به گزارش برنا؛ دعای سریع الاجابه حضرت امیرالمونین و معصومان دیگر جزو سریع الاجابه ترین دعاها برای رسیدن به خواسته و مراد هستند، چنانچه در روایات از این دعاها برای اجابت بسیار گفته شده است.
امام سجاد (ع) به مقاتل بن سلیمان، دعایی را تعلیم داده، که مقاتل گوید هر کس این دعا را صد بار بخواند، دعایش مستجاب خواهد شد. این دعا چنین است:
«إِلَهِی کَیْفَ أَدْعُوکَ وَ أَنَا أَنَا وَ کَیْفَ أَقْطَعُ رَجَائِی مِنْکَ وَ أَنْتَ أَنْتَ إِلَهِی إِذَا لَمْ أَسْأَلْکَ فَتُعْطِیَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَسْأَلُهُ فَیُعْطِینِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَدْعُکَ [أَدْعُوکَ ] فَتَسْتَجِیبَ لِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَدْعُوهُ فَیَسْتَجِیبُ لِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَتَضَرَّعْ إِلَیْکَ فَتَرْحَمَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَتَضَرَّعُ إِلَیْهِ فَیَرْحَمُنِی إِلَهِی فَکَمَا فَلَقْتَ الْبَحْرَ لِمُوسَی عَلَیْهِ السَّلامُ وَ نَجَّیْتَهُ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تُنَجِّیَنِی مِمَّا أَنَا فِیهِ وَ تُفَرِّجَ عَنِّی فَرَجاً عَاجِلاً غَیْرَ آجِلٍ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»
2. دعای سریع الاجابه فرج
کفعمی در کتاب بلدالامین دعایی از حضرت علی (ع) نقل کرده که اگر شخص گرفتار، ترسیده، نگران و غم دیده، آن را بخواند، حق تعالی گشایش در کار او ایجاد نماید، که این دعا چنین است:
یا عِمادَ مَنْ لا عِمادَ لَهُ وَ یا ذُخْرَ مَنْ لا ذُخْرَ لَهُ وَیا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ ویا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ وَیا غِیاثَ مَنْ لا غِیاثَ لَهُ وَیا کَنْزَ مَنْ لا کَنْزَ لَهُ وَیا عِزَّ مَنْ لا عِزَّ لَهُ یا کَریمَ الْعَفْوِ یا حَسَنَ التَّجاوُزِ یا عَوْنَ الضُّعَفاَّءِ یا کَنْزَ الْفُقَراَّءِ یا عَظیمَ الرِّجاَّءِ یا مُنْقِذَ الْغَرْقی یا مُنْجِیَ الْهَلْکی یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ اَنْتَ الَّذی سَجَدَ لَکَ سَوادُ اللّیْلِ وَنُورُ النَّهارِ وَضَوْءُ الْقَمَرِ وَشُعاعُ الشَّمْسِ وَحَفیفُ الشَّجَرِ وَدَوِیُّ الْماَّءِ یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ لا اِلهَ إ لاّ اَنْتَ وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ یا رَبّاهُ یا اَللّهُ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَافْعَلْ بِنا ما اَنْتَ اَهْلُهُ.
3. دعای توسل
محمد ابن بابویه دعای توسل را از ائمه (ع) نقل کرده و گفته است که این دعا را در هیچ امری نخواندم، مگر آن که اثر اجابت آن را به زودی یافتم.
4. دعای اسم اعظم
سید علیخان شیرازی در کتاب «کلم طیب» نقل فرموده:اسم اعظم خدای تعالی آن است که افتتاح او «الله» و اختتام او «هو» است، هر که اسم اعظم خدای تعالی را روزی 11 بار ورد خود قرار بدهد، هر آینه هر امر مهم جزئی و کلی برای او آسان شود و آن اسم اعظم پنج آیه از پنج سوره مبارکه بقره، آل عمران، نساء، طه و تغابن است، با این ویژگی که حروف آن نقطه ندارد و تغییری در اعراب آنها صورت نمی گیرد:
«الله لا إله إلا هو الحی القیوم…» تا آخر آیه الکرسی
«الله لا اله الا هو …نزل علیک الکتاب …»
«الله لا إله ان هو لیجمعنکم …»
«الله لا إله ان هو له الاسماء…»
«الله لا إله الا هو و علی إلله…»
بهترین زمان خواندن زیارت عاشورا در طول روز
خواندن زیارت عاشورا مستحب است ولی خواندن این دعا بسیار فضیلت دارد و بارها و بارها خواندن این دعا در هر روز توصیه شده است.
به طور کلی خواندن زیارت عاشورا زمان خاصی ندارد و هر ساعتی که خوانده شود، ثواب زیادی را در بر دارد اما در برخی روایات به فضیلت خواندن زیارت عاشورا در هنگام صبح اشاره شده است.
زیارت عاشورا را صبح ها بخوانید :
برای رسیدن به محبت و عشق و علاقه امام حسین(ع) و زیارت بارگاه ایشان از راه دور ، هر روز صبح زیارت عاشورا بخوانید و روز خود را با نام و یاد عزیز زهرا(س) شروع نمایید.
روایات و توصیه هایی برای خواندن زیارت عاشورا
زیارت عاشورا از دعاهای پر فضیلتی است که امامان و عالمان دینی به خواندن آن تاکیید دارند.
بر خواندن زیارت عاشورا مداومت ورزید
در رابطه با سوال برخی از شما کاربران از بخش دین و مذهب نمناک در این رابطه لازم است بگوییم که از طریق خواندن زیارت عاشورا و خصوصاٌ مداومت به خواندن این زیارت شریف به ثواب اخروی و برآورده شدن حاجات دنیوی می رسید.
زیارت عاشورا عملی مستحب است و در مستحبات حالت بایدی و حتم وجود ندارد. در اینگونه اعمال به هر مقدار که انسان در هر زمان اهتمام بورزد از ثواب و نورانیت که نتیجه عمل است بهره مند می گردد.
می توان صد مرتبه لعن و سلام زیارت عاشورا را به تدریج خواند:
صد لعن و صد سلام در زیارت عاشورا را می توان با فاصله و به تدریج در طول روز خواند، یعنی می توان مثلا صبح زیارت عاشورا را شروع کرد وقتی به لعن زیارت رسیدیم، صد لعن را می توان در طول روز به تدریج انجام داد تا نوبت به صد سلام برسد و آن را نیز با فاصله و به تدریج می توان انجام داد و بعد از سلام، بقیه زیارت را خوانده و در پایان دو رکعت نماز زیارت به جای آوریم.
بر روی بام رفته و زیارت عاشورا بخوانید :
یکی از ملازمان آیت الله العظمی اراکی در حالات ایشان نقل نموده که ایشان هر روز بالای بام مـی رفتند و به حالت ایستاده به خـوانـدن زیارت عاشورا مـی پرداختند و صد لعن و صـد صلـوات(سلام)که در زیارت عاشـورا وارد شده است مقید بـودند بطـور کامل قرائت کنند و ایـن برنامه ایشان به همیـن نحـو یعنی بالای بام و رو به قبله حتی در روزهای برفی و سرد هم بدون کـم و کاست ادامه داشت تا موقعی که توانایی جسمی داشتند.
اگر نذر کرده اید زیارت عاشورا را در مکان و زمان خاصی بخوانید :
اگر نذر کرده اید که زیارت عاشورا را در مکان خاص مثلا مسجد و زمان خاصی بخوانید ، تا جایی که می توانید باید نذر خود را به جا آورید و اگر موفق نشد، طبیعی است که باید قضای آن را به جا بیاورید.