به گزارش «مبلغ»- «عبدالله المسند» استاد سابق اقلیم شناسی دانشگاه القصیم عربستان ومعاون رئیس انجمن آب و هوای این کشور درباره دلایل آب و هوای گرم مکه مکرمه در فصل زمستان می گوید: «این موضوع عمدتا به دلیل ماهیت زمین شناسی این شهر است.» المسند در حساب رسمی خود در سایت ایکس آورده است: «یکی از عوامل گرمای هوای مکه در زمستان، موانع کوهستانی غول پیکر است که در کوههای حجاز نمود می یابد. این موانع کوهستانی از ورود توده های سرد شمال و مرکز به مکه مکرمه جلوگیری می کند.»
وی ادامه داد: به دلیل اینکه این منطقه تنها حدود ۳۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد، در طول سال همواره گرم است. » المسند در ادامه توضیح داده است: چون مکه شهری نسبتا جنوبی است و برای مثال از تاثیرات سرد شمالی بر مناطق شمالی و مرکزی فاصله دارد، حتی در سخت ترین زمستان ها از گرمای مداوم برخوردار است.
تاثیر مکانیزم نسیم دریا بر اقلیم مکه مکرمه
علاوه بر این، این متخصص عربستانی معتقد است که نزدیکی شهر مکه مکرمه به دریای سرخ در آب و هوای گرم آن سهم دارد زیرا این نزدیکی هنگام عصر در گرم کردن سواحل و گرم کردن مناطق نزدیک به آن از طریق مکانیسم نسیم دریا نقش دارد. این مکانیسم نسیم دریا در نتیجه تاثیر اختلاف دمای بین خشکی و دریا رخ می دهد. در روز، سطح خشکی سریعتر از سطح آب گرم می شود که این موضوع به افزایش دمای هوا در خشکی می انجامد و در عین حال سطح آب نسبتا سرد می ماند.
در نتیجه این اختلاف دما، جریان های هوایی تولید می شود که از روی دریا به سمت خشکی حرکت می کند تا اختلاف دما را جبران کند. این جریان هوا که به سمت خشکی می وزد، بخشی از نسیم دریا محسوب می شود و این نسیم نسبتا مرطوب و ملایم است و با آب سرد لطیف می شود. از سوی دیگر، در شب برعکس این اتفاق رخ می دهد. سطح خشکی سریعتر از سطح آب، سرد می شود و به افزایش دمای هوا بر روی دریا منجر می شود. در این زمان جریان هوا از روی خشکی به سمت دریا می وزد و این هوایی که از خشکی به دریا می وزد، خشک و گرم است.
براساس گفته وی، در نتیجه مکانیسم نسیم دریا، نقش مهمی در توزیع دما و رطوبت در نواحی ساحلی دارد و یک پدیده جوی است که روزانه رخ می دهد و بر اقلیم محلی این مناطق تاثیر می گذارد که شهر مکه هم یکی از آنها است.
بیشتر بخوانید:
عکس | تاکنون ورودی پشتبام کعبه را در حالت باز دیده بودید؟
منبع:شیعه نیوز