سخنگوی وزارت آموزش و پرورش همچنین در نشست روز گذشته اعلام کرده بود پاداش پایان خدمت بازنشستگان در وزارت آموزش و پرورش هرساله با تاخیر پرداخت شده است به گونهای که پاداش بازنشستگان سال گذشته، یکسال بعد پرداخت میشود.
به گفته وی، بیش از ۷۵ هزار نفر در مهر ۱۴۰۲ بازنشسته شدهاند که هرکدام از آنها ۴۰ درصد پاداش خود را دریافت کرده و مابقی آن باقی مانده است.
وزیر آموزش و پرورش نیز هفته گذشته اعلام کرده بود موضوع پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان با کمک دولت در دستورکار سران قوا قرار گرفته است. این موضوع در نهایت تصویبیه سران قوا را دریافت کرده و اکنون در انتظار واریز قرار دارد./ایسنا
«یدالله فرجی» بازنشسته کارگری و رئیس سازبق شورای اسلامی شرکت جنرال استیل، در لزوم پرداخت عیدی کارگری به بازنشستگان گفت: کارگران وقتی بازنشست میشوند، با همان مناسبات تامین اجتماعی بازنشست میشوند و باید عیدی کارگری بگیرند.
به گفته وی، عیدیِ دوبرابر حقوق، حق مسلم بازنشستگان تامین اجتماعیست؛ متاسفانه کارگران بازنشسته را در زمینه عیدی با کارمندان یکی میکنند و همان عیدی کارمندی به آنها پرداخت میشود.
فرجی با بیان اینکه انتصاب سالاری به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی را به فال نیک میگیریم؛ اضافه کرد: آقای سالاری، مگر مزایایی که کارمندان شاغل و بازنشسته میگیرند، به بازنشستگان کارگری هم میپردازید؟! یک بام و دو هوا که نمیشود؛ یا عیدی ما را «کارگری» بپردازید یا اگر عیدی کارمندی میدهید، مزایای کارمندان را هم به ما بپردازید.
وی با تاکید بر اینکه همین دست اقدامات دولت موجب نارضایتی کارگران بازنشسته شده؛ تصریح کرد: اعضای هیات دولت که یک روز در کارخانهها و کارگاهها کار نکردهاند، برای سرنوشت بازنشستگان تصمیم میگیرند؛ باید به آنها گفت به جای این تصمیمات غیرقانونی، بدهی خود به تامین اجتماعی را بپردازید؛ بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای متناسبسازی بازنشستگان کشوری و لشگری از بودجه و از مالیات و دسترنج ما کنار میگذارند اما بدهی هزار همتی تامین اجتماعی را پرداخت نمیکنند! ما که از بودجه دولت پولی نخواستیم، مطالبات ما را بپردازند تا تامین اجتماعی دستش باز باشد و بتواند عیدی و حقوق بازنشستگان را افزایش دهد.
رئیس سابق شورای اسلامی کار شرکت جنرال استیل، افزود: هزار تومان پول به تامین اجتماعی نمیدهند فقط از خزانه این صندوق برداشت میکنند؛ تامین اجتماعی حیاط خلوت دولتها شده، از دولت خاتمی و احمدینژاد گرفته تا امروز، دست همه دولتها در جیب تامین اجتماعی بوده است.
به اعتقاد فرجی، دولت جدید نیز اقدامی برای بهبود وضعیت تامین اجتماعی و مستمریبگیران آن صورت نداده؛ تمام تمرکزشان بر ای گرانتر کردن همه چیز است و مدام مدعی میشوند بنزین در ایران خیلی ارزان است و باید گران شود.
او با تاکید بر اینکه تمام کالاهای اساسی و مصرفی در دو سال اخیر به شدت گران شدهاند؛ اضافه کرد: امروز برخی خانواده محتاج نان خالی هستند؛ در کشوری با ثروتهای کلان از نفت و معادن و کشاورزی گرفته تا امکانات گردشگری، چرا برخی خانوادهها باید در فقر باشند؟/ایلنا
از فرمول متناسبسازیِ سازمان حمایت میکنیم
گردهمایی اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در خانه کارگر برگزار شد. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، در این گردهمایی گفت: طی این چند وقت اتفاقات خوبی در حوزه تأمین اجتماعی، درمان و مستمریها رخ داده که امیدواریم محقق شود.
