حقوق کارگران | از حدود دو هفته آینده کار کارشناسی تعیین الگوی حداقل حقوق و دستمزد انجام خواهد شد.
وزیر کار با بیان این که از دو هفته دیگر کار کارشناسی تعیین الگو حداقل حقوق و دستمزد آغار خواهد شد، گفت: پس از این مرحله جلسات تعیین حقوق و دستمزد کارگران آغاز خواهد شد.
احمد میدری وزیر کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی در مورد زمان آغاز فرآیند تعیین حقوق کارگران برای سال 1404، گفت: از حدود دو هفته آینده کار کارشناسی تعیین الگوی حداقل حقوق و دستمزد انجام خواهد شد.
وی افزود: پس از این مرحله شاهد آغاز جلسات تعیین حقوق و دستمزد خواهیم بود.
یک فعال کارگری گفت: از اعضای شورایعالی کار میخواهیم امسال در جلسات تعیین مزد، مزد کارگران را بیشتر از نرخ تورم تعیین کنند، تا به مرور زمان عقبماندگیِ دستمزد از تورم و سبد هزینههای زندگی کاهش پیدا کند.
حقوق کارگران سال 1404
روحالله محمدی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بندرگز با اشاره به نزدیک شدن به آغاز مذاکرات مزدی برای سال جدید گفت: در کشور ما با هر تغییری، نرخ تورم بالا میرود و این اقشار ضعیف جامعه و حقوقبگیران هستند که بیشترین آسیب را از این تورمهای فزاینده میبینند.
وی ادامه داد: گروه دولتی و کارفرمایی هر سال به بهانهی تأثیر دستمزدِ کارگران بر روی نرخ تورم، دستمزد کارگران را سرکوب میکنند در حالیکه هر سال تورم بالاتر میرود. اگر واقعا دستمزد روی افزایش نرخ تورم تأثیر دارد، چرا با وجودِ این سرکوبِ سالانهی مزد، باز هم نرخ تورم فزاینده است و قیمتها دائم افزایش پیدا میکند؟!
محمدی بیان کرد: این روزها میبینیم که درآمد پیک موتوری چند برابر کارگر است و این بیتدبیری سبب شده بسیاری از کارگران تمایل به کار در کارخانهها نداشته باشند. آنها به سمت کارهای دلالی و خدماتی میروند و مشخص نیست در چنین وضعیتی چگونه میخواهند تولید کشور را رونق بدهند. ضمن اینکه وقتی پولی برای خریدِ اجناسِ تولید شده ندارد، چگونه قرار است درآمد مازاد به کارخانه برای تولید بیشتر برگردد؟
این فعال کارگری افزود: تا زمانی که اقتصاد درست نشود، دست دلالانِ بزرگ قطع نشود، تولید افزایش پیدا نکند و وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش پیدا نکند، اوضاع همین است و نمیتوان در این وضعیت هر روز دست به سرکوب مزدِ کارگران زد چراکه تداوم این وضعیت کار را بدتر میکند.
محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه امسال سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: جهش تولید زمانی اتفاق می افتد که از مردم استفاده شود, یعنی مردم در رونق تولید نقش داشته باشد. در شرایطی که دستمزد پایین است و کارگر تمایلی به کار کردن در محیط کار تولیدی ندارد, چگونه می تواند در رونق تولید دخیل باشد؟!
تسنیم نوشت: وی با بیان اینکه منافع کشور در بلند مدت در این است که قدرت خرید کارگر تقویت شود بیان کرد: در صورتی که قدرت خرید کارگران تقویت شود، می تواند خرید کند و تولید رونق می یابد.
تاجیک در پاسخ به عده ای که می گویند افزایش حقوق می تواند فاجعه آمیز در رشد بیکاری قلمداد شود گفت: کارگر و خانواده های آنها بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند که عمده ترین مصرف کننده کالاها و خدماتی هستند که در کشور تولید میشود.
وی افزود: کاهش محسوس قدرت خرید کارگران، کاهش تقاضای بیش از نیمی از جامعه را با خود به دنبال داشته و دارد. با افزایش حقوق و دستمزد، قدرت خرید کارگران افزایش خواهد یافت که عامل اصلی و تحریک تقاضا در بازار خواهد بود. این موضوع افزایش تولید و استفاده از ظرفیت های غیرفعال کارخانجات و تولیدی ها و واحدهای خدماتی و بازرگانی را بدنبال خواهد داشت که در ادامه افزایش اشتغال را با خود به ارمغان می آورد.
رییس مجمع کارگران استان تهران بیان کرد: خلاصه اینکه افزایش قدرت خرید دهک های پایین جامعه عامل اصلی تقاضاست و افزایش تقاضا زنجیره ای از پارامترهای مثبت اقتصادی همچون افزایش تولید و کاهش هزینه های ثابت کارفرما و اشتغال را در جامعه نمایان خواهد نمود.
وی گفت: ضرورت دارد هر چه سریع تر جلسات شورای عالی کار به منظور بررسی دقیق و کارشناسی مزد تشکیل شود تا با فضای بهتری وارد عدد و رقم برای تعیین مزد سال آینده شویم. اینکه در طول چند ماه گذشته حتی یک جلسه برای دستمزد کارگران در شورای عالی کار جلسه ای برگزار نشده است، اتفاق خوبی نیست.