مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بر اساس تصمیمات اتخاذی سال گذشته بنا شد انحصار وراثت اصل و سود سهام عدالت متوفیان انجام شود.
این مقام مسئول افزود: بر این اساس یکی از وراثی که سجامی است باید با مدارک مورد نیاز به یکی شعب بانکها و کارگزاری منتخب مراجعه و مراحل لازم را طی کند.
مدارک مورد نیاز فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
حاجیوند در خصوص مدارک مورد نیاز هم اظهار کرد: تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت، اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی و در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز همراه با موارد ذکر شده ضروری است.
او همچنین بیان کرد: تاکید میشود فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بدون پرداخت هیچ مبلغی کاملا رایگان است و پرداخت سود سهام عدالت متوفیان میان وراث زمانی انجام میشود که پرداخت عمومی برای سود سهام عدالت داشته باشیم./ منبع : باشگاه خبرنگاران
واریز سود سهام عدالت متوفیان وراث به کجا رسید؟
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: پرداخت سود سهام عدالت متوفیان زمانی انجام میشود که پرداخت عمومی برای سود سهام عدالت داشته باشیم.
به گزارش تجارتنیوز، شهروندی با ارسال پیام از تاخیر در واریز سهام عدالت متوفیان خبر داد و از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.
این شهروند مطرح کرده بود: «باسلام و احترام؛ قرار بود سهام عدالت متوفیان در خرداد ماه پرداخت شود، اما همچنان خبری از پرداختها نیست خواهش میکنم پیگیری کنید.»
باشگاه خبرنگاران جوان هم برای پیگیری موضوع به سراغ مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت رفت و او در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اگر فردی مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را طی کرده باشد، اما برای آن سود واریز نشده باید در گام نخست به سامانه سجام مراجعه کند و متوجه مشکل شود، اما در کل ممکن است شماره شبای بانکی که ارائه داده یا مدارک ارائه شده مشکلاتی داشته باشند باید به یک نکته هم توجه داشت که اگر یکی از وراث که سجامی است مدارک را ارائه دهد در صورتی سود برای سایر وارث واریز میشود که حتما سجامی شده باشند یعنی در واقع یکی از شروط مهم و اصلی دریافت سود این است که دارندگان حتما سجامی شده باشند.
او میگوید: باید بر این نکته هم تاکید داشت که اگر فردی دارای سهام عدالت فوت کرده باشد تمام سودهایی که دریافت نکرده به شکل یکجا برای وراث واریز خواهد شد یعنی در صورت فوت فرد سودی از بین نمیرود و این سود انباشت میشود و هنگام انحصار وراثت و طی کردن فرآیند سود برای وراث واریز خواهد شد.
حاجیوند بیان کرد: نکته دیگر این که زمانی فردی اقدامات مربوط به انحصار وراثت را انجام میدهد این شکلی نیست که در لحظه سود سهام عدالت برای آن و دیگر ورثه واریز شود و روند این گونه است که در اولین فرصتی که سود سهام عدالت به تمام مشمولان پرداخت شود سود برای این فرد و سایر وراث واریز خواهد شد یعنی اگر کسی بعد از مرحله اول و دوم واریز همگانی سود سهام عدالت اقدامات انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام داده باشد باید منتظر باشد تا سومین مرحله پرداخت سود سهام عدالت انجام شود تا سودها را یکجا دریافت کند.
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در نهایت تاکید کرد: پرداخت سود سهام عدالت متوفیان میان وراث زمانی انجام میشود که پرداخت عمومی برای سود سهام عدالت داشته باشیم.
اعلام زمان «واریز سود سهام عدالت» در تیرماه ۱۴۰۳
مبلغ سود سهام عدالت مرحله دوم که اسفند ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد، بسیار کمتر از حد انتظار بود و دولت تصمیم گرفت مابهالتفاوت مبلغ سود سهام عدالت را از شرکتهای سهام عدالتی متخلف بستاند و به حساب مشمولین واریز کند. پس از آن برای اولین بار از واریز سود سهام عدالت مرحله سوم صحبت شد و مطابق آن وزیر اقتصاد گفت که مبلغ سود تا پایان خردادماه واریز خواهد شد.
حال که ۹ روز از پایان خردادماه گذشته است، خبری از واریز مرحله سوم سود سهام عدالت نیست. در خبرهای جدید آمده است که احتمالاً واریز مبلغ مابهالتفاوت سود سهام عدالت مرحله دوم به دولت بعدی کیشده شود.