صادقی در رابطه با متناسبسازی گفت: در حوزه متناسبسازی و قبل از اینکه اقدامات اولیه انجام شود، اشکالاتی وجود داشت. آقای موسوی، مدیرعامل سابق سازمان، تمایل چندانی به پیگیری این موضوع نداشت، زیرا از وضعیت اقتصادی آگاه بود. ایشان مرتباً عنوان میکرد که دولت هنوز ابلاغیهای صادر نکرده و چیزی به ما نگفته است. اما با تغییر دولت و روی کار آمدن آقای پزشکیان و سپس انتخاب آقای سالاری به عنوان مدیرعامل، ارادهای برای اجرای این طرح شکل گرفت. این اراده در راستای بهینهسازی و پیادهسازی بهتر آن بود.
وی ادامه داد: بنابراین برای اجرای متناسبسازی به گذشته برگشتیم و مستمریها را به نسبت اولین مستمری دریافتی بر آخرین دریافتی متمرکز کردیم. این اقدام باعث شد که رقم متناسبسازی به سمت افت زمان برقراری حرکت کند. نکته قابل توجه این است که از ۴۳۲۳۶۵۰ مستمری بگیر اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، ۲۴۰۶۵۰ نفر بازنشسته تأمین اجتماعی حداقل بگیر و ۹۴۵ هزار نفر زیر حداقلبگیر و تعداد ۳۱۳۸۰۰۰ نفر بیش از حداقل بگیر هستند. پس ما نباید خود را با بازنشستگان صندوق کشوری مقایسه کنیم که تعداد آنها بسیار کمتر از ماست. چرا که جمع حداقل بگیرهای این صندوق به ۴۰ هزار نفر هم نمیرسد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: فشار روانی ناشی از تورم وجود دارد و همه افراد جامعه، اعم از کارگران، کارکنان و بازنشستگان، درگیر این وضعیت هستند. اما درصد فشارها متفاوت است. به همین دلیل برای آنکه حداقلبگیران نیز مشمول متناسبسازی شوند، آقای سالاری مبلغ ۷۱۶ هزار تومان را به عنوان کمک معیشت در نظر گرفت تا بتواند کمکهایی به بازنشستگان حداقل بگیر و زیر حداقل بگیر ارائه دهد. محاسبه متناسبسازی درست است و ما با علم به این مسأله، از تصمیمات اتخاذ شده حمایت میکنیم.
صادقی بیان کرد: متأسفانه ظرفیتهای سازمان تأمین اجتماعی به مدیرعامل این سازمان اجازه انجام بسیاری از اقدامات را نمیدهد، زیرا درآمدها به طور مداوم در حال کاهش هستند. دلیل این امر تغییرات منفی در نظام پشتیبانی است. تناسب بین ورودی و خروجی سازمان به هم ریخته است. با این حال، به دلیل سرمایهگذاری در حوزه شستا و طلبی که از دولت داریم و در قالب بودجه پرداخت میشود، مدیرعامل امیدوار است بتواند به تعهدات سازمان عمل کند.
وی ادامه داد: پس آنچه در حوزه متناسبسازی، برای سطوح اتفاق افتاده کاملاً صحیح بوده و نقص چندان و قابل ملاحظهای ندارد. اما باید فکری برای حقوق بازنشستگان حداقلبگیر کرد و این هم نیازمند منابع مالی است. نمیتوانیم به سادگی بگوییم حداقل مستمری کف بگیران را به ۱۱ میلیون تومان افزایش دهیم، زیرا این به منابع مالی نیاز دارد. هر هزینهای باید بر اساس منابع موجود مدیریت شود. البته باید این افزایش به عنوان پایه حقوق تعیین شود و سپس محاسبات افزایش سالانه حقوق بر اساس آن انجام شود