حقوق بازنشستگان | مصطفی سالاری با اشاره به طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری به صورت اختیاری و امتیازی، گفت: طبق قوانین فعلی، اصولاً میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول هم بر عهده قانونگذار است.
مهر نوشت: وی افزود: آنچه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت همفکری و بیان دیدگاههای کارشناسی شرکای اجتماعی مطرح کردیم، حتی در صورت جمعبندی نهایی و طی فرآیندهای لازم در مراجع مربوطه و اجرایی شدن، باز هم یک فرآیند اختیاری برای بیمهشدگان خواهد بود.
سالاری گفت: طبق این فرمول پیشنهادی سنواتبیمه پردازی بیمه شده با حداقل دستمزد همان سال ضریبگیری خواهد شد و از ضریب تمام طول مدت بیمهپردازی میانگین گرفته و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهدشد؛ به طور معمول نتایج بررسی نشان میدهد، مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمه شده طبق فرمول فعلی است؛ زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی به روزرسانی نمیشود اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمهپردازی به روزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
سالاری تصریح کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر، مبلغ بیشتری شد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار میکند و اگر هم مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر شد؛ اجباراً مبلغ کمتر برای بیمهشده اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از فرمولهای قدیم یا جدید به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحولآفرین متناسب با الزامات آیندهنگری در صندوقهای اجتماعی، خاطر نشان کرد: اگر از انجام اصلاحات در فرآیندهای کاری صحبت میکنیم، هدف ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمهپردازان و مردم نیست بلکه به دنبال آن هستیم تا در تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بتوانیم بهترین خدمترسانی را به آنان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و اصلاً به این معنی نیست که میخواهیم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشسته بدهیم و اگر فرد به هر دلیلی متضرر شد، بدون هیچ مانعی از این امکان استفاده نمیکند و اگر هم به نفعش بود سازمان مشکلی برای اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول را ندارد.
سالاری با اشاره به ضرورت تغییر در نحوه خدمترسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول، هم به نفع کارگر و بیمهپرداز و هم به نفع کارفرما است و در نهایت موجب تأمین منافع سازمان هم میشود زیرا تاکید و حساسیت بیمهپرداز به ثبت مزد واقعی به منظور بهرهمندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به مداخله فیزیکی و بازرسی کارگاهی یا دفاتر و ایجاد نارضایتی احتمالی برای فعالین محیط کسب و کار را منتفی و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمترسانی بهتر را فراهم میکند.
سالاری با تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی و شفافیت در تصمیمگیریهای سازمان با جلب مشارکت شرکای اجتماعی و ذینفعان، تصریح کرد: امکان استفاده از نتایج این فرمول نیز بعد از تصویب و اجرایی شدن آن خواهد بود زیرا طبق قواعد این صندوق، نمیتوان از محل حق بیمه دریافت نشده سالهای قبل، پرداختی مضاعفی ایجاد کرد.
خبر مهم درباره فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی
بر اساس گفتهها، مبلغ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ماههای اخیر برای بسیاری از افراد، از ۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان بوده و میانگین مبلغ این افزایش برای اکثریت بازنشستگان حدود ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده است. این در حالی است که بازنشستگان کشوری اعلام کردهاند که متناسبسازی حقوق آنان حدود ۲ میلیون تومان بوده است، اگرچه در ماههای گذشته برخی از آنان خبر دادهاند که مبلغ کمتری از ۲ میلیون تومان دریافت کردهاند.
سایت مشاهده فیش حقوقی بازنشستگان
بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی با ورود به اپلیکیشن «تأمین من» یا سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به آدرس و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» و «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران» میتوانند فیش حقوقی خود را در ماههای مختلف مشاهده و چاپ کنند.
انتشار جدول متناسب سازی متفاوتِ بازنشستگان لشکری و نیروهای مسلح با شاغلان
یک فعال بازنشسته نیروهای مسلح گفت: یکی از موضوعات مورد اعتراض بازنشستگان، عدم انتشار جداول تفاوت حقوقی بین شاغلین و بازنشستگان است، که اگر منتشر شود به بسیاری از ابهامات پاسخ داده میشود.
امیر رهبر، فعال صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، در گفتگویی، به عدم انتشار جداول متناسبسازی تفاوت حقوقی بازنشستگان با شاغلان اشاره کرد و گفت: بعد از ۹ ماه تعلل در اجرای قانون همسانسازی، اجرای این قانون به صورت بازی با اعداد صورت گرفت. قطعا یک سر آن به سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم برمیگردد، چون سر قول و قرارشان برای تأمین منابع اجرای ترمیم ۱۰ درصدی باقی نماندند.
آخرین وضعیت و خبر از همسان سازی و افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳
وی ادامه داد: همین موضوع باعث شد که همسانسازی شکل واقعی خود را نشان ندهد و به چشم نیاید و بازنشستگان نیروهای مسلح کاملا از اجرای قانون ناامید بشوند.
رهبر به عدم انتشار جدول تفاوت حقوقی بازنشستگان با شاغلان اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مورد اعتراض بازنشستگان، عدم انتشار جداول تفاوت حقوقی بین شاغلین و بازنشستگان است، که اگر منتشر شود به بسیاری از ابهامات پاسخ داده میشود.
این فعال بازنشسته نیروهای مسلح گفت: بعد از تشکیل کمیته ۱۰ نفره نمایندگان بازنشستهها و تشکیل جلسه آنها با سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، و به تبعِ آن انتشار جسته و گریخته مواردی از محتویات جلسهی دی ماه، انتظار میرفت که ساتا و سابا طی اطلاعیه رسمی جزئیات مصوبات این جلسه را منتشر کنند.
رهبر بیان کرد: در این جلسه یکی از نکات مهمی که مورد بحث و مورد درخواست قرار گرفت، انتشار جدول حقوقی تفاوت شاغلین و بازنشستگان بود، که تا این لحظه، ساتا زیر بار انتشار آن نرفته است.
وی تأکید کرد: درخواست وابستگان صندوق نیروهای مسلح این است که حداقل برای سال ۱۴۰۴ این مسائل در فیش حقوقی آنها حل شود.
رهبر در پایان گفت: بازنشستگان نیروهای مسلح همچنین خواستار افزایش مبلغ پایه عیدی هستند و قرار شده در رابطه با این موضوع به زودی جلسهای با تأمین اجتماعی نیروهای مسلح برگزار شود.