به گزارش “ورزش سه”، حسن رنگرز که برای قرار گرفتن در راس تیم ملی کشتی فرنگی قید مدیرکلی ورزش استان مازندران را زد، در یک سال قبل نتایج قابل قبولی کسب کرده و در مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته است.
کشتی فرنگی ایران که حالا در چند وزن مدعیان بزرگی در سطح جهان دارد، نیز دچار ضعف است. حسن رنگرز می گوید در فاصله کمی که تا المپیک مانده، هدف اصلی کسب سه سهمیه باقی مانده و در نهایت آماده سازی همین تیم برای کسب خوشرنگترین مدالها در پاریس است.
در خصوص نتایج تیم ملی کشتی فرنگی در بلگراد و هانگژو، آخرین وضعیت رضا گرایی و حواشی مربوط به محمدعلی گرایی و پیش بینی از المپیک پاریس با حسن رنگرز، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی دقایقی همکلام شدیم. در ادامه مشروح صحبتهای رنگرز را در گفتگو با “ورزش سه” میخوانید.
عملکرد همه در جهانی خوب بود، به جز سه وزن
مسابقات جهانی از نظر کمی و کیفی در سطح بالایی برگزار شد و نسبت به سال قبل تیمهای کوبا، روسیه و بلاروس به مسابقات اضافه شده بودند. توانستیم جایگاه تیم ایران را بین بهترینهای جهان تثبیت و چهارمی سال قبل را به نایب قهرمانی تبدیل کنیم. خدا را شکر مسابقات با طلای شیرین امین میرزازاده در سنگین وزن برای ما تمام شد و نتیجهای که کسب کرده بودیم را دلنشینتر کرد. از نظر من عملکرد خوبی در مجموع داشتیم، اما به عنوان مسئول فنی تیم توقع من بیش از این بوده. به ویژه در اوزان 63، 77 و 87 کیلوگرم اصلا توقع من برآورده نشد. قطعا این ضعفها آسیب شناسی خواهد شد.
انتظار داشتیم در هانگژو 4 طلا بگیریم
بعد از مسابقات جهانی فرصت بسیار کوتاهی برای حضور در بازیهای آسیایی داشتیم. 4 نفر از تیم جهانی با تیمی که به هانگژو میرفت، مشترک بودند. عدم ریکاوری مناسب به سبب فاصله اندک با حضور در بازیهای آسیایی روی عملکرد تیم تاثیرگذار بود و طراحی تمرین و موضوع تغذیه را حساستر میکرد. ما توقع کسب 4 نشان طلا را در هانگژو داشتیم که بازهم در وزن 87 کیلوگرم توقع ما به هیچ عنوان برآورده نشد. در 67 کیلوگرم نیز دانیال سهرابی با بی تجربگی و جوانی کار دست خودش و تیم داد. به هر حال برای پشتوانه سازی باید هزینههایی پرداخت کنیم.
برخی مواقع باید بهای جوانگرایی را بدهیم
به نظرم هم رسانهها و هم کارشناسان باید همراهی کنند تا بتوانیم به جز مسابقات جهانی و المپیک در بقیه میادین کار را به سمت پشتوانه سازی ببریم. یکی از بهترین فرصتها همین مسابقات امیدهای جهان است که باید به جوانترها میدان بدهیم؛ به بهای اینکه حتی قهرمان نشویم.
رقیب اصلی رضا گرایی وزنش است!
محمدرضا گرایی قهرمان المپیک بوده و توقعات از او بالاست. در سه سال گذشته رضا چهار مدال ارزشمند کسب کرده و رقیب اصلی او هم وزنش است. هر چه جلوتر برویم، کاهش وزن بدن او را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد. امسال هم رضا گرایی با غیرت مثال زدنی کشتی گرفت و توانست هم سهمیه المپیک بگیرد و هم نشان برنز را کسب کند. فاصله زیادی با المپیک نداریم و باید سرمایههای خودمان را حفظ کنیم، اما اعتقاد دارم اگر نگاه ما به رضا گرایی المپیکی بود او بعد از المپیک توکیو نباید در همان وزن 67 کیلوگرم میماند. این وزن کم کردنها در جهانی سه سال اخیر روی عملکرد گرایی تاثیر مستقیم داشته است.
فدراسیون پیگیر تعلیق محمدعلی گرایی است
در خصوص اتفاقی که برای محمدعلی گرایی رخ داده، فدراسیون کشتی از تمام ظرفیتهای خودش استفاده میکند تا شرایط نامطلوبی برای این کشتی گیر رخ ندهد. فعلا اتفاقی رخ نداده و فقط از ما توضیح خواستند. به هر حال این موضوع باید در سطح بین المللی از طریق تیم حقوقی فدراسیون پیگیری شود و با یک ادبیات حقوقی پاسخ این دوستان را بدهیم. تا روشن شدن این موضوع نمیتوانم اظهارنظر بیشتری در این خصوص داشته باشم چون فدراسیون پیگیر ماجراست.
هر کسی عضو تیم ملی شود، باید طلای المپیک بیاورد
کارمان برای المپیک پاریس بسیار دشوار است. در وهله اول باید تلاشمان را به کار ببندیم تا سهمیههای کشتی فرنگی ایران را کامل کنیم. در وهله بعدی سراغ انتخاب تیم و آماده سازی فرنگی کاران میرویم. با اینکه هیچ چیز در المپیک قابل پیش بینی نیست، اما اعتقاد دارم هر کسی که بتواند عضو تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک شود، باید بتواند مدال طلا بیاورد.