بیوگرافی مهدی سلحشور معروف به حاج مهدی سلحشور که از مداحان برجسته کشور است را در این مقاله بخوانید. او با صدای دلنشین و سبک منحصربهفردش توانسته طرفداران زیادی پیدا کند. همچنین آقای سلحشور علاوه بر نوحه خوانی، در زمینه قرائت دعاها و زیارت ها نیز دست بالایی دارد. مردم صوت حتما صوت حدیث کسای او را از تلویزیون ملی شنیده اند. حالا بیایید در ادامه با خواندن بیوگرافی مهدی سلحشور بیشتر با او آشنا شوید.
مشخصات کلی:
- نام: مهدی سلحشور
- تاریخ تولد: نیمه شعبان 1350 (25 آبان 1350)
- محل تولد: محله امامزاده حسن، تهران
- ملیت: ایرانی
- حرفه: مداح و طلبه علوم دینی
- تحصیلات: تحصیلات حوزوی تا سطح خارج فقه
- وضعیت تأهل: متأهل
- فرزندان: دو پسر دوقلو به نامهای علیاکبر و علیاصغر (متولد 1378) و یک دختر به نام معصومه (متولد 1389)
- برادر: مرحوم فرجالله سلحشور، کارگردان و نویسنده معروف
بیوگرافی مهدی سلحشور
همانطور که در ابتدای بیوگرافی مهدی سلحشور در بخش مشخصات کلی او مطالعه کردید، او در خانواده ای مذهبی در 25 آبان 1350 در نیمه شعبان به دنیا آمده است. او از همان کودکی با مفاهیم اهل بیت آشنا شده و از همان زمان به همراه خانواده، به خصوص برادر مرحومش حاج فرج الله سلحشور در مراسم های مذهبی شرکت می کرده است.
سپس او کلاس اول ابتدایی بود که انقلاب اسلامی روی کار آمد و او از همان دوران وارد گروه سرود مدرسه شد. همین نیز باعث شد او در مسیر مداحی قرار بگیرد.
آغاز فعالیتهای مداحی مهدی سلحشور
بررسی بیوگرافی مهدی سلحشور نشان می دهد که او از همان کودکی مداحی را شروع کرده و بعد از پیروزی انقلاب نیز در سرودهای انقلابی مدرسه نیز به صورت انفرادی و گروهی اجرا داشته است که نشان می دهد او خیلی زیاد به این فعالیت علاقه داشته است.
بیوگرافی حسین طاهری + خانواده
حاج مهدی سلحشور همزمان در کنار فعالیت های سرودخوانی در مدرسه، در مسجد محله شان، مسجد علیاکبر، نیز به فعالیتهای هنری مشغول بوده است. اولین اجراهای او مربوط به شهدا بوده که در یک گروه سرود 40 نفره از نوجوانان، به عنوان تکخوان حضور اجرا داشته است.
فعالیت در جبهه های جنگ
در دوران دفاع مقدس، حاج مهدی سلحشور هنوز واجد شرایط رفتن به جبهه نبود و نتوانست از طریق مسجد به جبهه اعزام شود اما او آنقدر علاقه داشت به جبهه برود که های زیادی را برای رسیدن امتحان کرد.
تا این که در نهایت به مسجد سیدالشهدا رفت و با اعلام سنی بیشتر از سن واقعیش موفق شد به مناطق جنگی اعزام شود. بیوگرافی مهدی سلحشور نشان می دهد که او با تلاش زیاد توانست از پایگاه مقداد تهران برای دوره های آموزشی به کردستان اعزام شود. او در ابتدا در تیپ 110 خاتم الانبیا و بعد در لشکر 10 سید الشهدا حضور داشت و تا تمام شدن جنگ در همین لشکر خدمت کرد. سپس پس از پایان جنگ در مقابله با گروهک های ضد انقلاب در کردستان فعالیت پررنگی داشته است.
ورود به حوزه علمیه
حاج مهدی سلحشور در حوزه علمیه تحصیل کرده است. علاقه حاج مهدی به علوم دینی باعث شد تا بعد از قطعنامه 598 وارد حوزه علمیه شود. ابتدا در حوزه امام علی (ع) مشغول به تحصیل شد و بعد از مدتی به مدرسه معصومیه رفت.
تلاش و پشتکار این مداح معروف باعث شد تا او علوم فقهی و دینی را فرابگیرد. او با ورودش به حوزه علمیه با حاج آقا مرتضی تهرانی آشنا شد که به گفته خودش این آشنایی تاثیر عمیقی بر زندگی شخصی و مسیر طلبگی او داشته است.
ازدواج و همسر حاج مهدی سلحشور
بیوگرافی مهدی سلحشور نشان می دهد که او در سال 1375 ازدواج کرده و اکنون 3 فرزند، 2 پسر دوقلو به نام های علی اکبر و علی اصغر دارد که در سال 1378 به دنیا آمده اند و یک دختر به اسم معصومه دارد که در سال 1389 متولد شده است.
او در یکی از مصاحبه هایش گفته که علاقه زیادی به اسم زهیر دارد و ابتدا می خواسته اسم فرزندش را زهیر بگذارد اما بعد از این که دوقلوهایش به دنیا آمده است، نذر امیرالمومنین کرده و نام آن ها را علی اصغر و علی اکبر گذاشته است.
رسیدن به اوج شهرت در مداحی و خواندن ادعیه
حاج مهدی سلحشور سبک خاصی در مداحی دارد. صدای فوق العاده او باعث شده تا در بین مردم محبوبیت خاصی به دست آورد. خیلی ها از صدای او خوششان می آیند و به قرائت حدیث کسای او که در صدا و سیما پخش می شود، گوش می دهند.
او بر این باور است که برای پیشرفت در مداحی، ابتدا باید از بزرگان این عرصه تقلید کرد تا صدا به مرور زمان شکل بگیرد. او همچنین گفته بوده که “گوش دادن پراکنده به مداحیها ممکن است به روند رشد صدا آسیب بزند. باید در تقلید دقت داشت و هماهنگی در صوت را رعایت کرد. تحریرها، کشیدگیها و اوج و فرودها بخش مهمی از سبک مداحی هستند که باید آموخته شوند.”
همچنین بر اساس بیوگرافی مهدی سلحشور، او در مصاحبه ای درباره هنر سبکسازی در مداحی گفته بوده که: “به نظر من، مداحی یک ذوق و استعداد ذاتی است، مانند سرودن شعر. این هنر اکتسابی نیست، بلکه با تمرین و تجربه میتوان آن را تقویت کرد. یادم میآید وقتی آیتالله صدوقی به شهادت رسید، برای مراسمی به یزد رفتیم. در آنجا شعری خواندم که سبک آن را خودم ساخته بودم. در آن زمان تنها 12 سال داشتم.”