به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا علی باقری که روز جمعه بنا به دعوت رئیسجمهوری تاتارستان با هدف شرکت در پانزدهمین اجلاس بینالمللی اقتصادی روسیه- جهان اسلام به کازان سفر کرده است، این سخنان را در نشست تخصصی بررسی مناسبات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این اجلاس بیان کرد.
وی تأکید کرد: اراده جدی ما در گروه بریکس این است که زمینه پیوستن دیگر بازیگران منطقهای و بینالمللی را برای حرکت موثرتر و اثربخشتر در مناسبات بینالمللی به دنبال داشته باشیم.
بریکس، هسته اولیه اراده برای ساختن جهان عادلانه
معاون وزیر امور خارجه از گروه بریکس به عنوان هسته اولیه و پیشران اراده جمعی بینالمللی برای ساختن جهانی مبتنی بر عدالت و تأمین منافع کشورهای مستقل یاد کرد.
وی اظهار داشت: از این منظر، نشست آتی سران گروه بریکس در جمهوری تاتارستان که در دوره ریاست روسیه بر این گروه برگزار خواهد شد از نظر ما نشست بسیار مهم و تعیینکننده خواهد بود. تلاش جدی ایران و روسیه این است که این نشست را به نقطه عطفی در همکاری بین کشورهای عضو بریکس تبدیل کنیم.
نگاه تهران به ایران مستقل و روسیه مقتدر
باقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اراده رهبران ایران و روسیه برای تقویت مناسبات دوجانبه گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار چند سال قبل خود با آقای پوتین رئیسجمهوری روسیه بر این نکته تأکید فرمودند که نگاه ایران به مناسبات دو کشور این است که ایران مستقل و روسیه مقتدری را در سطح منطقه و جهان و ایران مستقلی را در سطح منطقه و جهان داشته باشیم. این دو گزاره، راهبرد اصلی مناسبات ایران و روسیه را تشکیل میدهد.
وی خاطرنشان کرد: همکاریهای دو کشور در چارچوب سازوکارهای چندجانبه از جمله بریکس میتواند تحقق این بخش از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب باشد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: ایران و روسیه این اراده را دارند و در عمل نشان دادهاند که با همکاری در زمینههای مختلف قصد دارند که مناسبات مبتنی بر عدالت بین کشورهای مستقل را بنا بگذارند. امروز در چنین فضایی با یکدیگر گفت و گو میکنیم و بر این اساس، یک رسالت بزرگ بر دوش کارگزاران بزرگ دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی است؛ چه بخش خصوصی و چه کارگزاران اقتصادی و تجاری دارای مسئولیت در حاکمیت دو کشور.
فراهم کردن زیربنای جهان مبتنی بر همکاری مشترک
باقری همچنین گفت: امروز نیاز داریم که ایران و روسیه در تعامل با یکدیگر، بستر مشارکت دیگر کشورهای مستقل را جلب کنند. بر این اساس، مشارکت دیگر قدرتها مانند برزیل ، آفریقای جنوبی و هند در این رویکرد صحیح و منطقی، میتواند زیربنا و زیرساخت جهان مبتنی بر همکاری مشترک و مبتنی بر عدالت که چشمانداز آن صلح و آرامش و رفاه برای کشورهای جهان و ملتهای دیگر باشد را پدیدار کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود انتخاب مجددد آقای پوتین به عنوان رئیسجهوری روسیه را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که در دوره جدید ریاستجمهوری روسیه شاهد رشد و ارتقای مناسبات همهجانبه، دوستانه و همکاریجویانه تهران و مسکو باشیم و علاوه بر توسعه مناسبات دو کشور در سطح دوجانبه، بتوانیم با همکاری یکدیگر، زیرساخت همکاریهای چندجانبه و بینآلمللی را برای توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی بنا بگذاریم.
معاون وزیر امور خارجه از اجلاس همکاریهای روسیه – جهان اسلام به عنوان یک رویداد مهم در عرصه اقتصاد بینالمللی یاد کرد و با اشاره به حضور فعالانه ایران در این اجلاس گفت: جمهوری اسلامی ایران و به طور مشخص سفارت کشورمان در مسکو و سرکنسولگری در کازان با همه توان و ظرفیت در حال تلاش هستند که موانع موجود بر سر راه توسعه همکاریها را از میان بردارند و دریچه جدیدی از مناسبات اقتصادی تهران و مسکو را بگشایند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه چند سال اخیر مناسبات ایران و روسیه نشان میدهد که این اراده در دو کشور عملی و قابل تحقق است و باید با طراحی و پیگیری، ظرفیتهای مشترک را به پروژهها و طرحهای چندجانبه تبدیل کنیم تا هم موجب توسعه مناسبات دو کشور شویم و هم از ظرفیت دیگر بازیگران در سطح منطقه و دنیا برای تحقق این هدف استفاده کنیم.
پانزدهمین اجلاس اقتصادی همکاریهای روسیه – جهان اسلام (کازان فروم) روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه به صورت رسمی با قرائت قرآن کریم در کازان در فاصله حدود ۸۰۰ کیلومتری مسکو به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این اجلاس روز شنبه ۲۹ اردیبهشتماه به کار خود پایان میدهد.
جمهوری تاتارستان که به عنوان دروازه ورود اسلام به سرزمینهای شمالی شناخته شده است، در سالهای اخیر در چارچوب این اجلاس، میزبان رویدادهایی با هدف تقویت مناسبات روسیه با جهان اسلام است. بنا بر اعلام برگزارکنندگان این اجلاس، حدود ۱۲۰ رویداد در طول روزهای برگزاری کازان فروم ۲۰۲۴ پیشبینی شده است.
شهر کازان اول تا سوم آبانماه ۱۴۰۳ میزبان نشست سران گروه بریکس خواهد بود.
311311