سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اظهار کرد: تعدادی از شهروندان به پلیس فتا پایتخت مراجعه و مدعی شدند شخصی ناشناس با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری آنها در شبکههای اجتماعی اقدام به اخاذی از مخاطبین آنها میکند.
رئیس پلیس فتای پایتخت ادامه داد: صحبت مشترک شکات پرونده در اظهاراتشان این بود که مدتی قبل در یک کانال تلگرامی یک نرمافزار هک خریداری کردند و پس از نصب آن تلفن همراه خودشان هک شده است و بعد از آن شخصی ناشناس با دسترسی غیرمجاز به حسابهای کاربریشان از مخاطبین آنها اخاذی میکرده است.
معظمی گودرزی افزود: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با بررسیهای فنی و سایبری موفق شدند ردپای مجرم را در فضای مجازی شناسایی کنند و پس از تشریفات قضایی متهم که یک پسربچه 16ساله بود به پلیس فتا منتقل شد.
این مقام سایبری با اشاره به افزایش تعداد شکات پرونده به بیش از 80 نفر بیان داشت: این نوجوان 16 ساله پس از حضور در پلیس فتا گفت با دسترسی غیرمجاز به حسابهای کاربری کسانی که متقاضی دریافت برنامه هک بودند به مخاطبین آنها پیام میدادم و از آنها درخواست وجه میکردم و فکر نمیکردم پلیس بتواند من را پیدا کند.
گودرزی با اشاره به لزوم فعالسازی تایید هویت دومرحلهای برای حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی به شهروندان توصیه کرد: از نصب برنامه از منابع نامعتبر جدا خودداری کرده و هنگام فعالیت در شبکههای اجتماعی تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت کنید و در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق مرکز فوریتهای سایبری با شماره تلفن 096380 و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir با ما در میان بگذارید.