وی تصریح کرد که انصارالله «سلاحهای خود را دارد» و جمهوری اسلامی هیچ دستورالعملی به آنها در زمینه نحوه استفاده این سلاحها نمیدهد.
ایروانی رابطه میان جمهوری اسلامی و گروههای مقاومت منطقه را شبیه به «یک پیمان دفاعی» همچون ناتو مقایسه کرد.
نماینده ایران در سازمان ملل با تأکید بر اینکه تهران گروههای مقاومت در منطقه را رهبری و فرماندهی نمیکند، گفت: «ما رایزنی مشترکی با یکدیگر داریم».
شبکه ان بی سی به نقل از ایروانی گزارش کرد که با اینحال جمهوری اسلامی ایران از حماس و دیگر جنبشهای فلسطینی کمک میکند، اما «آنها خودشان تصمیمگیرنده هستند».
نماینده ایران در سازمان ملل با رد برخی ادعا در خصوص مشارکت ایران در عملیات «طوفان الاقصی» تصریح کرد «ما در این تصمیم مشارکت نداشتیم و تصمیم فلسطینیان و اجرای آنها بود».
ایروانی سپس تأکید کرد «ما هیچ نقشی در این مورد نداشتیم».
ایالات متحده و برخی از متحدان این کشور مدتها است که جمهوری اسلامی ایران را به تسلیح، آموزش و تأمین مالی گروههای مقاومت لبنان، نوار غزه، سوریه و یمن متهم میکند.
ایروانی با تأکید بر رویکرد جمهوری اسلامی برای حل مسالمتآمیز امور گفت که ایران خواستار «آرام کردن اوضاع» در غرب آسیا است و بهترین مسیر برای کاهش تنشها در منطقه آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حماس است.
ایروانی علیرغم تأکید بر این مسئله که جمهوری اسلامی از تهدیدات آمریکا هراسی ندارد و آماده دفاع از خود در صورت ضرورت است، ادامه داد: «ما به دنبال بحران در این منطقه نیستیم».
وی تأکید کرد «زبان تهدید علیه ایران کارساز نیست. زبان همکاری و احترام در برابر ایران جواب میدهد. اگر فکر میکنید ایران از تهدیدات هراس دارد، کاملاً در اشتباهید».
وی با اشاره به تهدیدات هفتههای اخیر ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی تصریح کرد، اگر آمریکا «به خاک ایران… یا ایرانیهای سراسر جهان حمله کند. قطعاً دفاع میکنیم».
ایروانی در خصوص روابط میان واشنگتن و تهران گفت که علیرغم عدم ارتباط دو کشور، «همواره» راههایی برای ارتباط از طریق واسطهها وجود دارد.
وی تصریح کرد که مذاکرات غیرمستقیم سال گذشته، تبادل زندانیان و آزادی داراییهای مسدود شده ایران را تضمین کرد، اما مذاکرات احیای برجام ناموفق بود.
وی درباره مذاکرات برجام که به دلیل کارشکنیهای کشورهای غربی و آمریکا به مانع رسید، گفت: «بار دیگر، ازسرگیری آن مذاکرات شکستخورده، دشوار است».
ایروانی در پاسخ به این سؤال که ایران با یک تماس تلفنی میتواند، حملات انصارالله در دریای سرخ را متوقف کند، تصریح کرد که چنین چیزی امکانپذیر نیست، زیرا ایران اختیار این گروه را برعهده ندارد.
با اینحال ادامه داد در صورتیکه که رژیم صهیونیستی از غزه عقبنشینی کرده و محدودیت امدادرسانی به این منطقه را بردارد، ایران آماده است تا انصارالله را ترغیب به توقف حملات کند.
نماینده ایران در ادامه رژیم صهیونیستی را «متجاوز» خواند و گفت انصارالله فقط کشتیهایی را هدف قرار میدهد که با وجود محرومیت فلسطینیها از آب و غذا و مواد بهداشتی، برای اسرائیل محموله میبرند.