این اولین بار نیست که غربی ها تهران را متهم به همراهی با مسکو در جنگ اوکراین می کنند. پیش از این نیز اروپا ایران را متهم کرده بود که پهپادهایش را در اختیار روسها قرار داده است.
کرملین عملا این شایعات را تایید می کند که شاید نوعی عملیات روانی علیه کییف و سنارسوی خروج از انزوا در اوج تحریمهای بین المللی علیه مسکو باشد.
با این حال ایران بارها این خبرها را رد کرده است. در تازهترین موضعگیری، کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفته است: “مجددا بهصورت شفاف موضع ایران را یادآوری میکنم؛ هرگونه ادعایی مبنی بر فروش موشکهای بالستیک به روسیه از سوی ایران از اساس کذب است… توصیه میکنیم اتحادیه اروپا از اتهامزنی مبتنی بر اطلاعات غلط، پرهیز کند. متاسفانه برخی طرفهای غربی اعتیاد به وضع تحریم دارند؛ مسیری که نه تنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، که خود بخشی از مشکل بوده و با پاسخ ایران روبرو خواهد شد.”
بهنظر میرسد دلیل اصلی این جنگ رسانهای، مخفی کردن واقعیتهای میدانی جنگ اوکراین است. اروپا که میداند توان رویارویی با روسها در این جنگ را ندارد، می خواهد با ایجاد یک شریک نظامی فرضی – مانند ایران – سطح تقابل را از مسکو به تهران تقلیل دهد تا هم مدعی حمایت از اوکراین شود هم در افکارعمومی کشورهای غربی، واقعیت تسلیم در برابر کرملین را پنهان کند.
پس از آنکه ولادیمیر پوتین اخیرا اروپا را متهم کرد که با صدور مجوز استفاده کییف از موشک های دوربرد، عملا ناتو را وارد جنگ کرده، آلمان سریعا اعلام کرد که چنین مجوزی صادر نشده است.
عقب نشینی اروپا در برابر روسیه، باعث تحقیر غرب شده و آنها برای جبران این تحقیر، به فشار بر ایران با اتهاماتی که خود مدعی آن شده اند، روی آوردهاند. این همان واقعیتی است که باعث ایجاد شایعه جنگ جهانی سوم شده است.
آنها همزمان با این فشار، امیدوارند که در آستانه اجلاسیه مجمع عمومی سازمان ملل، ایران را از مسکو دور کرده و رفتار منطقه ای کشورمان به ویژه در قبال اسرائیل را بهطور غیرمستقیم کنترل کنند.
در چنین شرایطی، تهران باید با ایستادگی بر مواضع خود در رابطه با شایعات موشکی مطرح شده، مراقب تله رسانهای غرب برای ایجاد شکاف میان ایران و روسیه باشد.