یارانه معیشتی| نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۱۲۵ هزار میلیارد تومان منابع برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده خبر داد.
صدیف بدری اظهار داشت: در بودجه سال آینده افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را مصوب کردیم که امیدواریم در صحن علنی نیز این مصوبه کمیسیون مجلس با رأی مثبت نمایندگان روبهرو شود.
وی تصریح کرد: در بودجه سال آینده برای تأمین قیر رایگان شهرداریها و دهیاریها مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته تا زمینه برای توسعه طرحهای عمرانی و پروژههای زیربنایی را شاهد باشیم. با تکمیل فرایند پرداخت حقوق و متناسبسازی آبانماه بازنشستگان تأمین اجتماعی، معاون بیمهای این سازمان، در خصوص نحوه اجرای طرح متناسبسازی توضیحاتی ارائه کرد.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین قرار شد بانک عامل 50 هزار میلیارد تومان فاینانس را برای طرحها و پروژههای زیربنایی در کشور اختصاص دهد که در این زمینه امیدواریم سهم قابل توجهی نصیب استانهای محروم نظیر اردبیل شود.
بدری افزود: شهرکهای خصوصی از سال آینده از مزایای معافیت مالیاتی همچون شهرکهای دولتی بهرهمند میشوند که با نهایی شدن این امر انتظار میرود حضور سرمایهگذاران را برای راهاندازی شهرکهای خصوصی شاهد باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس اصل 15 قانون اساسی قرار است از سال آینده تدریس ادبیات محلی و بومی در مدارس مورد اهتمام قرار گیرد که در کمیسیون آموزشی این طرح به تصویب رسیده تا در مقطع متوسطه اول و دوم تدریس زبان محلی آغاز شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به وحدت، انسجام و هماهنگی مجمع نمایندگان استان اشاره کرد و ادامه داد: هر چند اختلاف سلیقه را کتمان نمیکنیم اما در پیگیری طرحها و پروژههای مختلف مصمم و منسجم عمل میکنیم.
بدری اضافه کرد: همان طوری که در انتخاب استاندار اردبیل خط قرمز ما انتخاب استاندار بومی و توانمند بوده قطعا در انتصاب مدیران نیز از توانمندیهای استان استفاده شده و مدیران سطح بالا را نیز سعی خواهیم کرد تا به بالاترین جایگاه مدیریتی حمایت و پشتیبانی کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل از همراهی خوب اصحاب رسانه و مطبوعات در بیان مشکلات و گلایههای مردم و راهگشایی در مسیر حرکت نمایندگان قدردانی کرد و یادآور شد: مجمع نمایندگان شمالغرب و استان دیداری را با رئیس جمهور داشتند و قرار شد 12 پروژه مهم و زیربنایی در چهار استان شمالغرب کشور مورد توجه قرار گیرد تا سهم استان اردبیل نیز در اجرای این طرحها و پروژهها به عنوان طرحهای اشتغالزا و تأثیرگذار مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند./اقتصادآنلاین
واریز نفری 1/400/000 تومان برای یارانه معیشتی بگیران
یارانه معیشتی | عضو کمیسیون تلفیق گفت که اعضای کمیسیون با افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیتهامداد در سال آینده موافقت کردند.
به نقل از تسنیم؛ محسن زنگنه درباره مصوبه اعضای کمیسیون متبوعش پیرامون مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: اعضای کمیسیون تلفیق در جلسه امروز با پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مبنی بر افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)در سال 1404 موافقت کرد.
وی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه بودجه سال آینده افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را پیش بینی کرده بود.عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال 1404 تاکید کرد: مصوبات کمیسیون تلفیق برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تایید نمایندگان در جلسه علنی و تایید شورای نگهبان دارد.
زنگنه با بیان اینکه مستمری هر مددجوی بهزیستی حدود یک میلیون تومان است، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور این عدد رقم بسیار ناچیزی است و بسیاری از آنها در تامین حداقلهای اولیه زندگی دچار مشکل هستند.
وی گفت که امیدواریم که مسئولان دولتی هم در زمینه افزایش مستمری مددجویان و اجرای آن همراهیهای لازم را داشته باشند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر اینکه مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد پایین است و کفاف زندگی واجدین شرایط را نمیدهد و این قشر تحت فشار اقتصادی قرار دارند، گفت: تلاش مجلس این است که مددجویان از سطح رفاه نسبی برخوردار باشند و رضایتمندی نسبی حاصل شود.
تاریخ واریز مستمری مددجویان بهزیستی در از اسفند ۱۴۰۲ تغییر کرد و در براساس اعلام سازمان بهزیستی و زمان بندی جدید مستمری ۲۰ ام هر ماه واریز می شود.
آرزو ذکاییفر ، با بیان اینکه یکی از مهمترین و اساسیترین ماموریتهای سازمان بهزیستی به عنوان سازمانی حمایتی، تخصصی و دانشمحور «توانمندسازی جامعه هدف» است، اظهار کرد: همانگونه که در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی آمده است، سیاست توانمندسازی به معنای کاهش روشهای مبتنی بر تأمین مستقیم نیاز و متقابلاً افزایش تواناییهای فردی و جمعی به منظور تأمین نیازها توسط خود افراد است.
وی ادامه داد: بر همین اساس در ساختار جدید سازمان، معاونتی تحت عنوان معاونت توانمندسازی و رفاه اجتماعی پیشبینی، جانمایی و مصوب شده است که فعالیتها و برنامههای این معاونت در قالب اداره رفاه اجتماعی و اداره استعدادیابی و توسعه مهارتها انجام میشود.
