۲۲:۵۳ – ۰۹ آبان ۱۴۰۳
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد لزوم پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی اعمال شده توسط آمریکا علیه کوبا با ۱۸۷ رای موافق تصویب شد.
این قطعنامه غیرالزام آور در حالی مورد تایید ۱۸۷ کشور قرار گرفت که تنها آمریکا و رژیم اسرائیل با آن مخالفت کردند و مولداوی رای ممتنع داد. این سی و دومین سال متوالی است که قطعنامههای غیرالزام آور مشابهی تصویب میشود.
«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که آنچه اغلب به عنوان تحریم تجاری آمریکا از آن یاد میشود یک “محاصره” است، زیرا شبکه قوانین و مقررات معاملات مالی و خرید کالاها و خدمات را نه فقط از آمریکا بلکه در سطح بین المللی پیچیده میکند.
رودریگز گفت: “محاصره علیه کوبا یک جنگ اقتصادی، مالی و تجاری است که به عنوان نسل کشی شناخته میشود. “
«پل فولمبی» دیپلمات آمریکایی، در یک سخنرانی کوتاه پس از رایگیری، این دیدگاه را که تحریمها اقتصاد کوبا را تضعیف میکنند، به چالش نکشید، اما ادعا کرد که هدف واشنگتن از این تحریم ها، ارتقای «حقوق بشر و دموکراسی» است و آمریکا برای اهداف بشردوستانه استثنائاتی قائل شده است.
آمریکا از زمانی که تحریم تجاری پس از انقلاب فیدل کاسترو در سال ۱۹۵۹ اعمال شد، دهها تحریم جدید علیه این کشور اعمال کرده است، که اکثر آنها در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا بوده است.
رودریگز این تحریمهای جدید را که شامل صادرات سوخت به کوبا میشود، عامل اصلی بحران فعلی انرژی این کشور و قطع موقت شبکه برق در هفته گذشته دانست.
این رای گیری تنها چند روز قبل از انتخابات آمریکاصورت گرفت که کامالا هریس، نامزد دموکرات ریاست جمهوری و دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه، علاقه کمی به تغییر سیاست در قبال کوبا نشان داده اند.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز با بیان اینکه تحریمها و محاصره غیرانسانی اعمال شده بر کوبا توسط آمریکا برای بیش از شش دهه و به بهانههایی نظیر ترویج دموکراسی، نمونهای از ناعادلانهترین و طولانیترین سیستم اقدامات یکجانبه بوده و چیزی کم از «محاصره نظامی» ندارد که در حقوق بینالملل مدرن ممنوع است، خواستار پایان یافتن فوری و بی قید و شرط آنها شد.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی پیرامون «ضرورت پایان دادن به محاصره اقتصادی، تجاری و مالیِ ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» افزود: محاصره علیه کوبا باید فوراً و بدون قید و شرط پایان یابد. این اقدام نه تنها موجب تسکین مردم کوبا خواهد شد، بلکه پیامی قدرتمند را ارسال میکند که دوران اجبار، سلطه و تروریسم اقتصادی باید به پایان برسد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در همبستگی استوار با مردم و دولت کوبا در مبارزه آنها علیه اقدامات ناعادلانه ایستاده است. همراه با تمام ملتهای متعهد به عدالت، ما به دفاع از حذف همه اشکال اقدامات قهری یکجانبه ادامه خواهیم داد، زیرا این اقدامات نه تنها تهدیدی برای ملتهای فردی، بلکه تهدیدی برای کل چارچوب همکاری بینالمللی و همزیستی مسالمتآمیز است.
منبع: ایرنا