وام مسکن برای افراد که از مسکن محروم هستند مهم است. وام مسکن در مهر ماه اوج گرفت. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام مسکن توسط دولت پرداخت خواهد شد وام مسکن از سود کارمزد مناسبی برخوردار است. وام فوری دارای شرایط خاصی است. وام مسکن از اقساط بلند مدتی بهره مند است.
پرداخت وام مسکن ۷۵۰ میلیون تومانی به صنعتیسازها
اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن با روش پلکانی در سال اول ۷ میلیون و ۳۵۷ هزار تومان در ماه است که در سال بیستم به ۱۲ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، سقف پرداخت وام به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در روش عادی ۵۵۰ میلیون تومان است که در همه شهرهای کشور به صورت یکسان تعیین شده است. پیش از این سقف تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومان بود که روز ۱۹ اردیبهشت امسال از سوی شورای پول و اعتبار به ۵۵۰ میلیون تومان رسید. روز ۱۲ تیرماه نیز نرخ سود این تسهیلات از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرد.
اقساط وام مسکن در سال اول ۷.۳ میلیون تومان است
دوره بازپرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بدون احتساب دوره مشارکت ۲ تا ۳ ساله است. در روش بازپرداخت پلکانی اقساط متقاضیان پروژههای طرح مذکور در دوره اول (سال اول) ماهانه حدود ۷ میلیون و ۳۵۷ هزار تومان باید پرداخت کنند.
این اقساط در سال پنجم به ۸ میلیون و ۲۸۱ هزار تومان و در سال دهم به ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش مییابد. در سال پانزدهم بازپرداخت وام، اقساط ماهانه ۱۱ میلیون و ۱۲۹ هزار تومان خواهد بود. در نهایت در سال بیستم اقساط ماهانه وام نهضت ملی مسکن ۱۲ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان است.
در حال حاضر متقاضیان در یک دوره ۲۰ ساله برای وام ۵۵۰ میلیون تومانی ۲ میلیارد و ۳۷۲ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان پرداخت خواهند کرد. از این رقم حدود یک میلیارد و ۸۲۲ میلیون تومان سود تسهیلات است. قبلا که سود تسهیلات ۲۳ درصد بود اقساط ماهانه این طرح در سال اول حدود ۹.۵ میلیون تومان آغاز میشد و در سال بیستم به بیش از ۱۶.۶ میلیون تومان میرسید.
قیمت واحدها نیز طبق هزینه ساخت محاسبه میشود. بر اساس اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی هزینه ساخت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن بین ۷.۵ تا ۸ میلیون تومان است. به این رقم هزینه آمادهسازی و محوطهسازی هم اضافه میشود که بر عهده متقاضی است. متراژ واحدها نیز بین ۵۰ تا ۹۰ متر مربع خواهد بود.
تسهیلات در روش صنعتیسازی به سازندگانی که از روشها و فناوریهای نوین استفاده میکنند در کلانشهرها، مراکز استانها و سایر شهرها به ترتیب ۷۵۰.۶۵۰ و ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شده که به مرور و با پیشرفت فیزیکی پروژهها پرداخت میشود. سال گذشته سقف این تسهیلات ۶۰۰ میلیون تومان بود. بازپرداخت تسهیلات در سال جاری برای تعاونیسازها حداکثر ۱۰ سال و برای سایر سازندگان حداکثر ۸ سال با سود نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است.
دولت سیزدهم در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه دارد. تاکنون ۴.۵ میلیون خانواده در این طرح ثبتنام کردهاند که فاقد مسکن هستند و قبلا از تسهیلات دولتی برای تامین مسکن استفاده نکردهاند. در دو سال گذشته برای تامین مسکن این افراد ۵۱ هزار هکتار زمین تامین شده و حدود ۱.۵ میلیون واحد به مرحلهی ساخت رسیده است.
برای تامین منابع مالی این طرح نیز ۲۶ بانک در نظر گرفته شده که به جز بانک مسکن، سایر بانکها عملکرد چندان بالایی در این زمینه نداشتند. بیش از یک میلیون و ۸۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات در بانک مسکن افتتاح حساب کرهاند. طبق اعلام عباس حسینی – مدیرعامل بانک مسکن در مجموع ۹۴ هزار و ۷۵۲ میلیارد تومان به حساب سازندگان واریز کرده است که از این میزان، ۵۳ هزار و ۲۷۵ میلیارد تومان از محل تسهیلات و ۴۱ هزار و ۴۷۷ میلیاردتومان از محل آورده متقاضیان به حساب سازندگان واریز شده است.
