سید رسول موسوی در گفتگو با خبرفوری گفت: حمله پهپادی حزب الله به مقر نتانیاهو موضوع اساسی از بعد نظامی، است، اینکه حزب الله علیرغم ضرباتی که خورده است خود را بازسازی سازمانی، روانی و فناوری کند و چنین اقدامی انجام دهد.
وی ادامه داد: بنابراین به نظر می رسد رژیم صهیونیستی بیشتر از آنچه به بعد نظامی این حمله پهپادی توجه کند حتماً به بازسازی سازمانی و مهمتر از آن به بازسازی روانی و اعتماد به نفس حزب الله که میتواند چنین تصمیمی بگیرد توجه میکند.
موسوی در ادامه با بیان اینکه آینده جنگ و مقاومت به هم پیوند خورده است، تصریح کرد: اینکه آیا اصولا تصور اینکه با اهداف نظامی و جنگی میتوانند مقاومت را تمام کنند سوال اساسی است که خودشان نیز قبول دارند که مقاومت تمام شدنی نیست بنابراین آینده جنگ را مقاومت تعیین می کند.
وی از نقش تعیین کننده جنگ روی زمین، به عنوان یک فاکتور مهم دیگر یاد کرد و گفت: آنچه مهم است این است که جنگ روی زمین تعیین کننده است و نه بمباران و حملات هوایی؛ هر چند
اسرائیل به جهت توانایی بالایی که غربیها در اختیارش گذاشتهاند اقدام به بمباران می کند اما اینها هیچ وقت نتیجه جنگ را تعیین نمیکنند؛ چرا که در نهایت تواناییهایی کنترل زمین و فرایند سیاسی است که در نهایت باید به نتیجه برسند.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه در حال حاضر سه دیدگاه کلان سیاسی در صحنه سیاسی آسیای غربی در حال چالش با همدیگر هستند، گفت: دیدگاه اول، گفتمان باج خواهی اسرائیل است که مورد حمایت آمریکا و غربیها است. دیدگاه دوم گفتمان مدیریت تنش و صیانت از مقاومت است که ایران آن را هدایت میکند به این معنی که تنش را مدیریت کند و بتواند دامنه این تنش و باج خواهی رژیم صهیونیستی را کاهش دهد.
با توجه به ظرفیت ایران، اسرائیلیها هر فکری بکنند باید به فکر پاسخ ایران نیز باشند، آنها می دانند با یک ضربه پاسخ نتیجه هیچ جنگی روشن نخواهد شد و در نهایت مقاومت تعیین کننده است
مدیر کل سابق غرب آسیای وزارت خارجه افزود: گفتمان سوم که گفتمان بیطرفی است که متاسفانه اسمش بیطرفی است، در این راستا برخی از کشورها صحبت هایی مبنی بر اینکه آسمان خود را در اختیار دیگران برای حمله قرار نمیدهیم مطرح می کنند اما با توجه به حضور پایگاه نظامی آمریکا این گفتمان معنی محتوی داری نیست و بیشتر به نفع گفتمان باج خواهی حرکت میکند.
موسوی خاطر نشان کرد: جنگ در روی زمین تعیین و با فرایند سیاسی تمام میشود و نمی توان حنگ را همین گونه ادامه داد، بنابراین در بین گفتمان های مطرح شده سرانجام گفتمان مدیریت تنش است که اصل خود را بر صیانت از مقاومت قرار داده و مقاومت نیز از بین رفتنی نیست.
این دیپلمات پیشین کشورمان پیش بینی کرد: این جنگ و تنش، صحنهای است که مدیریت خواهد شد.
موسوی ادامه داد: در خصوص احتمال حمله اسرائیل به ایران نیز باید گفت با توجه به ظرفیت ایران آنها هر فکری بکنند باید به فکر پاسخ ایران نیز باشند، آنها می دانند با یک ضربه پاسخ نتیجه هیچ جنگی روشن نخواهد شد و در نهایت مقاومت تعیین کننده است.
گفتگو از: مریم شریفزاده