رفتار با همکار سمی: مهم نیست در کجا کار می کنید، مطمئناً با یک همکار سمی روبرو خواهید شد.و اگر مراقب نباشید، یک فرد سمی می تواند کل تجربه کاری شما را خراب کند؛ شاید حتی به حرفه شما آسیب برساند! همکاران سمی می توانند شما را از قدرت ذهنی که برای انجام بهترین کار نیاز دارید دور کنند – البته اگر خودتان به آنها اجازه دهید. در اینجا پنج استراتژی برای قوی ماندن حتی زمانی که با سخت ترین افراد کار می کنید آورده شده است. با خبرنامه همراه باشید و طرز رفتار با آدم های سمی محیط کار را یاد بگیرید.
طرز رفتار با همکار سمی
موارد زیر کمک تان می کنند که بتوانید حضور یک همکار رسمی را بهتر مدیریت کنید و استرس را در محیط کار کاهش دهید:
1. در مقابل وسوسه شکایت مقاومت کنید
میتواند وسوسهانگیز باشد که سراغ همکار دیگری بروید و بگویید: «باورت میشود که او این حرف را در جلسه گفت؟» اما ت تلاش برای واداشتن آدم ها به تایید باورهای شما – کار سالمی نیست. خواه برای سایر همکارانتان ایمیل بفرستید تا در مورد فرد سمی شکایت کنید و خواه زمانی که به خانه می رسید به شریک زندگی خود همه چیز را بگویید، فرقی نمی کند. به هر روی شکایت شما را در حالت منفی نگه می دارد.
هر چه زمان و انرژی بیشتری صرف شکایت کنید، فضای بیشتری را به یک فرد سمی اجازه می دهید تا در زندگی شما تاثیر بگذارد. متعهد شوید که زندگی خود را با افراد مثبت و تجربیات سازنده پر کنید و به افراد سمی زمان کمتری برای تنفس بدهید.
2. رفتار با همکار سمی: قدرت شخصی خود را حفظ کنید
گفتن اینکه همکارتان باعث می شود نسبت به خودتان احساس بدی داشته باشید یا ادعا کنید که رئیستان روز شما را خراب کرده است، به این معناست که کنترلی ندارید. شما بر نحوه تفکر، احساس و رفتار خود کنترل دارید. تصمیم بگیرید که رفتار بد، نگرش ضعیف یا انتخابهای سمی دیگران شما را پایین نمیکشد. برای رفتار با آدم سمی این مهم ترین نکته است که خودتان را نبازید و قدرت ذهنی تان را حفظ کنید.
3. بر کنترل خودتان تمرکز کنید نه کنترل دیگران
به راحتی می توانید انرژی خود را صرف این کنید که همکارتان به یک آدم خوب و اهل کار تیمی تبدیل شود یا امیدوار باشید که همکارتان دپارتمانش را تغییر دهد. اما، خیال بافی منابع ارزشمند شما – زمان و انرژی ذهنی – را هدر می دهد. شما نمی توانید همکاران خود را کنترل کنید بلکه فقط می توانید نحوه پاسخ دادن به آنها را کنترل کنید.
پس همین انرژی را برای کارهای مثبت به کار بگیرید. چه تصمیم بگیرید که بهترین گزینه مقابله با همکارتان باشد، چه فکر می کنید بهترین انتخاب این است که انرژی خود را صرف گاز گرفتن زبان تان و کنترل رفتار خودتان کنید، فرقی نمی کند فقط باید از منابع خود عاقلانه استفاده کنید.
4. رفتار با همکار سمی: گفتگوی مستقیم داشته باشید
وقتی نوبت به برخورد با یک فرد سمی می رسد، لازم نیست منفعل بمانید. در عوض، مرزهایی را تعیین کنید که انتظارات شما را روشن کند. فقط به خاطر داشته باشید، شما نمی توانید شخصیت طرف مقابل را تغییر دهید، اما می توانید او را با رفتارهای خاص کنترل کنید. نکات مهم برای تعیین مرزهای شخصی سفت و سخت را یاد بگیرید.
مثلا میتوانید رودررو با کسی روبرو شوید و بگویید: “من می فهمم که به دیگران می گی که من کارم رو بلد نیستم.” یا مثلا خیلی رک بگویید که «من داشتم صحبت میکردم و تو حرفم را قطع کردی. میخواهم حرفهایم را تمام کنم.»
همچنین ممکن است نیاز داشته باشید که با گفتن جمله ای مانند «این به نظر شایعه می رسه و من نمی خوام بشنوم» محدودیت هایی تعیین کنید. اما انجام یک گفتگوی مستقیم و تعیین مرزهای محکم می تواند شما را از احساس استرس بیشتر در درازمدت نجات دهد. فقط آماده باشید که اگر مشکل ادامه پیدا کند، چگونه واکنش نشان بدهید.
5. مهارت های مقابله ای سالم را تمرین کنید
برخورد با یک همکار سمی می تواند آسیب جدی به شما وارد کند. مهم است که مهارت های مقابله ای سالم را تمرین کنید تا به شما کمک کند در میانه یک موقعیت استرس زا قوی بمانید. مراقب ذهن و بدن خود باشید. اگر رژیم غذایی نامناسبی دارید یا خواب کافی ندارید، قوی ماندن به لحاظ ذهنی غیرممکن است. برای کمک به مقابله با اثرات منفی استرس، ورزش کنید.
انواع مهارت های مقابله ای مانند سپاسگزاری و مدیتیشن را آزمایش کنید. فعالیت های اجتماعی و تفریحی زیادی را در زندگی خود بگنجانید تا دنیای شما حول محور همکار سمی تاننچرخد.
در صورت لزوم به دنبال کمک باشید
طرز رفتار با همکار سمی را دیدیم. اگر محیط کارتان شما را تحت تاثیر قرار می دهد، موضوع را به سطح بعدی ارتقا دهید. اگر طرد می شوید یا مورد آزار و اذیت قرار می گیرید، بسیار مهم است که با بخش منابع انسانی خود صحبت کنید.
در صورتی که سطح استرس شما توانایی شما برای عملکرد خوب را مختل می کند یا احساس اضطراب (anxiety) و افسردگی می کنید، از کمک حرفه ای استفاده کنید. با پزشک تان در مورد آنچه که تجربه می کنید صحبت کنید تا ببینید آیا مراجعه به درمانگر برای تان خوب است یا نه.