل درباره دلیل این رای خود مدعی شد که لندن معتقد به راهکار دو کشوری است و اولین گام برای دستیابی به این هدف، حل بحران فوری غزه است.
باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی گفت: انگلیس همچنان متعهد به راه کاز دو کشوری است که امنیت و ثبات را هم برای مردم اسرائیل و هم برای مردم فلسطین تضمین می کند.
او مدعی شد: همانطور که ماه گذشته در شورای امنیت گفتیم، ما به این قطعنامه رای ممتنع می دهیم زیرا معتقدیم اولین گام برای دستیابی به این هدف، حل بحران فوری غزه است. سریعترین راه برای پایان دادن به درگیری، تضمین توافقی است که گروگانها را آزاد کند و اجازه میدهد تا درگیریها در غزه متوقف شود. پس باید با هم کار کنیم تا این به یک آتش بس پایدار و دائمی تبدیل شود.
سفیر انگلیس ادامه داد: تعیین افق برای تشکیل کشور فلسطین باید یکی از شرایط حیاتی برای توقف در نبرد و حرکت به آتش بس پایدار باشد. به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی، از جمله در سازمان ملل متحد، باید بخشی از این روند باشد.
وود وارد ادامه داد: همانطور که وزیر خارجه انگلیس گفته است، «اگرچه این نباید در آغاز یک فرآیند جدید باشد، اما لازم نیست در انتهای فرآیند باشد».
قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ می ۲۰۲۴ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصدو نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.
پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با ۱۴۳ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.
فلسطین و گروه کشورهای عربی این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.
فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سالهاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش میکند این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.
با این وجود، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیشنویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمیدهد، اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد. با تصویب این قطعنامه فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت کامل به رسمیت شناخته شد.
نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا در وضعیت فلسطین “بازنگری” کند و عضویت کامل آن را توصیه کرد.
انتهای پیام/