وام مسکن / برنامه تزریق ۲ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به طرح نهضت ملی مسکن
دولت برای آنکه به نهضت خانهسازی سرعت بدهد قصد دارد ۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی وام بگیرد. همچنین با بدنه پژوهشی و علمی کشور همکاری نزدیکی ایجاد کرده است. به اذعان اساتید دانشگاه تصمیماتی که در دولت کنونی در بخش مسکن اتخاذ میشود علمیتر از گذشته است و به همین دلیل پژوهشگران و فعالان صنعت ساختمان برای کاهش هزینههای ساخت و استفاده از تکنولوژیهای نوین در طرح نهضت ملی مسکن ترغیب شدهاند.
از طرف دیگر یک میلیون نفر در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر زمین رایگان واگذار میشود که ۵۰۰ هزار قطعه در سال جاری و ۵۰۰ هزار قطعه در سال آینده واگذار خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی از واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن طی حدود ۳ هفته خبر داد و گفت:به زودی واگذاری زمین در روستاها آغاز می شود.
وی با یادآوری اینکه ساخت مسکن در این زمینها با استفاده از تسهیلات بانکی انجام میشود، افزود: در واگذاری زمین به مشمولان قانون جوانی جمعیت (دارای ۳ فرزند و بیشتر) نیز از مرز ۲۰ هزار زمین عبور کردهایم که حاکی از رشد خوبی است.
وی همچنین گفت: در بخش مسکن روستایی رشد خوبی داشتهایم و تقریباً بر اساس برنامه حرکت میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: واگذاری زمین در روستاها که مصوبه سال گذشته شورای عالی مسکن است از چند وقت آینده آغاز میشود.
وام مسکن / ثبت نام مسکن ملی رایگان
متقاضیان دارای ۴ فرزند، برای نام نویسی به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.
بر اساس بند «ح» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال ۱۴۰۲ یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال اختصاص دهد.
وزارت راه و شهر سازی مکلف است هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد این بند را به کمیسیونهای عمران، اجتماعی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تاکنون ۱۵ هزار خانوار مشمول این قانون، زمین رایگان دریافت کردند. این خانوارها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده اند.
سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور، شرایط پرداخت ودیعه مسکن به زنان سرپرست خانوار را اعلام کرد و گفت: این ودیعه به خدمت گیرندگان تحت پوشش این دفتر که فاقد مسکن بوده و از دهکهای درآمدی یک تا سه باشند و در یک سال اخیر کمک هزینه نگرفته باشند، تعلق میگیرد.
نرجس خاتون اسعدی با بیان اینکه برای پرداخت ودیعه مسکن به زنان سرپرست خانوار، گزارش مددکاری ملاک نیازمندی خانواده است، افزود: برای پرداخت ودیعه مسکن به زن سرپرست خانوار، او باید از خانواده پرجمعیت باشد.
وی ادامه داد: با وجود پیگیریهای مکرر برای تصویب سرانه ودیعه مسکن بانوان سرپرست خانوار به میزان ۱۰۰ میلیون تومان، در دستورالعمل جامع مالی سازمان مبلغ ۲۴ میلیون تومان درج شده است.
اسعدی درباره میزان سود ودیعه مسکن زنان سرپرست خانوار خاطرنشان کرد: ودیعه مسکن پرداخت شده به جامعه هدف دفتر، بلاعوض بوده و فاقد سود بانکی است.
وام مسکن / مسکن ملی رایگان برای زنان سرپرست خانوار
سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور گفت: اکنون ۲۵۸ هزار و ۸۰۰ خانوار تحت پوشش این دفتر هستند و حدود ۶ هزار خانوار ثبت شده در سامانه سازمان پشت نوبت دریافت مستمری قرار دارند که مقدمات اولیه جذب آنان انجام شده است.
اسعدی یادآور شد: حدود ۹۷ درصد از خانوادههای زن سرپرست تحت پوشش و ثبت شده در سامانه از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و اقدام لازم برای جذب سایر خانوادههای تحت پوشش پشت نوبت دریافت مستمری انجام گرفته و دردست اقدام است.
وی درباره تاثیر شرایط شیوع بیماری کرونا بر تعداد زنان سرپرست خانوار افزود: بیماری کرونا تاثیر بسزایی در شرایط اقتصادی و معیشتی زنان سرپرست خانوار داشته به صورتی که برخی از خدمت گیرندگان که باز توان شده و فعالیت اقتصادی را شروع کرده بودند، ورشکست شدند و مجدد به چرخه حمایتهای سازمان بازگشتهاند.