به گفته معاون توانمندسازی مرکز کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور، یکی از گروههای ذیل این معاونت، گروه رفاه اجتماعی است که در حوزه رفاه اجتماعی موضوعاتی مانند معیشت، تلاش در راستای ارتقاء شاخصهای رفاه اجتماعی، ارتقاء کیفیت زندگی و کمکهای حمایتی را به منظور توانمندسازی جامعه هدف دنبال میکند.
ذکاییفر در همین راستا، یکی از مهمترین برنامههای این گروه را حمایت از دانشجویانِ دارای معلولیت، خانواده نیازمند و بانوان سرپرست خانوار و اعضای آنها از طریق کمک به تامین شهریه دانشجویی عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار دانشجو تحت پوشش سازمان بهزیستی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۶۸۲۷ نفر از دانشجویان شامل بانوان سرپرست خانوار، فرزندان آنها و فرزندان تحت سرپرستی و حمایت سازمان و ۱۱ هزار و ۱۲۷ نفر حوزه توانبخشی و افراد دارای معلولیت هستند که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیلاند.
بنابر اظهارات وی، از میان این دانشجویان ۷۷ درصد زن و ۲۳ درصد مرد هستند.
ذکاییفر در ادامه یکی دیگر از فعالیتهای این معاونت را تشریح کرد و گفت: پرداخت کمکهزینه تحصیلی به دانشآموزان تحت پوشش یکی دیگر از اقدامات حمایتی سازمان است. در حال حاضر ۱۸۰ هزار دانشآموز تحت پوشش سازمان هستند که مبلغی را به عنوان کمک هزینه دریافت میکنند. هرچند که مبلغ پرداخت شده با توجه به هزینههای تحصیلی و وسایل آموزشی و کمک آموزشی، کفاف هزینههای تحصیلی فرزندان را نمیدهد، اما در سال جاری با برگزاری جلسات کارشناسی متعدد با سازمان برنامه و بودجه و همراهی مسئولان و کارشناسان این سازمان، توانستیم اعتباری را برای این دسته از دانشآموزان جهت کمک به تامین وسایل آموزشی جذب کنیم که در ابتدای سال تحصیلی برای مددجویان واریز شد.
وی تصریح کرد: در سال جاری، علاوه بر خدمات حمایتی به این افراد برنامه ارتقاء و هدایت تحصیلی دانشآموزان تحت پوشش با اولویت مقطع ۱۱ و ۱۲ متوسطه دوم نیز در دستور کار قرار گرفته است که به زودی پس از طی فرایند کارشناسی و تدوین محتواهای اجرایی لازم، عملیاتی خواهد شد، اما در حال حاضر طی تفاهمنامهای که با یکی از بنیادهای علمی آموزشی منعقد شده، تاکنون ۹۰۰۰ نفر از دانشآموزان، از خدمات آموزشی و آزمونهای این بنیاد به صورت رایگان بهرهمند شدهاند.
رئیس هیات امنای کمیته امداد با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از تجربیات کار آفرینان برتر در زمینه اشتغالزایی مددجویان، گفت: ارتباط مستمر با کارآفرینان باید در برنامه ایجاد اشتغال قرار گیرد.
آیتالله کازرونی در نشست معاونان اشتغال سراسر کشور که در استان البرز برگزار شد، ادامه داد: ظرفیت دیگری که برای ایجاد اشتغال میتواند مثمر ثمر باشد، خیران هستند.
وی اضافه کرد: خیران بدون هیچ چشمداشتی از مددجویان حمایت میکنند بنابراین میتوانند در زمینه اشتغال نیز قدم بردارند.
رئیس هیات امنای کمیته امداد در ادامه اظهار کرد: اگر مراکز نیکوکاری نیز به عنوان بازوان توانمند به کمک امداد بیایند کار بزرگی انجام میشود و تعداد مددجویان بیشتری به خودکفایی میرسند.
کازرونی ادامه داد: ایجاد اشتغال یعنی جلوگیری از آسیبهای اجتماعی که سبب تقسیم عادلانه ثروت میشود همچنین فرهنگ کار در بین نسلهای آینده هم نهادینه و به سنت تبدیل میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، رئیس هیات امنای کمیته امداد گفت: سال گذشته ۱۰۰ هزار خودکفایی به ثبت رسید و قطعا با استفاده از پتانسیلهای خیران و کارآفرینان، میتوانیم این میزان را بیشتر کنیم و امسال جشن ۱۱۰ هزار خودکفایی در کشور را بگیریم.
یارانه معیشتی-میزان مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
میزان مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور اعلام شد.
سعید زارعزاده؛ معاون برنامهریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، افزایش مستمری مددجویان از فروردین ماه ۱۴۰۳ اعمال شده است.
وی افزود: بر همین اساس شب گذشته، مستمری فروردینماه مددجویان با افزایش ۳۰ درصدی، با مساعدت سازمان برنامه و بودجه به حساب مددجویان واریز شد.
معاون برنامهریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی با اشاره به اینکه مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۳ نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۰، ۱۸۶ درصد رشد پیدا کرده افزود: رشد افزایش مستمری مددجویان بالاتر از نرخ تورم بوده است.
زارعزاده همچنین به میزان افزایش مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: سرانه پرداختی برای خانوادههای یک نفره در ماه یک میلیون تومان، دو نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، ۳ نفره دو میلیون تومان، ۴ نفره دو میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ۵ به بالا ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.