به گزارش برنا؛ استادیار دانشکدهٔ حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشارکت پایین را خسارتی برای نظام و برخلاف منافع عمومی می داند و می گوید: مشارکت ۴۰ درصدی مردم در روز رای گیری به این دلیل بود که عدهای فکر میکنند، فرقی ندارد چه کسی رییس جمهور باشد؟ در پاسخ به آنها باید گفت، واقعا بین دولت سیزدهم و دوازدهم هیچ تفاوتی نمیبینید؟ آیا میتوان گفت، دولت احمدی نژاد شبیه دولت خاتمی بود؟ این نظریه بسیار با واقعیت متناقض است. چون دولت و شخص رییس جمهوری در اداره امور بسیار تاثیرگذار است.
وی در ادامه میافزاید: عدهای هم اینطور میگویند که «یک رای من چقدر مهم است؟» که در جواب باید گفت «قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود» یعنی همه مردم باید خود را در هر حرکتی، مخصوصا در امر مهم انتخابات سهیم بدانند تا بتوانند در وقایع کشور نقش آفرینی داشته باشند.
به گفته وی، دشمنان ایران برای ضربه زدن به کشور آماده می شوند تا با ایران هراسی ضربههای مهلکی به نظام و کشور بزنند که نمونه بارز آن چیزی جز تحریمها نیست؛ بنابراین با شرکت در انتخابات باید این پیام را به دنیا صادر کنیم که علی رغم مشکلات موجود، بازهم رابطه مردم با نظام خدشه دار نمیشود.
وی تصریح میکند: متاسفانه در چند سال اخیر مشکلات اقتصادی شدت گرفت و به همین دلیل موجی از نارضایتی در عامه مردم به وجود آمد. طبیعی است در چنین شرایطی گروهی از ناراضیان انگیزهای برای رای دادن نداشته باشند.
این چهره سیاسی پیشنهاد می دهد: به نظر من اگر دو کاندیدای نهایی بتوانند از طریق مناظرهها یا حتی فعالیت ستادی مردم را به این برسانند که برنامههایی کارشناسی شده برای ترمیم فضای اقتصادی دارند، میتواند بخش از قهرکنندهها را به رای دادن ترغیب کند.
ایازی می گوید: هر دولتی که قرار است، مسئولیت به عهده بگیرد یکی از کارهایش مهم وی پیگیری مسائل حل نشده در نظام بین الملل است؛ بنابراین هر چقدر که دولت رای بیشتری از مردم بگیرد، به همان مقدار بیشتر و بهتر میتواند، با کشورهای دیگر چانه زنی کند که این دلیل خوبی است که آحاد مردم پای صندوق رای بیایند.