رژیم 5:2 جدید نتیجه یک تحقیق جدید است! دانشمندان یک برنامه غذایی گیاهی برای افزایش سلامت و طول عمر ایجاد کرده اند که به طور بالقوه جایگزین رژیم غذایی 5:2 می شود. این طرح توصیه می کند که با دو روز گیاهی در هفته شروع شود و در نهایت به پنج روز افزایش یابد، و به جای گزینه های فوق فرآوری شده، روی غذاهای کامل تمرکز شود. در این مقاله به توضیح این رژیم 5:2 جدید پرداخته ایم. با خبرنامه همراه باشید!
رژیم 5:2 و ادعایی که مطرح کرده است
دانشمندان ممکن است رژیمی پیدا کرده باشند که می تواند جایگزین رژیم غذایی 5:2 شود. برنامه غذایی جدید همچنین ممکن است طول عمر را افزایش دهد. پروفسور لوئیجی فونتانا با دستور العملهایی از سرآشپز سالم مارزیو لانزینی در مرکز چارلز پرکینز (CPC) دانشگاه سیدنی، برنامهای مبتنی بر علم برای استفاده بیشتر وعدههای غذایی گیاهی با هدف افزایش سلامت کلی و طول عمر انجام داده است. آیا این رژیم جدید می تواند جایگزینی برای رژیم 5:2 باشد ( یک رژیم ناشتای متناوب که در آن کالری دریافتی به 500-600 کالری در روز دو بار در هفته محدود می شود)؟
آنها کتابی هم در رابطه با این تحقیق منتشر کرده اند. این کتاب ترکیبی از تحقیقات پروفسور فونتانا در مورد طول عمر و کار آقای لانزینی در دنیای آشپزی است. امروزه، افراد بیشتری به گیاهخواری روی می آورند. حتی حدود 42 درصد از استرالیایی ها ترجیح داده اند کمتر گوشت بخورند یا اصلاً گوشت نخورند.
افراد بیشتری از رژیمهای گوشت محور دور میشوند و غذاهای گیاهی بیشتری را در رژیم غذایی خود ادغام میکنند، روندی که نه تنها در مورد انتخابهای اخلاقی بلکه در مورد ارتقای سلامت و طول عمر بهتر است. طول عمر سالم در مورد تامین سوخت بدن با مواد مغذی مناسب برای فعال کردن ترمیم سلولی و سلامت روده است. آنچه ما پیشنهاد می کنیم ساده است. پروفسور فونتانا در بیانیهای گفت: ما به افراد توصیه میکنیم که آزمایش را با تغییر به دو روز گیاهی در هفته، امتحان کردن رسپی های جدید، کشف طعمهای جدید و در نهایت افزایش آن به پنج روز در هفته آغاز کنند.
این کتاب بر اساس یک مقاله مروری است که توسط پروفسور فونتانا و پروفسور والتر ویلت، رئیس سابق دپارتمان تغذیه در هاروارد منتشر شده است و در مجله قلب اروپا منتشر شده است. این تحقیق اثرات سلامتی رژیم های غذایی گیاهی سالم و ناسالم را می سنجد. آنها دریافتند که غذاهای کامل گیاهی بهتر از غذاهای تصفیه شده فوق فرآوری شده هستند.
تحقیقات پروفسور فونتانا دو عامل کلیدی را یافت که بر طول عمر تأثیر میگذارند: مسیرهای سنجش مواد مغذی و میکروبیوم روده.
«غذاهای مناسب، که بر اساس یک رژیم غذایی عمدتاً گیاهی تهیه میشوند، مکانیسمهایی را فعال میکنند که پیری را کاهش میدهند، التهاب را کاهش میدهند و متابولیسم را افزایش میدهند. ثانیاً، بدون غذاهای گیاهی غنی از فیبر، باکتریهای مفید روده از بین میروند و ایمنی را ضعیف میکنند و ریسک ابتلا به بیماری را افزایش میدهند.»
پروفسور فونتانا همچنین این افسانه را که همه رژیم های غذایی گیاهی سالم هستند، رد کرد. وی خاطرنشان کرد که در طول تمرین بالینی خود با بیمارانی ملاقات کرده است که فکر می کنند حذف گوشت از رژیم غذایی شان به طور طبیعی منجر به سلامتی بهتر می شود.
واقعیت این است که دستیابی به یک رژیم غذایی کامل و مغذی چیزی بیشتر از حذف محصولات حیوانی است. مردم ممکن است گوشت را کنار بگذارند اما به رژیم غذایی پر از غذاهای فوق فرآوری شده ادامه دهند که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سکته مغزی و زوال عقل و مرگ زودرس را افزایش می دهد.
در این تحقیق آمده است: «آنچه ما توصیه میکنیم نیاز به یک رویکرد متفکرانه برای برنامهریزی وعدههای غذایی دارد و تضمین میکند که همه مواد مغذی ضروری به درستی گنجانده شدهاند. مردم اغلب کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی ها و نمک را انتخاب می کنند، مانند نان سفید، پیتزای منجمد، نودل فوری، غذاهای از پیش بسته بندی شده، شیرینی ها، کیک ها، کلوچه ها، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس، جایگزین های گوشت گیاهی و نوشیدنی های شیرین.
رژیم غذایی سالم سرشار از فیبر گیاهی
موارد زیر در این رژیم توصیه می شود:
- غلات کامل (مانند برنج قهوه ای، گندم، غلات، جو، ارزن، چاودار، ذرت، گندم سیاه)
- حبوبات (مانند نخود، عدس، سویا لوبیا فاوا و توفو)
- آجیل (مانند گردو، بادام، بادام هندی، پسته، فندق، گردو، آجیل ماکادمیا، آجیل برزیلی و کاج)
- دانه ها (به عنوان مثال دانه کتان، کنجد، آفتابگردان، کدو تنبل و دانه چیا)
- میوه هایی با گلیسمی پایین (مانند توت فرنگی، تمشک، تمشک، زغال اخته، گیلاس، کیوی، آلو، هلو، سیب، گریپ فروت، پرتقال)
- چربی های غیر اشباع (مانند روغن زیتون فوق بکر، آووکادو).