واریز سود سهام عدالت مرحله سوم به دولت کشیده میشود؟
چندی قبل عسگر توکلی، رئیس هیئت مدیره شرکتهای تعاونی سهام عدالت گفته بود که واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ حداکثر تا پایان هفته گذشته انجام میشود. اما این مهم اتفاق نیفتاد و حالا ولیالله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار میگوید که برخی شرکتها، سود سهام عدالت سال مالی ۱۴۰۱ را به صورت کامل واریز نکردهاند. وی در ادامه گفت:
«۴ شرکت ازجمله شرکت فجر انرژی خلیج فارس از برنامه افزایش سرمایه خبر داده و درخواست خود برای افزایش سرمایه را بر روی کانال کُدال ثبت کردهاند.»
به غیر از این شرکت، دو شرکت دیگر نیز که سود سهام عدالت در مرحله دوم را به طور کامل واریز نکرده، برنامهای برای افزایش سرمایه ندارند. بر این اساس به محض اینکه سود مرحله سوم سهام عدالت به شکل کامل از سمت شرکتها واریز شود، مجوزهای لازم از شورای عالی بورس برای واریز اخذ خواهد شد، اما تا زمان تکمیل این وجه نمیتوانیم برای واریز مرحله سوم زمان دقیق اعلام کنیم.
هماکنون که ۸ روز از تیر ۱۴۰۳ میگذرد، مشخص نیست که چه زمانی مبلغ سود سهام عدالت مرحله سوم به حساب مشمولین واریز میشود. اما چیزی که تاکنون مشهود است، سازمان بورس با همه وعده و وعیدها نتوانسته بر شرکتهای سهام عدالتی فائق آید و اگر این مسئله ادامهدار باشد، شاید واریز سود به کلی منتفی شود. به هر حال چارهای جز انتظار نیست، چر که اگر بنا باشد مبلغی واریز شود، احتمالاً در دولت چهاردهم خواهد بود.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: به محض اینکه سود سهام عدالت به صورت کامل از سوی شرکتها واریز شود مجوز لازم برای واریز آن اخذ خواهد شد.
ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: برخی از شرکتها سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی ۱۴۰۱ را به شکل کامل واریز نکردهاند و از این شرکتها ۴ شرکت همچون فجر انرژی خلیج فارس اعلام کردند برنامه افزایش سرمایه دارند و درخواست خود برای افزایش سرمایه را هم بر روی سامانه کدال منتشر کردند.
وی بیان کرد: ۲ شرکت، سود سهام عدالت را به صورت کامل واریز نکردهاند و اعلامی هم درباره افزایش سرمایه نداشتهاند./ساناپرس
جعفری اضافه کرد: به محض اینکه این سود مرحله سوم سهام عدالت به شکل کامل از سمت شرکتها واریز شود، مجوزهای لازم از شورای عالی بورس برای واریز اخذ خواهد شد، اما تا زمان تکمیل این وجه نمیتوانیم برای واریز مرحله سوم زمان دقیق اعلام کنیم.
پیش از این هم شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرده بود: شرکتهای صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حسابهای سمات واریز نکردهاند و شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکردهاند.
اعلام زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
توکلی، رئیس هیات مدیره شرکتهای تعاونی سهام عدالت در این باره گفت: زمان واریز سود سهام عدالت جاماندگان سال ۱۴۰۱ شرکتهای سرمایه پذیر، ابتدای سال ۱۴۰۳ است.
او ادامه داد: این افراد حدودا ۳۰ درصد از کل سهامداران سهام عدالت را شامل میشوند. این ۳۰ درصد، مربوط به دو شرکت سرمایه پذیر هستند که سود آنها به موقع پرداخت نشده است.
توکلی در این باره اظهار داشت: در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، طبق برنامه ریزی ها و با تلاش های دولت برای واریز این سود به حساب سهامداران، بخش زیادی از سود سهام عدالت به حساب افراد مشمول واریز شد؛ اما سهامداران یک یا دو شرکت موفق به دریافت به موقع این سود نشدند.
وی در نهایت توضیح داد: مطابق برنامه ریزی های صورت گرفته، افرادی که سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ را هنوز دریافت نکرده اند، در سال ۱۴۰۳ این سود به حساب آنها واریز خواهد شد.
سود سهام عدالت، قرار بود در دو مرحله پرداخت شود، اما به خاطر بدعهدی برخی شرکت ها، واریز این سود مالی سال ۱۴۰۱، به ۳ مرحله افزایش یافت.
حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود.