به گفته سبحانی، ایران در این موضوع از ارمنستان حمایت میکند، زیرا این موضوع به ضرر هر ۲ کشور است.
طبق گزارش خبرگزاری «آرمنپرس»، سفیر ایران در ارمنستان تأکید کرد که در این زمینه هیچ اختلافی بین ایران و ارمنستان وجود ندارد.
سبحانی با اشاره به اظهارات روسیه مبنی بر عدم مخالفت این کشور با ایده ایجاد کریدور زنگزور، تاکید کرد: «ما به صراحت موضع خود را به روسیه و سایر کشورها اعلام کردهایم. ما با منطق پشت کریدور زنگزور مخالفیم، با هر جادهای که تحت کنترل بینالمللی باشد مخالفیم و هر چیزی به تغییر مرزها منجر شود را رد میکنیم. ما این را به صراحت اعلام کردهایم و ملاحظات دیگر کشورها را در این مورد در نظر نمیگیریم.»
او افزود «برخی کشورها با ادعای عقبنشینی ایران از موضع خود در این زمینه، تلاش میکنند شبهه ایجاد کنند. این موضوع به امنیت ما مربوط میشود. ما در مسائل مربوط به امنیت ملی خود ثابت قدم میمانیم، این موضع ماست – آن را با سایر کشورها مقایسه کنید، اگر همسو نشدند، با آن کشور اختلاف نظر داریم، برای ما منافع کشورمان در اولویت است.»
سفیر ایران بار دیگر تاکید کرد که ایران از مواضع قاطع خود در قبال موسوم به “کریدور زنگزور” عقب نشینی نخواهد کرد و درباره هیچ معامله ای در این زمینه مذاکره نخواهد کرد.
او افزود: «ایران مخالف رفع انسداد ارتباطات در قفقاز جنوبی نیست، اما این امر باید بر اساس رعایت اصول حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها انجام شود. ما بارها موضع خود را در مورد رفع انسداد ارتباطات ارائه کردهایم. ما با رفع انسداد تنها در صورتی موافقت خواهیم کرد که در چارچوب حاکمیت ملی و سرزمینی کشورها انجام شود.»
در همین راستا سبحانی افزود: «جمهوری اسلامی ایران قاطعانه از تمامیت ارضی کشورها، به ویژه جمهوری ارمنستان حمایت میکند.»
به گفته سفیر ایران در ارمنستان، جمهوری اسلامی ایران تعهد اصلی خود را برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه میداند.
وی همچنین بر موضع تهران مبنی بر مخالفت ایران با تغییر مرزهای بینالمللی در قفقاز جنوبی و تخطی ناپذیری مرزها تاکید کرد.
سفیر ایران در ارمنستان تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران قاطعانه مخالف تغییر مرزهای بینالمللی، تغییرات ژئوپلیتیکی و استفاده از زور برای حل مسائل منطقه است.»
او افزود: «ایجاد روایتهای کذب، تهدید و شبههها نمیتواند روابط مستحکم بین ایران و ارمنستان را خدشهدار کرده یا بین ما تفرقه و شبهه ایجاد کند.»
سبحانی همچنین تأکید کرد: «ما همیشه توانستهایم روابط ایران و ارمنستان را از نفوذ فشارهای همهجانبه دور نگه داریم. وجود درک متقابل بین مقامات ارمنستان و ایران در مورد این موضوع بسیار مهم است، بنابراین ما متقاعد شدهایم که روابط دوجانبه به نفع کشورها و مردم ما استفاده میشود.
سفیر ایران در ارمنستان افزود: «درک متقابل به ما کمک میکند تا به طور مشترک تحولات را مدیریت کنیم و روابط دوجانبه را گسترش دهیم.»
سبحنانی همچنین تأکید کرد: «ایران بر این باور است که روند خط کشی و تعیین مرزها بین ارمنستان و آذربایجان گامی جدید در مسیر دستیابی به صلح است و آنچه به عنوان مبنای این روند اتخاذ شده است، اعلامیه آلماتی و مقررات بین المللی است.»
او افزود: «اگر روند مرزبندی مطابق با مقررات بینالمللی و اعلامیه آلماتی انجام شود، این اقدام به تضمین امنیت و صلح در منطقه ما کمک خواهد کرد. مرز ارمنستان و ایران کاملا مشخص است. مذاکرات مربوط به شفاف سازی مرزهای شناخته شده بینالمللی بین ارمنستان و آذربایجان نمی تواند تاثیری بر مرز ارمنستان و ایران داشته باشد.»