دستورالعمل ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت، پس از موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابلاغ شد.
به گزارش مهر، پس از موافقت مجمع مصلحت تشخیص نظام مبنی بر ترمیم حقوق و جبران زحمات همکاران شاغل در مجموعه وزارت بهداشت، دستورالعمل نحوه توزیع و پرداخت مبلغ ابلاغ شد.
ماده ۱- اعضای هیأت علمی و کارمندان رسمی، رسمی آزمایشی، پیمانی، قرارداد کار معین، قرارداد مشاغل کارگری، قرارداد بیمه روستایی و پزشک خانواده، مشمولین قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، پزشکان متخصص و فوق تخصص مشمول تعهدات قانونی و نیروهای شرکتی شاغل در مؤسسات تابعه وزارت بهداشت مشمول این دستورالعمل هستند.
تبصره- کارکنان مشاغل کارگری که با اجرای طرح طبقهبندی مشاغل قانون کار از شمول آئین نامه اداری و استخدامی و مصوبات هیأت امنا خارج گردیده یا میگردند مشمول بند (۶) بخشنامه ۱۰۰/۱۳۶ مورخ ۱۹/۰۲/۱۴۰۲ مقام عالی وزارت خواهند بود.
ماده ۲- مبلغ قابل پرداخت به مشمولین تحت عنوان “ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت”، بر اساس سرانه کارکنان موجود و از مجموع ریالی “حق شغل و حق شاغل” هر فرد ضرب در درصد تعیین شده طبق جدول موضوع این دستورالعمل با توجه به محل خدمت و شغل مورد تصدی، محاسبه میگردد.
تبصره- برای کارکنانی که با توجه به نوع رابطه استخدامی فاقد حق شغل و حق شاغل در حکم یا قراردادهای منعقده میباشند، معادل ریالی حاصلضرب امتیاز تعیین شده طبق جدول موضوع این دستورالعمل در ضریب حقوقی سالیانه، منظور خواهد گردید.
ماده ۳- پرداخت مبلغ ترمیم موضوع این دستورالعمل در ایام مرخصی بدون حقوق، غیبت، انفصال موقت و تعلیق مجوزی ندارد.
تبصره ۱- مبلغ مورد نظر در حالت خدمت نیمهوقت یا پاره وقت یا موارد کسری کارکرد در هر ماه، به نسبت کارکرد محاسبه میگردد.
ماده ۴- مبلغ مذکور برای کارمندانی که با رعایت قوانین و مقررات در دو یا چند واحد مشغول انجام وظیفه میباشند، بر اساس محل خدمتی که بیشترین مدت زمان حضور را در آن واحد دارند، محاسبه میگردد.
ماده ۵- در صورت تغییر در شغل مورد تصدی محل خدمت و یا مبالغ حق شغل و حق شاغل کارکنان، مؤسسه موظف است بلافاصله تغییرات صورت گرفته را اعمال نمایند.
ماده ۶- این مبلغ مشمول کسور بازنشستگی نبوده و خارج از حکم کارگزینی به صورت ماهیانه محاسبه و از محل اعتبارات هزینهای و اختصاصی پرداخت میشود.
ماده ۷- کارکنان مشاغل اختصاصی شاغل در واحدهای سطح (۱) در صورت اشتغال در شغل غیر مرتبط با پست سازمانی، مشمول سطح (۲) خواهند شد.
تبصره- تشخیص خدمت شغل مرتبط یا غیر مرتبط با پست سازمانی بر عهده مسئولین مربوطه خواهد بود./=
ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت نباید باعث چند دستگی شود
روابط عمومی سازمان نظام پرستاری درباره ابلاغ آیین نامه ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت توضیحاتی را منتشر کرد.
به گزارش مهر، در متن اطلاعیه روابط عمومی سازمان نظام پرستاری آمده است: همکاران، همان طور که در جریان هستید از سال گذشته موضوع برقراری فوق العاده خاص برای پرستاران و دیگر کارکنان سلامت یکی از پیگیریهای جدی سازمان نظام پرستاری بوده و چندین مکاتبه در این زمینه از طرف سازمان نظام پرستاری با مجلس، دولت و وزارت بهداشت در همین زمینه انجام شده است.
در زمان ارائه لایحه بودجه چندین جلسه با مسئولان وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و کمیسیون تلفیق برگزار و در نهایت به مصوبه مجلس منجر ولی با ایراد شورای نگهبان مواجه شد.
با پیگیریهای انجام شده بعد از چند بار اصلاح متن مصوبه این موضوع با عنوان ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت با اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی و اختصاصی وزارت بهداشت ابلاغ شد. در این راه پیگیریهای فعالان صنفی و حرفهای گروههای مختلف نظام سلامت نیز بسیار مؤثر بود.
از هنگام ابلاغ این قانون پیگیریهای جدی سازمان نظام پرستاری برای ارائه دستورالعملی متناسب با زحمات گروههای مختلف نظام سلامت به ویژه پرستاران انجام شد و فرمولهای مختلفی از جمله پرداخت یک مبلغ مساوی به همه کارکنان مطرح شد که برای سازمان قابل قبول نبود.
ارسال چند نامه و حضور در برخی جلسات کارشناسی از جمله فعالیتهای سازمان نظام پرستاری در این مرحله بود. تا سرانجام به مرحله آئین نامه ابلاغی رسید. در رابطه با آئین نامه ابلاغی نیز موارد ذیل قابل توجه است:
۱. با توجه به اینکه در قانون، شمول این ترمیم به همه کارکنان نظام سلامت است عملاً امکان حذف هیچ یک از گروهها ممکن نبوده است.
۲. در آئین نامه ابلاغی سعی شده تفاوت بین کارکنان صف و ستاد دیده شود، هر چند این تفاوت خیلی چشمگیر نیست اما سازمان نظام پرستاری معتقد است باید شرایط کار بالین که با سختیها و کمبودهای فراوان مواجه است؛ بیشتر دیده میشد.
۳. نحوه تأمین مالی فوق العاده خاص که از محل بودجههای هزینهای و درآمد اختصاصی است، بسیار نگران کننده و ناپایدار است. در این راه امیدواریم که مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی تأمین و پرداخت این مبالغ را در اولویت کاری خود قرار دهند.
۴. ابلاغ همزمان افزایش اضافه کار که تمام مراحل کارشناسی آن تمام شده است، میتواند در کنار این ترمیم حقوق بخشی از دغدغهها را رفع کند و امیدواریم تا فرصت باقیمانده از دولت سیزدهم توسط وزارت بهداشت ابلاغ شود.
۵. درج شدن این افزایش در احکام حقوقی یکی از درخواستهای سازمان نظام پرستاری و جامعه نظام سلامت است که در دولت جدید پیگیری خواهد شد.
۶. سازمان نظام پرستاری به شأن و جایگاه همه کارکنان و همکاران نظام سلامت احترام میگذارد و معتقد است این قبیل موضوعات نباید موجب اختلاف و چند دستگی در بین افراد تیم سلامت شود. پیگیری مطالبات به طور همه جانبه فقط با حمایت و وحدت همه گروهها امکانپذیر است.
۷. در نهایت امیدواریم با تحقق شعارهای دولت چهاردهم در حوزه کنترل تورم عمومی جامعه، شرایط زندگی و رفاه بیشتری برای همه ایرانیان و به ویژه کارکنان نظام سلامت و جامعه پرستاری فراهم بیاید./ مهر