به گزارش خبرآنلاین «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان پس از دیدار با اعضای سه کشور حوزه بالتیک در ریگا به خبرنگاران گفت: «مهم است که ما توافق کنیم این پول را میتوان در خرید تسلیحات برای اوکراین صرف کرد.»
به نقل از خبرگزاری رویترز، در مارس سال جاری میلادی «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد که ۹۰ درصد از عایدات سرمایهها و داراییهای مسدود شده روسیه در اروپا به صندوقی تحت اداره این اتحادیه منتقل شود تا منابع مالی برای تامین و خرید سلاح برای اوکراین فراهم شود.
به نقل از ایسنا حدود ۷۰ درصد از تمامی داراییهای روسیه در غرب در سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار موسوم به «یوروکلیر» (Euroclear) در بلژیک نگهداری میشود که معادل ۱۹۰ میلیارد یورو (۲۰۴.۶۷ میلیارد دلار) اوراق بهادار و پول نقد بانک مرکزی روسیه است.
شولتس ادامه داد، آلمان و سه کشور حوزه بالتیک به دنبال افزایش تولید تسلیحات در اروپا هستند و تولید مهمات و سیستمهای دفاع هوایی نیز افزایش یافته است.
«اینگریدا سیمونیته» نخست وزیر لیتوانی هم گفت صنعت دفاعی اروپا با مشکلات مالی و عدم اطمینان برای ظرفیت تولید بلندمدت دست و پنجه نرم میکند، اما این را بیان کرد که نسبت به فعالیت کارخانه برنامهریزی شده «راین متال» در لیتوانی خوشبین است.
شولتس همچنین به شرکای ناتو در منطقه دریای بالتیک تضمین داد که از آنها دفاع میکند و با بیان اینکه آنها میتوانند بر روی پشتیبانی دفاع نظامی قابل قبول آلمان حساب کنند، گفت: «از هر وجب از خاک ناتو دفاع میکنیم.»
وی همچنین به طرحهای روسیه برای برگزاری رزمایش هستهای تاکتیکی که در غرب آن را تلاشی برای ارعاب میبینند، واکنش نشان داد و افزود: «همیشه بیان کردن این مساله از تسلیحات هستهای نباید در این جنگ استفاده شود، مهم بوده است. روسیه با حمله به اوکراین اشتباه محاسباتی کرده است.»
صدراعظم آلمان همچنین گفت، حمله روسیه به اوکراین به جای تضعیف ناتو و تقسیم اروپا، ائتلاف را قوی و متحد کرده است.
سه رهبر حوزه بالتیک از شرکای خود در اتحادیه اروپا و ناتو خواستهاند تا پول بیشتری را در حوزه نظامی و در مواجهه با تهدیدهای روسیه هزینه کنند.
«اویکا سیلینا» نخستوزیر لتونی به همراه «کایا کالاس» نخستوزیر استونی و «اینگریدا سیمونیته» همتای وی از لیتوانی از حمایت نظامی آلمان برای کشورهایشان استقبال کردند.
سیمونیته مدعی شد: «میدانیم که اهداف روسیه و جاهطلبیهای بدون توجیهش فراتر از مرزهای اوکراین است. امنیت کشورهای حوزه بالتیک مستقیما به پیروزی اوکراین بستگی دارد.»
این سه کشور بالتیک که همگی اعضای ناتو و اتحادیه اروپا هستند، در میان حامیان جدی کییف به شمار میروند و نگرانند که حمله روسیه به اوکراین فقط در به این کشور محدود نشود. همه این کشورها مرز مشترک با روسیه دارند و زمانی بخشی از شوروی بودند.
311311