احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد حذف یارانه ثروتمندان، گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت آئیننامهای نوشت و بررسی و تصویب کرد و هفته قبل ابلاغ کرد که بر اساس آن، بر اساس شرایط اجتماعی و خیلی تدریجی این کار انجام خواهد شد.
وی افزود: اگر قرا باشد حذف پردرآمدها از یارانه شروع شود، به اطلاع مردم میرسانیم، فعلا آئین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد این که چه تعداد از افراد از یارانه حذف میشوند، بیان داشت: تعداد زیادی نخواهد بود. میدری در پاسخ به این پرسش که آیا با حذف پردرآمدها، یارانه سایر افراد نیازمند بیشتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: برنامهای برای اضافه شدن یارانه افراد تصویب نشده است./اقتصادآنلاین
معاون تولیدی، فنی و زیربنایی با بیان اینکه دائما در حال تولید داده هستیم ولی دچار پدیده ای به نام نابسامانی سامانه ها هستیم گفت: طبق ماده ۱۰۷ برنامه هفتم، به یکپارچه سازی و هوشمندسازی دولت تاکید شده اما در حوزه حکمرانی داده، با کمبود قوانین مواجهیم.
وی توضیح داد: قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی تنها مرجع سیاست گذاری نظام نگهداری،پردازش و دسترسی به داده هاست. به طور مثال در بخش هدفمندسازی یارانه ها با حجم زیادی داده مواجه هستیم اما از ۱۰ دهک به ۹ و نیم دهک یارانه پرداخت می شود و در آخر می گوییم اطلاعات کافی نداریم.
او بیان کرد: ارائه آمار و اطلاعات در این بخش خود می تواند زمینه ساز شناسایی کامل داده های اطلاعاتی شود
امانی با بیان اینکه در چند ماه گذشته با ناترازی بودجه و منابع روبرو بوده ایم گفت : در شرایط کنونی ماکمبود منابع نداریم بلکه دچار کمبود حکمرانی از طریق تحلیل داده ها هستیم. اطلاعات داریم ولی تحلیل درستی نداریم.
معاون فنی و زیربنایی سازمان برنامه گفت: ماده ۱۰۷ به جلوگیری از موازی کاری، جلوگیری از گسترش سامانه های قارچ گونه و ابر دولت الکترونیکی اشاره کرده اما امیدواریم برنامه هفتم را مثل سایر برنامه ها نگاه نکنیم.
امانی با بیان اینکه در قانون کسب وکار دچار انباشتگی و تعدد قوانین و مقررات جاری نشده هستیم گفت: در برخی شرایط هنوز در حوزه حکمرانی داده با کمبود قوانین مواجه هستیم و در قوانین با مدیریت داده روبرو هستیم.
وی به تشدید فرونشست در شهرهای مختلف در طول چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: ارائه نقشه در طول چند سال گذشته می تواند زمینه ساز کاهش فرونشست ها می شود./باشگاه خبرنگاران
چگونه از دهک بندی یارانه نقدی مطلع شویم؟
مرکز آمار سالانه در گزارش بودجه خانوار، خانوادهها را بر اساس مجموع درآمد و هزینههای سالانه در ۱۰ گروه دستهبندی میکند. دهک اول کمدرآمدترین گروه و دهک دهم پردرآمدترین گروه از خانوادهها تشکیل میدهند. در این گزارش چگونگی استعلام دهک بندی خانوار را بخوانید.
به گزارش اقتصادآنلاین، دولت برای پیدا کردن خانوادههای کمدرآمدی که باید مشمول دریافت یارانه قرار بگیرند، سراغ دهکهای هزینهای رفته است. به این صورت که سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه کنار گذاشته شدهاند و هفت دهک باقیمانده یعنی اقشار کمدرآمد مشمول دریافت یارانه هستند. حالا سوال اصلی اینجاست که چطور میتوانیم بفهمیم خانواده ما در کدام دهک اقتصادی دستهبندی میشود؟
روش استعلام دهک بندی یارانه نقدی معیشتی
برای اطلاع از دهک خانوار، افراد میتوانند از دو روش زیر اقدام کنند:
استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس آخرین وضعیت دهکبندی خود را مشاهده کنند. این سامانه امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم میکند.
استعلام از طریق شماره تماس گویا
برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود را وارد کنند تا اطلاعات مربوط به دهک خانوار خود را دریافت کنند.
3. شماره گیری توسط کد دستوری
در روش سوم نیز، میتوانید با شماره گیری یک کد دستوری با تلفن همراه خود، از وضعیت دهکبندی خود مطلع شوید. با شمارهای که به نام خودتان است، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنید و از دهک خانوار خود، مطلع شوید.
روش اعتراض به دهک بندی یارانه معیشتی
سایت اعتراض به یارانه معیشتی که از سوی ستاد هدفمندی یارانهها معرفی شده است همان سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی است. افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که از ابتدای ۱۴۰۱ یارانه دریافت نکردند یا در سالهای قبل یارانهشان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا میتوانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبتنام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.
اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهک دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهکبندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.
بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.